Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό

Δεν είναι άγνωστο και, πολύ περισσότερο, αδιάφορο το σημείο στον αριθμό 14 της Δημ. Βασιλείου, το κουαρτιέ στον Φάρο Ψυχικού και τα πέριξ αυτού. Βλέπεις, εκεί κάποτε συναντούσε κανείς τη 'Ράμπα', ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της γειτονιάς. Πλέον, ο διώροφος χώρος παίρνει και πάλι ζωή, κομψότατος και ντυμένος στα μωβ, για χάρη της 'Maison Colette'.

Και εγένετο 'Maison Colette'

Το νέο παιδί της S One Hospitality συστήνεται σαν μια ολοήμερη πρόταση κάπου ανάμεσα στο γαλλικό μπιστρό και την κλασική μπρασερί, κατοικεί στο νεοκλασικό ιστορικό δύο ορόφων κτίσμα (αξιοποιούνται και οι 2, ο επάνω χώρος για πιο πριβέ συνθήκες) και στολίζεται με βαθιές μωβ αποχρώσεις, πολυελαίους στα ταβάνια και σκίτσα στους τοίχους -ξέρεις, από αυτά που μπραντάρουν την ιδέα της φραντσέζικης κομψότητας- καθώς και δύο μπαρ από βαρύτιμο ξύλο και μάρμαρο.

Σε αυτά, προσθέτεις τις δύο στιλάτες και φωτεινές αυλές, με τα φερ φορζέ έπιπλα και έχεις την πλήρη εικόνα. Όλα τα προαναφερθέντα φέρουν την αρχιτεκτονική σφραγίδα της Τζένης Τσουλάκου (Norma Architecture), σε ένα τελικό αποτέλεσμα με έντονη προσωπικότητα, που είναι τόσο κοντά όσο και σε ασφαλή απόσταση από τη φυσιογνωμία της 'Ράμπας'.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 1

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 3

Το δίδυμο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- των αδερφών Δημήτρη και Θανάση Σταμούδη επιμελείται τα της γεύσης δρώμενα εδώ, με τον Γιώργο Καλλίθρακα να είναι εκείνος που εκτελεί από το πόστο του chef de cuisine. Όσα τοποθετούνται επί του πιάτου λοιπόν έχουν σαφή γαλλόστροφη εσάνς, εξόχως ταιριαστή με την αισθητική και το γενικότερο ύφος του χώρου. 

Τα μενού της 'Maison Colette' διαμοιράζονται σε τρεις ζώνες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) και ξεκινώντας από τις πιο κάζουαλ προτάσεις καταλήγουν σε πιο φόρμαλ επιλογές, που παραπέμπουν σε μία αναβαθμισμένη κουζίνα μπρασερί.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 4
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 5
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Κάνεις δυνατή αρχή με κλασικό μοσχαρίσιο ταρτάρ και πράσινα σπαράγγια au gratin, προχωράς με το αρμονικότατο δίπολο του φουά γκρα με το τσάτνεϊ πράσινου μήλου και ολοκληρώνεις το πρώτο section του (βραδινού) μενού με τα χειροποίητα νιόκι που παίζουν σε ένα ενδιαφέρον κοντράστ με τη σάλτσα ροκφόρ. 

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 7
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στη διελκυστίνδα των 'ensuite' προτάσεων η θαυμάσια μπισκ των linguini di mare αρκεί για να δώσει αβαντάζ έναντι του (μπελαλίδικου κατά τα άλλα) μοσχαριού bourguignon.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 6
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η γλώσσα a la Meunière αξίζει αδιαμφισβήτητα της προσοχής σου ενώ αν επιθυμείς να κινηθείς σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, οι λέξεις côte de bœuf οφείλουν να αποτυπωθούν ξεκάθαρα στο μυαλό σου: 'Άψογο ψήσιμο, σπιρτόζα café de Paris στο πλάι και κερασάκι στην τούρτα τραγανότατες τηγανητές πατάτες.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 8
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Τα γλυκά -η crème brûlée και το mille-feuille τουλάχιστον που δοκιμάσαμε- δείχνουν να ξεφεύγουν λίγο από τις κλασικές αρχές τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν απολαμβάνονται χωρίς ενοχές.

Στα οινικότερα των καταλόγων, οι σαμπάνιες και τα cocktails αυτών πρωταγωνιστούν (η cocktail list μάλιστα βαπτίζεται από τα λογοτεχνικά έργα της Sidonie-Gabrielle Colette), μαζί με τον Παλαιό Κόσμο που αριθμεί παραπάνω από 100 ετικέτες.


Info

Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 2650200
Ανοιχτά καθημερινά από τις 10.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Cabbanes': Το σχεδόν speakeasy fine dining της Μυκόνου

Στα ορεινά της Ελιάς και το εστιατόριο του 'Myconian Villa Collection', ο νεαρός σεφ Φίλιππος Σταμπουλής έχει κάτι να πει.

"Koan": Το απροσπέραστο new entry στην έναστρη σκηνή της Κοπεγχάγης

Μινιμαλιστικό, στιλάτο, αιθέριο, με κορεάτικη αύρα σε δανέζικο γευστικό υπόστρωμα. Ο σεφ Kristian Baumann δημιούργησε ένα sui generis εστιατόριο που το λατρεύουν η Κοπεγχάγη και οι γκουρμέ του πλανήτη

Το "Cisore" φέρνει θαλασσινή φινέτσα στη Λευκάδα

Το εστιατόριο του νεαρού σεφ Τάσου Γεωργάκη μπαίνει στη λίστα των καλοκαιρινών μας φαβορί, στρώνοντας τα τραπέζια του στα βοτσαλάκια της Λυγιάς κι απλώνοντας επάνω τους μια κομψή θαλασσινή πρόταση που συνδυάζει τεχνική αρτιότητα και φινετσάτη γεύση, με βαθιά αγάπη και γνώση για τη θάλασσα και τα καλούδια της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Rooster"

Το ολοήμερο στέκι που δένει αρμονικά multi-cultural και μοντέρνα ελληνική κουζίνα με φόντο τα χρώματα της θάλασσας και του ηλιοβασιλέματος, μάς περιμένει στο νησί του Ιπποκράτη για τις θερινές μας συναντήσεις.

Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Qhera | Θηρασιά

Ρεμβάζοντας από το καλύτερο παρατηρητήριο του ηφαιστείου, ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο και απολαμβάνεις μια μοναδική φάση favela meets Capri και φυσικά τις μοντέρνες ελληνικές θαλασσινές γεύσεις του Φάνη Μαϊκαντή ("Panigyri").