Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Ανακοινώθηκαν χτες τα φετινά αστέρια των κύριων πόλεων της Ευρώπης.

Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Δεν υπάρχει μεν ακόμη επίσημη ενημέρωση για τα αστέρια Michelin των Main Cities of Europe για το 2018 αλλά από την πληροφόρηση που ήδη έχουμε, όλα τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύθηκαν διατηρούν τα αστέρια που είχαν το 2017 και κανένα νέο δεν προστέθηκε.
Αυτό σημαίνει ότι τα 2άστερα της πρωτεύουσας είναι το «Funky Gourmet» και η «Σπονδη» ενώ με ένα αστέρι βραβεύονται το «Botrini's», η «Hytra» και το «Varoulko Seaside».

Αφού πρώτα ευχηθούμε στους σεφ και τα εστιατόρια θερμά συγχαρητήρια, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ότι κάπου υπάρχει μια αγκύλωση στον συμπαθέστατο λαστιχάνθρωπο, καθώς αν κοιτάξει κανείς τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους τα αξιοβράβευτα ρεστοράν είναι αρκετά και με επιβεβαιωμένο το υψηλό γαστρονομικό τους επίπεδο. Είναι κρίμα λοιπόν και για τη δική μας γαστρονομία αλλά και για την δική τους εξέλιξη και αξιοπιστία, να μην εκφράζεται ολόκληρος ο δυναμισμός της αθηναϊκής σκηνής στον οδηγό Michelin. Υπάρχει βεβαίως πάντα το μεγάλο θέμα των εξαιρετικών εστιατορίων που υπάρχουν στα νησιά μας και γενικότερα στους τουριστικούς προορισμούς αλλά παρ ότι συζητιέται κατά καιρούς από τους Γάλλους δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του.

ΥΓ. Παρότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou, που το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη ανέβηκε κερδίζοντας το 2ο του αστέρι δύο χρόνια μετά το πρώτο!

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.