Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria…

Παγκόσμιος μήνας ζυμαρικών ο Οκτώβριος και όλα τα καταστήματα της La Pasteria έχουν την pasta κορώνα στα ...πιρούνια μας, γιορτάζοντας με μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria…

Παγκόσμιος μήνας ζυμαρικών ο Οκτώβριος και όλα τα καταστήματα της La Pasteria έχουν την pasta κορώνα στα ...πιρούνια μας, γιορτάζοντας με μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων –διαγωνισμοί, προσφορές και μυστικά από τους chefs των εστιατορίων για το πως φτιάχνεται η τέλεια πάστα.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria… - εικόνα 1

Ποιος καθιέρωσε τον Οκτώβρη σαν μήνα αφιερωμένο στο ζυμαρικά; Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους afficionados της pasta, αλλά ήταν το Παγκόσμιο Συνέδριο για τα Ζυμαρικά που πήρε τη σχετική απόφαση, στις 25 Οκτωβρίου 1995! Το βρήκαμε ψάχνοντας στο web καθώς καθόμαστε στην φιλόξενη και καλοβαλμένη σάλα της La Pasteria στη Βαλαωρίτου στο Κολωνάκι. Και ήταν αυτή ακριβώς η ...Οκτωβριανή επανάσταση της pasta, που μας έφερε εδώ, τέσσερα άτομα σύνολο, ώστε να μπορέσουμε να μοιραστούμε και να ευχαριστηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερες αχνιστές, αυθεντικές ιταλικές μακαρονάδες.

Αν και η αρχική πρόθεση ήταν να μείνουμε στην pasta, τα πράγματα ξέφυγαν λίγο, όταν, πρώτον, πήραμε τον κατάλογο με τις άπειρες επιλογές στα χέρια μας^ δεύτερον, όταν είδαμε τα stuzzichini (ορεκτικά, τάπας) στη βιτρίνα να μας παρακαλούν -που λέει ο λόγος-, να τα δοκιμάσουμε^ τρίτον, όταν είδαμε τις σούπερ σαλάτες που έτρωγαν οι διπλανοί.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria… - εικόνα 2

Έτσι, στην La Pasteria βρισκόμαστε άλλωστε, η εμπειρία πήρε τον δικό της πληθωρικό δρόμο. Από τα stuzzichini, πρέπει να παραγγείλαμε τα άπαντα -Lasagna με ρικότα& σπανάκι που θύμιζαν σπιτικό φαγητό, την Crocchette di pollo και Crocchetta di patate με λάδι τρούφας, Sfilatino με φρέσκια σάλτσα τομάτας, μοτσαρέλα και βασιλικό, τα «σουβλάκια» Piccolo Caprese και Polpette di Manzo που ήλθαν σε σφηνάκι και εκτός από γεύση, διέθεταν και μια ορεκτική εικαστική τσαχπινιά.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria… - εικόνα 3

Ακολουθεί το βαρύ πυροβολικό, δηλαδή η pasta… Παραγγείλαμε τις εξής: τη στιβαρή, κλασσική, καυτερή Arrabbiata που θα πει «θυμωμένη» και που ήλθε στην αυθεντική της μορφή δηλαδή όσο καυτερή τη ζητήσαμε και όσο παθιασμένη όφειλε (πέννες με φρέσκια σάλτσα τομάτας και πεπεροντσίνο). Σε απόλυτη αντίστιξη, η ελαφριά και αρωματική Pasta Salmone (σπαγγέτι με φρέσκο σολομό και κομματάκια καπνιστού σολομού, κολοκυθάκι, ελαφριά κρέμα γάλακτος, φρέσκια τομάτα, άνηθος). Η θεαματική Marinara siciliana (linguini με θαλασσινά- μύδια, γαρίδες, καλαμάρι, όστρακα- σε διάφανη σάλτσα κρασιού και φρέσκα βότανα) έφθασε μέσα σε ειδικό τσίγκινο ταψάκι, μοσχομυρίζοντας ιώδιο.

