Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

Περισσότερα

'The Twenty One Restaurant & Bar', νέο κεφάλαιο στην Κηφισιά

Επανασχεδιασμένο και ριζικά ανανεωμένο το δημοφιλές σποτ των Βορείων Προαστίων επενδύει ακόμη περισσότερο στην αισθητική και τη γεύση.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Ο τριάστερος κοσμοπολίτης Jacob Jan Boerma μοιράζεται μαζί μας τις πιο δυνατές στιγμές από τη συναρπαστική πορεία του

Είναι cool, έμπειρος, πολυταξιδεμένος, περιπετειώδης, μετρ της φινέτσας και της τεχνικής· ο τελειομανής Ολλανδός σεφ, που δημιουργεί και μαγειρεύει μαζί με τον Παύλο Κυριάκη το με - νού της τελετής απονομής των 31ων Χρυσών Σκούφων (8/4 στο ξενοδοχείο "InterContinental"), μας εκμυστηρεύεται τη φιλοσοφία και το στιλ του.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα πιο αξέχαστα πιάτα του γαστρονομικού σαφάρι και όλες οι υποψηφιότητες για βραβείο

Τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του "αθηνοράματος" ανατρέχουν σε πολλές εκατοντάδες πιάτα που δοκίμασαν κατά τη διάρκεια του γαστρονομικού τους σαφάρι και επιλέγουν εκείνο που τους έκανε το απόλυτο "κλικ" εξηγώντας μας το γιατί.

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

Στη Μεσογείων για τα σοβαρά σάντουιτς του νέου 'Talking Breads'

Στο δεύτερο σημείο του δημοφιλούς street food brand, στο Χολαργό, το φαγητό του δρόμου παρουσιάζεται στα νοστιμότερά του.

"Humain by Jul’s": Η Ίμπιζα ήρθε στο Μετς

Ο όμιλος εστιατορίων "Jul’s" που ξεκίνησε την πορεία του στην Ίμπιζα και του χρόνου επεκτείνεται στο Λονδίνο, απέκτησε έδρα στην Αθήνα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα του executive chef του ομίλου Χρήστου Φώτου και αναμεταδίδουμε.

"Pink Dot Café": Αυτό το Πάσχα το πιο πιο instagrammable μαγαζί της Θεσσαλονίκης είναι και πάλι viral!

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης και με θέα το απέραντο γαλάζιο, το "Pink Dot Café" έχει μεταμορφωθεί και φέτος σε έναν άκρως πασχαλινό χώρο γεμάτο μαγεία, που κλέβει τις εντυπώσεις.

Η κορυφαία pastry chef Marie Simon στο 'Ark'

Μία βραδιά που αναβιώνει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με μια πνοή γαλλικής εκλεπτυσμένης γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής.

'Kiku' σε ιντριγκαδόρικο update

Νέα δυναμική μοιάζει να χτίζει το εμβληματικό εστιατορικό brand, στον φρέσκο χώρο της Ξενοκράτους.

'Ντελόγο': Η κρητική izakaya της οδού Σινώπης

Στη σκιά του Πύργου Αθηνών θα φας σοβαρό αντικριστό στην μπάρα και θα το κάνεις pairing με ρακή. 'Η ουίσκι, αν προτιμάς.

Domaine Cachat Ocquidant: Από την Βουργουνδία στο 'Vezené'

Το τέταρτο Spin the Bottle στο δημοφιλές εστιατόριο παρουσιάζει το Domaine Cachat Ocquidant από την Βουργουνδία.

"The Dolli": Εκλεκτικισμός και σκορπίνα κακαβιά

Στο roof restaurant του The Dolli στη Μητροπόλεως η θέα είναι συγκλονιστική, οι γαρίδες σωστά σωταρισμένες και τα cocktails signature. As eclectic as it gets.

Το "Ουζερί του Λάκη" κλείνει τα 40 χρόνια του

Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.

Απλώστε τραχανά!

Από τη comfort αγκαλιά της δημώδους παράδοσης οι σεφ υιοθετούν τον τραχανά, εξελίσσοντάς τον σε νέες συγχορδίες. Τάση ανερχόμενη, νόστιμη και θεαματική.

"Rick’s Steakhouse": Νέα άφιξη με αύρα από τα παλιά

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο-μέλος του ομίλου S One Hospitality στο Κεφαλάρι ποντάρει στη ζεστασιά αλλοτινών εποχών και προτείνει γεύσεις που εμπνέονται από τα αμερικάνικα steakhouse και ορισμένα κλασικά της γαλλικής κουζίνας.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη στο φινετσάτο "Μ8" του Κολωνακίου για δημιουργική κουζίνα με twist

Το κομψό all day bar restaurant του Κολωνακίου παραμένει μεγάλο φαβορί του κέντρου, για κάθε περίσταση.

"Ergon Bakehouse Athens": Δοκιμάσαμε τον νέο φούρνο της πόλης που έχει και δωμάτια

Με σύνθημα "rest and rise" ζυμώνεται και ξεκινάει το καινούριο πρότζεκτ του "Ergon", ένα ξενοδοχείο - φούρνος.