Maracana Grill

Βραζιλιάνικη value for money κρεατοφαγία με έθνικ χαρακτήρα, σε μια απλή ταβέρνα της Καλλιθέας.

Maracana Grill

Βραζιλιάνικη value for money κρεατοφαγία με έθνικ χαρακτήρα, σε μια απλή ταβέρνα της Καλλιθέας.

Maracana Grill - εικόνα 1

Καθίσμένη στην αυλή του «Maracana Grill», ακούγοντας σάμπα από τα ηχεία και πορτογαλικές κουβέντες από τα διπλανά τραπέζια, μεταφέρθηκα σε χρόνο dt στο Ρίο. Θυμάμαι, όταν είχα βρεθεί εκεί πριν από τρία καλοκαίρια, την τσουρασκερία με τις σούβλες που γύριζαν από τραπέζι σε τραπέζι, αλλά και την αίσθηση του να βρίσκεσαι στο Maracana, ένα γήπεδο γεμάτο βραζιλιάνικη ενέργεια. Το «Maracana Grill» συνδυάζει και τα δύο – κάτι που το κάνει το ιδανικό εστιατόριο για αντροπαρέες. Τα χρώματα της Εθνικής Βραζιλίας παντού, σερβιτόροι ντυμένοι αναλόγως –κάποιοι απ’ αυτούς είναι Βραζιλιάνοι, όπως και ο ιδιοκτήτης, ο Ζοάο–, κανάτες με καϊπιρίνια και πολύ, μα πολύ φαγητό. Διαλέγεις είτε το μενού των € 17 που έχει κάποιους περιορισμούς, είτε εκείνο των € 21 για φαγητό… μέχρι τελικής πτώσης! Αρχίσαμε ελαφρά, με το salad bar όπου θα βρείτε περισσότερες από δέκα ωμές και βραστές σαλάτες. Μετά ήρθαν στο τραπέζι τα μαγειρευτά: κροκέτες πολέντας και λαχανικών με πιο ενδιαφέρουσα τη feijoada, ένα φαγητό κατσαρόλας με μαύρα φασόλια και διάφορα καπνιστά ή αποξηραμένα στον ήλιο κρέατα, που σερβίρεται με ποικιλία συνοδευτικών, όπως ροδέλες πορτοκαλιού, ψιλοκομμένο λάχανο, ταπιόκα ψημένη με βούτυρο ή ρύζι. Και μετά αρχίζει το πανηγύρι της σούβλας. Μου άρεσε το χοιρινό με κρούστα από παρμεζάνα και ψητό ανανά. Αν είστε λάτρης των σωστά ψημένων κρεάτων, δηλαδή εκείνων με μπόλικο αίμα, ζητήστε τη βραζιλιάνικη πικάνια. Ήπιαμε μπίρα Skol φερμένη από τη Βραζιλία, φάγαμε πολύ και πληρώσαμε μόλις € 21 το άτομο. Το προτείνω σε παρέες που θ’ απολαύσουν τις κανάτες με καϊπιρίνια και φυσικά σε λάτρεις του κρέατος!

Ντένη Καλλιβωκά

Up: Η τεράστια ποσότητα, που για κάποιους είναι ζητούμενο, και η έθνικ ατμόσφαιρα. Down: Το ότι έχουν πειστεί πως οι Ελληνες εν γένει θέλουν το κρέας τους καλο­ψημένο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Liystor: Μιαν άλλη γεύση Αθήνας

Το φρέσκο all day restaurant παρουσιάζει μια διαφορετική πρόταση με φόντο την Ακρόπολη, προετοιμάζοντας παράλληλα το έδαφος για ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ από το ερχόμενο φθινόπωρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2025

Φάγαμε τη Μύκονο (και) το 2025!

15 εστιατόρια για καλό φαγητό και κάθε διάθεση που ξεχωρίσαμε φέτος στο Νησί των Ανέμων.

"Mozzart Pizza": Πίτσα φτιαγμένη με μαεστρία!

Μια πιτσαρία που αξίζει να δοκιμάσεις για το άψογο ζυμάρι της και τα λαχταριστά toppings, σε δύο τοποθεσίες: στην καρδιά της Αθήνας και τον Χολαργό.

Kykloi by Priceless: Τι δοκιμάσαμε στο νέο γαστρονομικό spot της Αθήνας

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία με βιώσιμη φιλοσοφία και κοινωνικό αποτύπωμα.

Στο Περιστέρι για τη "Δάφνη", μια ταβέρνα-έκπληξη

Νόστιμο φαγητό, περιτυλιγμένο με ζεστασιά και φιλοξενία, στα τραπεζάκια ενός όμορφου πεζόδρομου.

Luma

Το ιταλικό του Παγκρατίου έχει την αγαπησιάρικη αύρα φινιρισμένου μαγαζιού της γειτονιάς, τόσο στις πολλαπλές σάλες του όσο και στο προσεγμένο μενού του, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή στις τεχνικές του για να μην αδικεί τις ενδιαφέρουσες ιδέες των πιάτων του.

Οι Τσαχπίνηδες της Πάρου

Μεγάλωσαν στο λιμανάκι της Νάουσας και "παιχνίδι" τους είχαν τη δουλειά στο οικογενειακό ουζερί. Η ζωή τους όλη, οι μεζέδες της θάλασσας. Τέσσερα αδέλφια, που κατάφεραν να κάνουν το "τσαχπίνικο" όνομά τους πασίγνωστο στην εστιατορική σκηνή της Πάρου, ο καθένας με τον τρόπο του.