Athens Street Hub: Cool street food με άποψη

Ένα ολόφρεσκο project αστικής κουλτούρας με αύρα θερινού σινεμά. Καντίνες χρωματιστά container, "4Hands" burger από τους σεφ του "Delta", ωραία ψαγμένη πίτσα.

Athens Street Hub © Λεωνίδας Τούμπανος

Σ' αυτού του τύπου τα πολύ pop street food πόστα είναι μανούλες οι Εγγλέζοι, που έχουν στο αίμα τους την urban culture, και το Pop Brixton με τα 55 container του στο Λονδίνο έχει δημιουργήσει νέα αρχιτεκτονικά τοπία. Το Athens Street Hub που άνοιξε προσφάτως τις πύλες του επιχειρεί πολύ όμορφα να μας συντονίσει με νέες, εναλλακτικές φάσεις διασκέδασης. Στημένο σ' ένα οικόπεδο στον Κεραμεικό ανάμεσα στα πολύχρωμα container, έχει κάτι από την cool αύρα των θερινών σινεμά. "Τρεισήμισι χρόνια είχαμε την ιδέα και προσπαθούσαμε να την υλοποιήσουμε. Νιώθουμε πολύ όμορφα που παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο ισόγειο μέρος της", μου λέει ο εκ των εμπνευστών του αυτού του πρωτότυπου project Μίνως Μαρμελάκης. "Μέσα στα σχέδιά μας είναι προστεθεί ένα ακόμη όροφος container". Οι νεότεροι έχουν το πάνω χέρι αλλά και μεγαλύτεροι, της γειτονιάς ίσως, τιμούν τα μεταλλικά τραπεζάκια, τις ελαφριές pliant καρέκλες και τους φιδοστριφογυριστούς πάγκους. Πανύψηλες βρωμοκαρυδιές δίνουν σχεδόν εξωτικό τόνο και το ίχνος της λιθοδομής του παλιού σπιτιού που δεν υπάρχει πλέον προσθέτει συναίσθημα και ψυχή.

Athens Street Hub
© Dimitris Antonopoulos

4Hands

Το δυνατό χαρτί του Athens Street Hub είναι το "4Hands" προσωπικό δημιούργημα των Γιώργου Παπαζαχαρία και Θάνου Φέσκου, δηλαδή των σεφ του 2άστερου Χρυσοσκουφάτου "Delta". Επιχειρούν να δώσουν βάθος και έξτρα γεύση σ' ένα από τα δημοφιλέστερα street food σαν το smash burger κινητοποιώντας γνώσεις και δημιουργικό πνεύμα από τις κουζίνες των fine dining εστιατορίων που έχουν διαπρέψει. Το μενού στο "4Hands" περιλαμβάνει καταρχάς τα Oklahoma smash burger. Τα δοκίμασα τόσο στην απλή όσο και στην Double εκδοχή τους και προτιμώ σαφώς τη δεύτερη, διότι σ' αυτήν η ισορροπία των υλικών είναι καλύτερη και το ωραίο μπιφτέκι από black angus γράφει με σαφήνεια τη γεύση του. Το γλυκοφάγωτο ψωμάκι τους είναι αληθινά ξεχωριστό φτιαγμένο με πουρέ πατάτας και γκλασαρισμένο με μοσχαρίσιο λίπος.

4Hands

Το Cheeseburger είναι πιο λιτό και το φανταστικό αγγουράκι τουρσί με την ξυνούτσικη φρεσκάδα του να αναδεικνύει πολυεπίπεδη γεύση στην οποία παίζουν μια mayo ψητών λαχανικών με νόστιμη ένταση και φυσικά τυρί. Το Oklahoma είναι πολύ πληθωρικό με μια μελωμένη αίσθηση που του δίνει η Dripping Knowledge σως από μουστάρδα και κρεμμύδια σε ζύμωση, και η σύνθετη γεύση έχει και καραμελωμένα κρεμμύδια, και πανσέτα και πίκλες. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν  και οι "τηγανητές πατάτες" που μοιάζουν σαν αλμυρά churros και φτιάχνονται από ελαφρά σκορδάτο πουρέ πατάτας ∙ σε λίγο καιρό αναμένεται να αποκτήσουν άλλον αέρα.  

Athens Street Hub
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο χώρο υπάρχει επίσης η πίτσα "Piccola" του Σπυρίδωνα Δημόπουλου που είχε δημιουργήσει το "Etienne". Το ζυμάρι του είναι αργής ωρίμανσης biga και δίνει κόρα με  όμορφο λεπτοτραγάνισμα και μεστή αφράτη ψίχα μετά το ψήσιμο. Μου άρεσαν πολύ και οι 3 γεύσεις που δοκίμασα: Salsiccia Tinou (ωραιοτάτη και απαλή λευκή με μελωμένη δεντρολιβανάτη πατάτα και τηνιακό λουκάνικο), Vegetarian (πολύ εκφραστική ντομάτα συν μελιτζάνα – καρότο – κολοκύθι), και μια διαβολεμένα πικάντικη και νόστιμη Diavola με spiannata piccante. Φυσικά και θα πιείτε τα κοκτέιλ σας, τα αναψυκτικά και τις μπύρες σας από το μπαρ. Υπ' όψιν ότι σύντομα οι γεύσεις θα συμπληρωθούν με τη γλυκιά καντίνα του Διονύση Αλέρτα.

Athens Street Hub
© Λεωνίδας Τούμπανος

Athens Street Hub ("4Hands" burger, πίτσα "Piccola"), Κεραμεικού 111 & Μυκάλης, Κεραμεικός, IG: @4hands.ath

Το 4Ηands λειτουργεί για τον Ιούνιο, Τετάρτη έως Κυριακή 7 μ.μ.-12 π.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

SeaRocks

Ύστερα από την περσινή, αναγνωριστική σεζόν επί παριανού εδάφους, ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Παρίκος ανεβάζει επίπεδο το πολύ όμορφο παραλιακό ρεστοράν "SeaRocks", στο οποίο εμπλέκεται και επιχειρηματικά.

Parōn

Το ξενοδοχείο "Parilio" υποδέχτηκε φέτος ως επικεφαλής της κουζίνας του τον πολύ ταλαντούχο σεφ Θάνο Φέσκο.

Matsuhisa Paros

Το δικό της "Matsuhisa" διαθέτει πλέον η Πάρος, το οποίο συντονίζει για πρώτη φορά το νησί στο ρυθμό των διεθνών εστιατορικών brands και βεβαίως των χαρακτηριστικών ιαπωνικών σπεσιαλιτέ του Nobuyuki Matsuhisa.