Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα

Αυθεντικά ελληνική κι εκσυγχρονισμένη η κουζίνα του καινούργιου σεφ στο εστιατόριο του «Athens Was». Με θέα Ακρόπολη, Λυκαβηττό, Πύλη Αδριανού, οι βραδιές στη βεράντα του λένε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 1

Σε νέα τροχιά βάζει το «Sense» ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, που έχει αναλάβει επικεφαλής των γεύσεων ολόκληρου του ξενοδοχείου «AthensWas». Το ταλέντο του μας το έχει αποδείξει δουλεύοντας συστηματικά πάνω στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας. Ποιο είναι το concept που θα παρουσιάσει; «Έτσι όπως αντικρίζω την Ακρόπολη θέλω να ολοκληρώσω μια παλιότερη ιδέα μου. Να κάνω δηλαδή ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα πατώντας σε αυθεντικές τοπικές συνταγές. Γι’ αυτό ζήτησα απ’ όλα τα παιδιά της κουζίνας να ψάξουν συνταγές από γιαγιάδες και μαμάδες στον τόπο καταγωγής τους, τις οποίες εμείς στη συνέχεια εκσυγχρονίσαμε, φροντίζοντας να μη χάσουμε το νήμα με τη βασική τους γεύση».

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 2

Στα γεμιστά τα λαχανικά ψιλοκόβονται, οι ντομάτες και οι πιπεριές γίνονται αφρός, ενώ το πιάτο είναι αρτυμένο με δυόσμο, άνηθο, βασιλικό αλλά και το λάδι του ψησίματος. σερβίρονται δε πολύ ταιριαστά με homemade κατσικίσιο γιαούρτι. Η Αθηναϊκή με μαγιονέζα και σφυρίδα γράφει βελούδο και πρωτοτυπεί με πέρλες λεμονιού, που δίνουν ωραία οξύτητα στο πιάτο. Στα γιουβαρλάκια σκορπίνας η comfort πλευρά της κουζίνας συνδυάζεται με την πιο ραφινάτη, με μια απαλή­ και ξινούτσικη κακαβιά με αχινό και γλυκανισάτο αφρό ούζου. Η μελωμένη μοσχαρίσια ουρά γίνεται πολύ μυρωδάτο στιφάδο, που συνδυάζεται πρωτότυπα με πουρέ πατάτας δουλεμένο με ξινόγαλο.

Τα κερκυραϊκά τσιγαρέλια με πάπρικα, σταφίδα και κουκουνάρι σερβίρονται σε μια τοπική παραλλαγή με πατάτα, την οποία ο Χαραλαμπόπουλος έχει κάνει ελαφρά σκορδάτο γαλάκτωμα και τραγανό confit. πάνω της μπαίνει μπακαλιάρος sous vide, αλλά πιστεύω ότι θέλει βελτίωση για να αποκτήσει το ψάρι περισσότερη γεύση. Το λευκαδίτικο παντεσπάνι που θυμίζει ρεβανί, συνδυασμένο με σαντιγί μαστίχας, κόκκινα φρούτα και σούπα κερασιού με σουμάδα, είναι εξαιρετικό επιδόρπιο με άποψη.

3 επιλογές

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 3

Αβγό-ρεβίθια-μπριάμ
Εντελώς ασυνήθιστος συνδυασμός, που ωστόσο δουλεύει περίφημα. Το τέλεια «ποσαρισμένο» βιολογικό αβγό, βρασμένο στους 62,5οC, σπάει πάνω στον πουρέ των ρεβιθιών και τα ωραία λαδερά λαχανικά δίπλα τους φύσανε.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 4

Αρνάκι ιμάμ
Μεσσηνιακή εκδοχή του ιμάμ, εδώ θα τη δοκιμάσετε με φανταστικό λαιμό αρνιού, μελιτζάνα με αλαβάστρινη ελαφράδα και μυρωδάτα, ελαφροκαραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανή κροκέτα φέτας και μια σούπερ καραμελωμένη σάλτσα από τους χυμούς του που θυμίζει σούβλα.

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ταξιδεύει το «Sense» στην Ελλάδα - εικόνα 5

Γαλακτομπούρεκο
Ένα εξαιρετικό γλύκισμα σε μορφή μοντέρνου μιλφέιγ με τα φύλλα του καραμελωμένα με ξηρούς καρπούς και δίπλα του ωραίο σορμπέ πορτοκάλι-ταχίνι και μια κρέμα από φλούδες πορτοκαλιού με έντονο άρωμα και γεύση.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.