Τα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Χαλαρά πρωινά με ξεχωριστές γεύσεις παρά θίν' αλός, σε κάποια από τα δημοφιλέστερα σποτ της πόλης.

Μπραντς και πρωινό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ξεκίνημα με την πιο φρέσκια προσθήκη στα της Αθηναϊκής Ριβιέρας γευστικά δεδομένα, το εστιατόριο "Sebastian" του ξενοδοχείου "Ace", στη Γλυφάδα. Εκεί, ο ταλαντούχος σεφ 'Έλβι Δημήτρης Ζύμπα παρουσιάζει μία έξυπνη λίστα για πρωινό/brunch με προτάσεις φροντισμένης comfortιάς, που τρέχει από τις 07.00 έως τις 14.00 Δοκιμάζεις μεταξύ άλλων το Boucher Roll με μπέικον, pork belly και hash από πατάτα Νάξου σε ζεστό μπριός και τα Ricotta Hotcakes με κεράσια, lemon curd και ζαχαρωμένα φιστίκια Αιγίνης.

Το brunch στο εστιατόριο Sebastian του ξενοδοχείου Ace 1

Ο σεφ Έλβι Δημήτρης Ζύμπα που επιμελείται το brunch στο εστιατόριο Sebastian του ξενοδοχείου Ace

Το brunch στο εστιατόριο Sebastian του ξενοδοχείου Ace

Λίγο πιο μακριά, το "Ora" του "One&Only Aesthesis", του βραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin σεφ 'Εκτορα Μποτρίνι προσκαλεί και πάλι το κοινό στο καθιερωμένο Sunday Brunch, σε ένα ιδανικό combo γαστρονομίας, ζωντανής μουσικής και μιας ευχάριστης, φιλόξενης ατμόσφαιρας με φόντο τη θάλασσα.

Κάθε Κυριακή, από τις 13:00 ως τις 16:00, ο μοναδικής αισθητικής χώρος του εστιατορίου προσφέρουν την τέλεια αφορμή για φιλικές και οικογενειακές συναντήσεις καθώς κι έναν ιδανικό τρόπο χαλάρωσης από την ένταση της εβδομάδας.

'Ora' για wine & dine στο 'One&Only Aesthesis'

'Ora' για brunch στο 'One&Only Aesthesis'

'Ένας εντυπωσιακός μπουφές με ποικιλία από food stations, live barbeque θαλασσινών και κρεατικών, αλλά και μια ανοιχτή κουζίνα στήνονται για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, με κλασικά brunch πιάτα και ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, το "Bungalow 7" μας προσφέρει μία φρέσκια και κομψή εμπειρία brunch στη Γλυφάδα και την Αθηναϊκη Ριβιέρα. Κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 11.00 έως τις 16.00, ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης ξεδιπλώνει μία ακόμη πτυχή της γευστικής του γκάμας, με ένα μενού που περιλαμβάνει από πιάτα- σουξέ των κλασικών πρωινών μέχρι urban-inspired προτάσεις. 

Το brunch του Bungalow 7 6

Το brunch του Bungalow 7 4

Το brunch του Bungalow 7 3

Έτσι, μεταξύ άλλων, δοκιμάζεις signature egg dishes, tacos, burgers, και sandwiches, εξαιρετικές κοπές από το open fire grill και ιδιαίτερα γλυκά. Πλαισιώνεις με καλοφτιαγμένα Bellini και Espresso Martini.

Το brunch του Bungalow 7 1

Στο ανοιχτό κόνσεπτ υψηλής κρεατοφαγίας που ακούει στο όνομα "BeefBar Athens" και στο θαυμάσιο σύμπαν του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", τα ΣΚ είναι ξεχωριστά. Βλέπεις, το πολυαναμενόμενο Beefy Brunch έχει επιστρέψει και αυτήν τη σεζόν, στον ανανεωμένο πρώτο όροφο του εστιατορίου.

Beefy Brunch στο BeefBar Athens 1

Δημιουργίες όπως το αρωματικό Apple Cinnamon Aperolita, το απολαυστικό Coffee Americano, και η πλούσια ποικιλία από Bloody Mary’s είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις του ταλαντούχου bartender Άκη Βλάχου και της ομάδας του, για ένα δυνατό, πόσιμο ξεκίνημα.

Beefy Brunch στο BeefBar Athens 3

Το νέο brunch μενού φέρνει νέες προσθήκες τόσο στην κατηγορία του street food όσο και στα πιάτα αυγών. 'Τιμάς' τη λαχταριστή Wagyu Sfiha, τις Brandade Croquette και το πρωτότυπο Scramble Croast. Παράλληλα, τα αγαπημένα Philly Sandwich, Baguette Entrecôte, και Sunday Edition Big K, συνεχίζουν να κατέχουν σταθερά τη θέση τους στο Beefy Brunch για άλλη μια σεζόν.

Beefy Brunch στο BeefBar Athens 2

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα λαχταριστά επιδόρπια και το αγαπημένο Gelato Mantecato, αναβαθμισμένο στη νέα brunch εκδοχή του με συνοδευτικά όπως churros, βάφλες, και pancakes.

Διαβάστε Επίσης

Last but not least, το εστιατόριο "Mercato" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", με νέα επικεφαλής της κουζίνας της την Μάγκυ Ταμπακάκη, ετοιμάζει κάτι πολύ ενδιαφέρον για το κυριακάτικο τραπέζι, σε συνέχεια του φανταστικού brunch/lunch που σέρβιραν οι Sergio Favata και Roberto Canata και ήταν κάτι περισσότερο από μία πληθωρική φιέστα γεύσεων.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Bungalow 7

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Sebastian

Ξεν. «Ace Hotel & Swim Club Athens», Αρτεμισίου 1, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομία και αισθητική: Μια συζήτηση για το design των εστιατορίων με την Χρυσοκώνα Μαύρου

Pharaoh και Ιώδιο, δύο εστιατόρια που συζητήθηκαν και για το interior design. Τα υπογράφει το ίδιο πρόσωπο. Δεν είχα παρά να αναζητήσω την Χρυσοκώνα Μαύρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟς
02/12/2024

9 έθνικ εστιατόρια για γευστικά ταξίδια χωρίς σύνορα

Μπορεί να έχει μείνει μόνο ένας μήνας έως το τέλος του 2024, αλλά προλαβαίνετε να πάτε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, το Περού, την Πολυνησία και το Μεξικό, με οδηγό τα εστιατόρια της πόλης που σερβίρουν πεντανόστιμα multi culti πιάτα, spicy κοκτέιλ και απρόσμενα επιδόρπια.

Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.

Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!

Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Mία βραδιά γεμάτη από μακεδονική γαστρονομία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής είναι, φυσικά, ένα μπριζολάδικο

Πώς το Don Julio από το Μπουένος 'Άιρες βρέθηκε στην κορυφή των Latin America’s 50 Best Restaurants για το 2024.

Άλεξ Βασιλάτου, πώς έμαθες την Αθήνα να τρώει φρέσκια pasta;

Το νεαρό κορίτσι πίσω από το αθηναϊκό φαινόμενο του "Άλ3ξ: The Fresh Pasta Bar", που έκανε τους μακαρονάδες να αγαπήσουν το Κολωνάκι με ζυμαρικά στιγμής σε απίθανες συνταγές, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τη διαδρομή που την οδήγησε από λονδρέζικα εστιατόρια και τα private dinners των αστικών σαλονιών της πόλης, στο πιο πετυχημένο street στέκι της Αθήνας, κι από εκεί στη λίστα των 30 Under 30 του ελληνικού Forbes.