Τέλος, η ρουστίκ Cartoccio di vitello con funghi porcini (κομματάκια από μοσχαρίσιο κρέας με κρέμα γάλακτος, τρούφα, παρμεζάνα και δεντρολίβανο) τύλιξε με τα δελεαστικά γήινα αρώματα των πορτσίνι το τραπέζι, καθώς ανοίξαμε το «πουγγί» από λαδόκολλα που κρατούσε φυλακισμένο το ζουμερό κρέας και την πλούσια σάλτσα. Όλες aldente, ήταν κάτι που αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή στη La Pasteria, όλες αχνιστές αφού ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας και όλες με τη δική τους ιταλιάνικη γοητεία, πράγμα που μας κάνει να ερχόμαστε ξανά και ξανά στα τραπέζια της.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria… - εικόνα 4

Λογικά, θα έπρεπε να μείνουμε εδώ, δοκιμάζοντας ο ένας από το πιάτο του άλλου υπέροχα ζυμαρικά, εξηγώντας γιατί τούτο είναι τέλειο και εκείνο είναι σούπερ και αφήνοντας τα γύρω τραπέζια να ακούνε ατάκες του είδους «σταμάτα λίγο δεν θα προλάβω να δοκιμάσω το δικό σου» καθώς δοκιμάζαμε εκλεκτές ποικιλίες κρασιών, διαλεγμένες ειδικά για τα πιάτα μας από την πλούσια κάβα του καταστήματος.

Pasta lovers όλου του κόσμου ενωθείτε! Φύγαμε για La Pasteria… - εικόνα 5

Προς το τέλος, μαζί με το λιμοντσέλο και την γκράπα, διαλέξαμε και το γλυκό. Μια λεπταίσθητη Panna Cotta με βύσσινο, ένα Ponchesino -μοιάζει με πανετόνε και ένα θεσπέσιο Tiramisu, πραγματικό βελούδο, συνοδεία από ένα espressο: περιχύνεις το γλυκό και να αισθάνεσαι την dolce vita να εγκαθίσταται στον ουρανίσκο σου… Αν και πραγματικά ήταν ένα γεύμα όπου τιμήσαμε την cuccina italiana και τους επαγγελματίες της pasta και της La Pasteria χωρίς ενδοιασμούς και περιττές μετριοπάθειες, εκείνη η σούπερ σπαγκετάδα που ετοιμάζεται μέσα σε ένα ολόκληρο κεφάλι Parmigiano Reggiano ήταν το κάτι άλλο.

Αν δεν το καταλάβατε ακόμη, ο μήνας Οκτώβριος προσφέρεται για υψηλές γευστικές συγκινήσεις στη La Pasteria.. Για παράδειγμα, το Pasta Fest αποτελεί μια τριήμερη κολασμένη γιορτή (23,24 & 25/10), στην οποία μπορείτε να φάτε τα αγαπημένα σας pasta πιάτα στη μισή τιμή! Επίσης, ο διαγωνισμός στα social media #lavitapasteria προσφέρει σε έναν τυχερό pasta μέχρι το 2018.. Διαβάστε παρακάτω τις ενέργειες που τρέχουν το μήνα Οκτώβριο στη La Pasteria.

Social Media διαγωνισμός #LaVitaPasteria: επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο La Pasteria, όλο το μήνα Οκτώβρη, βγάζουμε φωτογραφία την αγαπημένη μας pasta, την αναρτούμε στα social media τους με το hashtag #lavitapasteria και μπαίνουμε σε κλήρωση στην οποία ένας τυχερός θα απολαμβάνει δωρεάν pasta μέχρι το 2018!

Pasta Fest στη La Pasteria: Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών η La Pasteria μας καλεί στις 23, 24, & 25 Οκτωβρίου να απολαύσουμε τα αγαπημένα σας πιάτα pasta με έκπτωση 50%! Ένα ολόκληρο 3ήμερο αφιερωμένο στους pasta lovers!

Μοιραζόμαστε μυστικά: Ολόκληρο τον Οκτώβρη, σε όλα τα καταστήματα, μοιράζονται κάρτες με μυστικά γύρω από τη δημιουργία της τέλειας pasta, που έχουν επιμεληθεί οι ειδικευμένοι chefs της La Pasteria.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasteria (la)

Βαλαωρίτου 15, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Β. Κατράκη 6, πλ. Μπιζανίου, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κων/νου Παλαιολόγου 15, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Κυριαζή 40 & Κασσαβέτη 10, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Αγ. Ιωάννου 19, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Λ. Πεντέλης 73, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Λεωφ. Βουλιαγμένης 276 (Αthens Metro Mall), Άγ. Δημήτριος
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Λεωφ. Κηφισίας 37Α (Golden Hall, 2ος ορ.), Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Pasteria (la)

Παλαιά Λεωφ. Ποσειδώνος 1 & Μωραϊτίνη 3 (εμπορικό κέντρο South Polis), Δέλτα Φαλήρου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".