Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης

Η φρενίτιδα του πρωινο-μεσημεριανού τρωγοπίνειν συνεχίζεται αμείωτη, ιδού λοιπόν ένα χορταστικό κουαρτέτο γευστικών spots που ρίχνουν στο τραπέζι από beignets και μεξικάνικα αβγά Benedict μέχρι μια πικάντικη Bloody Maritsa.

Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης

Η φρενίτιδα του πρωινο-μεσημεριανού τρωγοπίνειν συνεχίζεται αμείωτη, ιδού λοιπόν ένα χορταστικό κουαρτέτο γευστικών spots που, καθένα με τους δικούς του κώδικες και στιλ, ρίχνουν στο τραπέζι από beignets και μεξικάνικα αβγά Benedict μέχρι μια πικάντικη Bloody Maritsa.

THE TRAP

Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης - εικόνα 1

To ότι το τιτλοφόρησαν στο fb «Μπραντσ γιατί είχαμε και στο χωριό μας» πολύ μου άρεσε, το καλύτερο όμως είναι ότι το εννοούν. Δεν είναι μόνο ότι σε καλωσορίζουν με μια κούπα τραχανά με κοτόπουλο. Είναι ότι κάθε Κυριακή (11 π.μ.-6 μ.μ.) στα μαρμάρινα τραπέζια του all-day bar που κρύβεται στο βάθος μιας στοάς στην Όθωνος, και που φέτος έχει και λίγο από DNA του «ΜεΖεν», κυκλοφορούν γιαούρτια με χειροποίητο παστέλι λεμονιού, μύρτιλλα και μέλι, αμερικάνικες τηγανίτες με κρέμα μπουγάτσας Θεσσαλονίκης, άχνη και κανέλα, αβγά τηγανητά με παστό χοιρινό, σάλτσα ντομάτας και κασέρι και αμφίψωμα (aka σάντουιτς και μπέργκερ) με μπιφτέκι χωριάτικου λουκάνικου, με χειροποίητο καβουρμά κοτόπουλου, με μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες και τσαλαφούτι… Δίπλα τους βάζεις αποτοξινωτικά smothies με φρούτα και λαχανικά, και, φυσικά, κοκτέιλ που υπογράφουν δύο από τους πιο δημιουργικούς bartenders της πόλης, του Γιάννη Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη – εκείνη την Bloody Maritsa (ντοματοχυμός Μala Peruviana, blend τσίπουρου, Ancho Reyes, μπαχαρικά και πίκλες) την έχω βάλει στο μάτι.

333 & CHEF’s WORKSHOP

Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης - εικόνα 2
(c) Anestis Papakonstantinou

Στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο και μπαρ με τη μητροπολιτική αύρα, που «φύτρωσε» πρόσφατα στη συμβολή Νίκης και Ναυάρχου Νικοδήμου, σερβίρουν σε καθημερινή βάση brunch από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και τα σαββατοκύριακα το επεκτείνουν ως τις 6 μ.μ. Μια που τα beignets (τα παραδοσιακά λουκουμαδάκια της Νέας Ορλεάνης) τα αγαπούν ιδιαίτερα στο «333 & Chef’s workshop», μπορεί κανείς τα χαρεί σε διαφορετικές γεμίσεις –πραλίνα, dulce de leche, μέλι, φιστικοβούτυρο Αιγίνης και μαρμελάδα– σε πλατό· έχουν και την αλμυρή εκδοχή τους, εν είδει Sloppy Jοe. Εκτός αυτών, ο σεφ Νίκος Μικρόπουλος προτείνει French toast με μαριναρισμένο σολομό, αβγό ποσέ και μαγιονέζα αβοκάντο και pancakes είτε με κρέμα τζίντζερ και μαρμελάδα καρότο, είτε με καραμελωμένα μήλα και κρέμα κανέλας. Τώρα αν θα πιείτε έναν καφέ (της Taf), μια παραλλαγή του Bloody Mary ονόματι Splatter Mary, ή μια σαμπανιζέ Mimosa, αυτό είναι θέμα μέρας και διάθεσης...

ΜONK

Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης - εικόνα 3

Αυτό το wine bar-resto που στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο κτίριο στην οδό Καρόρη είχε και παλιότερα, για ένα μικρό διάστημα, brunch. Τώρα η Κυριακάτικη συνήθεια επανέρχεται φορτσάτη. Ανάμεσα στις πολυσυλλεκτικές προτάσεις του νέου σεφ Σταύρου Γιαξή, τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 μ.μ., θα συναντήσετε αβγά στο φούρνο με ναπολιτάνικη σάλτσα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, μεξικάνικα αβγά Benedict με chili con carne, pancakes σε διάφορες παραλλαγές (σοκολάτα, banoffee, με μέλι μπανάνα και κανέλα κ.α.), καθώς επίσης και πολλών λογιών σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί. Έχοντας στη διάθεση τη λίστα του Βασίλη Παπαδόπουλου που φτάνει τις 180 ετικέτες οι οποίες σερβίρονται όλες και σε ποτήρι, το εν λόγω brunch είναι αναμενόμενα οινόφιλο, αλλά αν προτιμάτε κάτι μη αλκολούχο, ο mixologist του «Monk» Γιώργος Καραβάνας σας έχει τη λύση: virgin cocktail.

ΒΟΒΟ

Τέσσερα καινούργια brunch στο κέντρο της πόλης - εικόνα 4

Nεόκοπο είναι και το brunch του πολύ χαριτωμένου, διακοσμημένου σε μοντέρνες γραμμές οινοκεντρικού στεκιού στην Αναστασίου Ζήννη, στο Κουκάκι, που πλέον κάθε Σάββατο και Κυριακή (από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ.) φτιάχνει πρέτσελ με παστράμι και αγελαδινό τυρί, καγιανά με σύγκλινο και γραβιέρα σε χωριάτικο ψωμί, φρεσκοψημμένα κρουασάν, pancake cheesecake με κρέμα, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και τριμμένο μπισκότο και όχι μόνο. Όσοι πιάσετε θέση στα χαρακτηριστικά αρ ντεκό μαρμάρινα τραπέζια του –ασορτί με τις ραφιέρες απέναντι–, τα παραπάνω μπορείτε να τα σετάρετε με καφέ, χυμό, κάποια ελαφριά κοκτέιλ, από μια Μimosa με γκρέιπφρουτ ή με τζίντζερ μέχρι ένα κλασικό Americano. Wine bar γαρ, το «Bobo» θα σας κατευθύνει και προς ένα prosecco, καθώς και προς κάποιο ροζέ ή αρωματικό λευκό σε ποτήρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.