6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά

Thai και Mexi, κρέας και γκουρμέ υγιεινισμός, Ελλάδα και σπινθηροβολισμός. Η Κηφισιά έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της.

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά

Thai και Mexi, κρέας και γκουρμέ υγιεινισμός, Ελλάδα και σπινθηροβολισμός. Η Κηφισιά έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της.

«Buba»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 1

Το μπαρ-ρεστοράν του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη έχει έναν cool μητροπολιτικό εξωτισμό και την Ταϊλάνδη πραγματικά στην καρδιά του. Αυτό σημαίνει λ.χ. μυρωδάτη, πικάντικη και μαζί ξινή σούπα Tom kha gai. Ωραία τα κοκτέιλ και η μουσική ψαγμένη: ethnic jazz, reggae, soul και funk...

«Dos Hermanos»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 2

Στιλάτη πολυχρωμία, κομψές ταπετσαρίες, σκαλιστοί καθρέφτες, κεντημένα σομπρέρο, viva Mexico δηλαδή. Απολαυστικές fajitas, ζουμερές enchiladas, τραγανά tacos και ψαγμένες Margaritas. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το κέφι χτυπάει κόκκινο με latino ρυθμούς από συγκρότημα Κουβανών.

«Καλωσόρισμα του Αντώνη»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 3

Η γενναιόδωρη ελληνική φιλοξενία είναι γραμμένη στην ούγια αυτού του εστιατόριου με τη ζεστή σάλα. Οι γεύσεις του, εξόχως μερακλίδικες, πλέκουν το εγκώμιο της ελληνικής κουζίνας. Πεντανόστιμα πιάτα το κοκορέτσι, το αρνάκι λαδορίγανη, η κατσικομακαρονάδα και ο κόκορας με χυλοπίτες στο πήλινο.

«Τηλέμαχος Art Grill»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 4

Βοδινή και σταβλίσια μπριζόλα του κιλού, rib eye από Black Angus, αρνίσια παϊδάκια, μαριναρισμένο μπούτι κόκορα, καβουρμάς, σούβλες, γαρδουμπάκια... Το «ψώνιο» του Γιώργου και του Κώστα Τσιλιγκίρη έχει κάνει αυτήν την ψαγμένη ταβέρνα σημείο αναφοράς του κρέατος στα βόρεια. Η σπέσιαλ κάβα είναι πολύ δυνατή.

«Artisanal»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 5

Στο μπαρ-ρεστοράν μπιζουδάκι του Φώτη Σεργουλόπουλου με το θεατρικό σύμπαν των Μουρίκη - Γαβαλά, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης παίζει έξυπνα με τις γεύσεις: ντολμάδες με γαρίδες και μαύρο ρύζι, βοδινή ουρά με χειροποίητες μακαρούνες, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και παλαιωμένη γραβιέρα Μετσόβου.

«Nice ’n’ Easy»

6 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά - εικόνα 6

Γκουρμέ, υγιεινό και bio-συνειδητοποιημένο φαγητό είναι το σήμα κατατεθέν στο όμορφο μπιστρό του Δημήτρη Χριστοφορίδη και του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη. O χώρος μοντέρνος και το μενού γεμάτο νόστιμες προκλήσεις: «σπαγκέτι» από τραγανό κολοκυθάκι με χούμους και ψητό αβοκάντο για παράδειγμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.