
Βραζιλιάνικη value for money κρεατοφαγία με έθνικ χαρακτήρα, σε μια απλή ταβέρνα της Καλλιθέας.

Καθίσμένη στην αυλή του «Maracana Grill», ακούγοντας σάμπα από τα ηχεία και πορτογαλικές κουβέντες από τα διπλανά τραπέζια, μεταφέρθηκα σε χρόνο dt στο Ρίο. Θυμάμαι, όταν είχα βρεθεί εκεί πριν από τρία καλοκαίρια, την τσουρασκερία με τις σούβλες που γύριζαν από τραπέζι σε τραπέζι, αλλά και την αίσθηση του να βρίσκεσαι στο Maracana, ένα γήπεδο γεμάτο βραζιλιάνικη ενέργεια. Το «Maracana Grill» συνδυάζει και τα δύο – κάτι που το κάνει το ιδανικό εστιατόριο για αντροπαρέες. Τα χρώματα της Εθνικής Βραζιλίας παντού, σερβιτόροι ντυμένοι αναλόγως –κάποιοι απ’ αυτούς είναι Βραζιλιάνοι, όπως και ο ιδιοκτήτης, ο Ζοάο–, κανάτες με καϊπιρίνια και πολύ, μα πολύ φαγητό. Διαλέγεις είτε το μενού των € 17 που έχει κάποιους περιορισμούς, είτε εκείνο των € 21 για φαγητό… μέχρι τελικής πτώσης! Αρχίσαμε ελαφρά, με το salad bar όπου θα βρείτε περισσότερες από δέκα ωμές και βραστές σαλάτες. Μετά ήρθαν στο τραπέζι τα μαγειρευτά: κροκέτες πολέντας και λαχανικών με πιο ενδιαφέρουσα τη feijoada, ένα φαγητό κατσαρόλας με μαύρα φασόλια και διάφορα καπνιστά ή αποξηραμένα στον ήλιο κρέατα, που σερβίρεται με ποικιλία συνοδευτικών, όπως ροδέλες πορτοκαλιού, ψιλοκομμένο λάχανο, ταπιόκα ψημένη με βούτυρο ή ρύζι. Και μετά αρχίζει το πανηγύρι της σούβλας. Μου άρεσε το χοιρινό με κρούστα από παρμεζάνα και ψητό ανανά. Αν είστε λάτρης των σωστά ψημένων κρεάτων, δηλαδή εκείνων με μπόλικο αίμα, ζητήστε τη βραζιλιάνικη πικάνια. Ήπιαμε μπίρα Skol φερμένη από τη Βραζιλία, φάγαμε πολύ και πληρώσαμε μόλις € 21 το άτομο. Το προτείνω σε παρέες που θ’ απολαύσουν τις κανάτες με καϊπιρίνια και φυσικά σε λάτρεις του κρέατος!
Ντένη Καλλιβωκά
Up: Η τεράστια ποσότητα, που για κάποιους είναι ζητούμενο, και η έθνικ ατμόσφαιρα. Down: Το ότι έχουν πειστεί πως οι Ελληνες εν γένει θέλουν το κρέας τους καλοψημένο.