8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη

Παϊδάκια με jazz και Παρθενώνα, σουτζουκάκια μαύρου χοίρου με… τενόρους, μεξικάνικη κρεατοφαγία και άλλα σενάρια που δείχνουν ότι τελικά η τσίκνα σ’ αυτή την πόλη φυτρώνει ακόμη κι εκεί που δεν την περιμένεις.

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη

Παϊδάκια με jazz και Παρθενώνα, σουτζουκάκια μαύρου χοίρου με… τενόρους, μεξικάνικη κρεατοφαγία και άλλα εστιατορικής φύσεως σενάρια που δείχνουν ότι τελικά η τσίκνα σ’ αυτή την πόλη φυτρώνει ακόμη κι εκεί που δεν την περιμένεις.

#1 Εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 1

Out of the box κοψίδια με jazz και Παρθενώνα: ο μπουφές της Τσικνοπέμπτης είναι παράδοση πια στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης, κι έτσι στις 8/2, από τις 8 μ.μ. θα τηρήσετε το έθιμο με πανσέτα σιγοψημένη στο φούρνο με σπιτική σος BBQ, προβατίνα τσιγαριαστή, χωριάτικα λουκάνικα, παϊδάκια κοτόπουλου, θέα στον Ιερό Βράχο και ένα τρίο τζαζ να κινείται σε Βrazilian latin/jazz latin ρυθμούς. Το κόστος είναι € 38 ανά άτομο και κρατήσεις γίνονται τις ώρες λειτουργίας του μουσείου στο 2109000915.


#2 «Frankie»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 2

Εντάξει, η ειδικότητά του είναι οι πίτσες και τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται μπροστά σου στην κουζίνα, αλλά το ιταλικό μπιστρό που προστέθηκε πρόσφατα στην οικογένεια του «Nice ‘n’ Easy» σκέφτηκε να τσικνίσει αλά ιταλο-γαλλικο-ελληνικά. Έτσι, ειδικά για την Πέμπτη 8/2, θα σερβίρει τρία πιάτα στο κλίμα της ημέρας: πορκέτα με σπαστές πατάτες και λεμονοθύμαρο, καρέ γαλλικής κοπής στον ξυλόφουρνο με κρούστα μυρωδικών και τσιγαριαστό σταμναγκάθι και μια πλούσια bistecca Fiorentina με λάδι τρούφας και baby πατάτες.


#3 «Chefi The Restaurant»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 3

Είναι γνωστό ότι το φιλόξενο εστιατόριο του Χαλανδρίου αγαπάει τα θεματικά μενού οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που σήμερα κεντράρει στο κρέας με το δικό του μοντέρνο στιλ (€ 30 ανά άτομο). Αρχή με σούπα αβγολέμονο, crispy προσούτο και κρουτόν παρμεζάνας, συνέχεια με σπετζοφάι με τραχανά και φέτα και κριθαρότο μανιταριών, με πανσέτα, θυμάρι και πάπρικα, κρεσέντο με mixed grill (παϊδάκι κοτόπουλο, μπιφτέκι, ψαρονέφρι, κεμπάπ, τηγανητές πατάτες) και φινίρισμα με κρέμα μαστίχας-γιαουρτιού, με μπισκότο αμυγδάλου, γλυκό βύσσινο και παγωτό βανίλια.


#4 «Piedra»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 4

Αυτή η Τσικνοπέμπτη έχει τενόρους. Στο ατμοσφαιρικό μουσικό εστιατόριο που θυμίζει μεσαιωνικό κελάρι η Carmen συναντά την Tosca και το Ballo in Maschera και το κρέας έχει την τιμητική του. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε σουτζουκάκια αγριόχοιρου σχάρας πάνω σε λαδοπιτάκια με κρέμα γιαουρτιού, αργεντίνικο Rib-eye σχάρας με αρωματικό βούτυρο σιναπιού, πατατούλες σοτέ με σχινόπρασο και καπνιστή πάπρικα, αλλά και χοιρινή σπαλομπριζόλα σχάρας με καραμελωμένα κρεμμύδια ή νουαζέτες αρνιού με γλυκοκαυτερά μπαχαρικά και ριζότο παρμεζάνας.


#5 «Dos Hermanos»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 5

Στο πολύχρωμο, νεανικό εστιατόριο της Κηφισιάς την Τσικνοπέμπτη τη γιορτάζουν με fajitas που σιγοψήνονται σε καυτό μαντεμένιο σκεύος και ποικιλία από κρεατικά στη σχάρα. Η δική τους τσικνο-μεξικάνικη συνταγή βάζει στο κέντρο του τραπεζιού ένα special mixed grill platter, και το συμπληρώνει με άφθονη Margarita και μια ικανή δόση live latin & salsa.


#6 «City Bistro» και «Zonars»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 6

Στη στοά Σπυρομήλιου, στο City Link, η οποία ήδη έχει φορέσει τα αποκριάτικά της, το «City Βistro» στις 8/2 θα σας περιμένει με ένα open barbecue με κεφάτη διάθεση, που ξεκινάει από τις 2 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Μερικά βήματα πιο πέρα, στο «Zonars», θα προτείνουν ένα μενού εμπνευσμένο από την παράδοση του τσικνίσματος, αλλά με κοσμοπολίτικες αναφορές. Παράδειγμα; Ένα παϊδάκι από ιβηρικό χοιρινό σε κρούστα από μυρωδικά….


#7 «Νice ‘n’ easy»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 7

To γευστικά ανήσυχο all-day στέκι τσικνίζει τόσο στο Κολωνάκι όσο και στην Κηφισιά με βιολογικά κρέατα μικρών παραγωγών από ζώα ελευθέρας βοσκής. Ανάμεσα στις προτάσεις της ημέρας θα συναντήσετε πανσέτα με καπνιστή πάπρικα και λεμονοθύμαρο, αρνίσια παϊδάκια γάλακτος με δεντρολίβανο, σταβλίσια 1kg για 2 άτομα, χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη με μαύρη μοναστηριακή μπύρα και κεδρόμηλα, μπιφτεκάκια γαλοπούλας και μαύρο κοτόπουλο με σιναπόσπορο και θυμαρίσιο μέλι, μισό ή ολόκληρο.


#8 «Επτά 7»

8 +1 ιδέες για εναλλακτική Tσικνοπέμπτη - εικόνα 8

Και το κομψό ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα όρια Θησείου και Μοναστηρακίου μπαίνει στο ρυθμό της πατροπαράδοτα κρεατοφαγικής ημέρας με το δικό του τρόπο προτείνοντας ένα σύγχρονης λογικής ειδικό μενού (€ 55 ανά άτομο) που ξεκινά με κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, τυλιγμένο σε κανταΐφι με σος από ελληνικά τυριά, συνεχίζοντας με σαλάτα mesclun με ροκφόρ και καρύδια, καθώς και πουγκιά γεμιστά με μοσχαρίσιο κρέας και κάνοντας κρεσέντο με μια ταλιάτα από Black Angus με βραχάκια πατάτας και σάλτσα κατσικίσιου τυριού. Το φινάλε, μους σοκολάτας.

Για περισσότερα σενάρια κρεατοφαγίας, από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονης λογικής steak houses, τσεκάρετε το ειδικό αφιέρωμα του «α» ενόψει της Τσικνοπέμπτης εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Piedra Opera Restaurant

Αγαθημέρου 3 & Πειραιώς 134 (δίπλα στο Μουσείο Μπενάκη), Ρουφ
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

19/04/2024

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.