Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Ο δημιουργός της υπέροχης Αρακλειάς, καλεσμένος του Γιάννη Μπαξεβάνη για μία ακόμη νόστιμη βραδιά στη Γλυφάδα.

Ο Γιάννης Γαβαλάς στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο "Ημερολόγιο των Σεφ" που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου τον Γιάννη Γαβαλά, σεφ του εστιατορίου 'Αρακλειά', από το νησί της Ηρακλειάς. 

Το γαστρονομικό ταξίδι επεκτείνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή την εβδομάδα η ‘στάση’ γίνεται στο Αιγαίο πέλαγος απ΄ όπου εμπνέεται και μαγειρεύει τα τελευταία χρόνια ο γνωστός σεφ. Με καταγωγή από τη μικρή Ηρακλειά, στις Κυκλάδες, και με ιδιαίτερη αδυναμία στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, ο Γιάννης Γαβαλάς έχει καταφέρει να κάνει προορισμό το εστιατόριό του ‘Αρακλειά’. 

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Η μαγειρική του είναι βιωματική, σεμνή και καθαρή και βασίζεται αποκλειστικά σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Τροφοσυλλέκτης ο ίδιος, αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανεύρεση της καλής πρώτης ύλης και υποστηρίζει σθεναρά τους μικρούς παραγωγούς.   

Γαβαλάς Αρακλειά
Λεωνίδας Τούμπανος

Συνεπώς, μόνο σύμπτωση δεν ήταν η πρόσκληση από το Ark και τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Η δεδηλωμένη και εκφρασμένη σε κάθε μικρή λεπτομέρεια στην ελληνικότητα και στη βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ανεξερεύνητης γαστρονομικής μας πολιτιστικής παράδοσης, μάλλον έκανε επιβεβλημένη την παρουσία του Γιάννη Γαβαλά στο τρίτο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ στο Ark την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο ‘Ημερολόγιο των Σεφ’ είναι:     

  • 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
  • 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
  • 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)

Info

 Για πληροφορίες και κρατήσεις: ark-glyfada.gr & 2108948882

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

9 έθνικ εστιατόρια για γευστικά ταξίδια χωρίς σύνορα

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2024

Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.

Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!

Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Mία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Πώς το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες βρέθηκε στην κορυφή των Latin America’s 50 Best Restaurants για το 2024.

Άλεξ Βασιλάτου, πώς έμαθες την Αθήνα να τρώει φρέσκια pasta;

Το νεαρό κορίτσι πίσω από το αθηναϊκό φαινόμενο του "Άλ3ξ: The Fresh Pasta Bar", που έκανε τους μακαρονάδες να αγαπήσουν το Κολωνάκι με ζυμαρικά στιγμής σε απίθανες συνταγές, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη διαδρομή που την οδήγησε από λονδρέζικα εστιατόρια και τα private dinners των αστικών σαλονιών της πόλης, στο πιο πετυχημένο street στέκι της Αθήνας, κι από εκεί στη λίστα των 30 Under 30 του ελληνικού Forbes.

Σε μία παμπ του Ψυρρή φτιάχνουν φίνο σουβλάκι με συκώτι

Το Ringo εμπνέεται από τον ντράμερ των Beatles και φέρνει σχαρίσια νοστιμιά και πρωτότυπα ήθη στην Πρωτογένους.