Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί

Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί

Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 1
Η φετινή εβδομάδα κρασιού περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα wine dinners

Αλλεπάλληλα τα οινικά ραντεβού για τους οινόφιλους. Είναι η τέταρτη χρονιά που το τριήμερο του Οινοράματος ακολουθεί η Athens Wine Week και το ελληνικό κρασί (με μερικές εξαιρέσεις που… επιβεβαιώνουν τον κανόνα) κατακλύζει την πόλη. Από τη Δευτέρα 12 έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου σε γνωστά αθηναϊκά εστιατόρια και wine bar σας περιμένουν αφιερώματα σε οινοποιεία και πολλά διαφορετικά παντρέματα φαγητού-κρασιού.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 2
Στη σάλα του «Βασίλαινα» δεσπόζει η walk-in cava

Επτά πιάτα του ταλαντούχου Γκίκα Ξενάκη συναντούν «αιρετικές» προτάσεις επτά οινοποιείων που επέλεξε ο Ανδρέας Ματθίδης AIWS στο «Aleria» (14/3) στο Μεταξουργείο, το «Ηeteroclito» της οδού Πετράκη ανοίγει φιάλες φημισμένων ερυθρών κρασιών από παλιές εσοδείες (12-13/3) και παρουσιάζει μια σειρά Sancerre και Pouilly Fume –επιλογή του Κωνσταντίνου Μαζαράκη MW– σε μια θεματική ενότητα που με τίτλο «To Sauvignon Blanc στο φυσικό του περιβάλλoν» θα σας ταξιδέψει στους αμπελώνες του Λίγηρα (15-18/3), ενώ το εστιατόριο «Βασίλαινας», στην περιοχή Χίλτον, διοργανώνει ένα ξεχωριστό δείπνο αφιερωμένο στα Σαββατιανά της Αττικής (15/3). Στο κομψό «My1Cuisine» στο Μοσχάτο, η γαλλικών αποχρώσεων κουζίνα του chef-patron Μιράν Γιαγτζιάν συναντά τα ελληνικά κρασιά σε ένα ειδικό μενού (14/3), ενώ ένα ανάλογο ταίριασμα, ιταλικής κουζίνας αυτή τη φορά, με τον ντόπιο αμπελώνα, σας περιμένει στο «Vinarte» στη Γλυφάδα (13-18/3).

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί - εικόνα 3
Δυο flights κι ένα δείπνο παντρέματος φαγητού και κρασιού σας επιφυλάσσει το «Scala Vinoteca»

Είναι κι άλλα. To «Scala Vinoteca» πέρα από το ότι κατά τη διάρκεια της Athens Wine Week θα προτείνει δύο διαφορετικά flights, έχει σχεδιάσει ένα ενδιαφέρον τετ α τετ πέντε θαλασσινών πιάτων του Δημήτρη Κοντόπουλου με λευκά κρασιά από τα ελληνικά νησιά, το «Aθήρι» στον Κεραμεικό έχει στο πρόγραμμα ένα «ταξίδι από την οξύτητα στη γλυκύτητα» (14/3), σετάροντας πέντε πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση με πέντε κρασιά Ελλήνων παραγωγών, το «Μenoo» της Κηφισιάς παντρεύει έξι πιάτα με κρασιά του κτήματος Παπαγιαννάκου (14/3) και το «Κiki de Grece» σας επιφυλάσσει ένα φουλ του Σαββατιανού με σαρακοστιανά (14/3).

Τέλος, χάρη στην κυρίως δράση της φετινής οινικής εβδομάδας, το «1+1 κρασί Δώρο», παραγγέλνοντας μία φιάλη ενός συγκεκριμένου κρασιού σε περισσότερα από είκοσι αθηναϊκά εστιατόρια, τα οποία μπορείτε να δείτε στο www.athenswineweek.gr, θα πάρετε μια ακόμη του ίδιου κρασιού μαζί σας φεύγοντας. Αν καταναλώσετε δύο, θα πάρετε δύο και πάει λέγοντας (πάντα αναλόγως διαθεσιμότητας), ούτως ώστε και οι μεγαλύτερες παρέες να μην μείνουν παραπονεμένες.

Περισσότερες πληροφορίες

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Heteroclito

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Kiki de Grece

Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.