"La Linda": Φουρνίσματα αλά Ουρουγουάη στη Γλυφάδα

Από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας προσγειώθηκε μόλις το όμορφο, καινούργιο στέκι της Γλυφάδας. Πήραμε μια πρώτη, αχνιστή γεύση και αναμεταδίδουμε.

lalinda1

Όση ώρα περνώ στον ολοκαίνουργιο φούρνο και ζαχαροπλαστείο "La Linda" η ουρά, πότε μικρότερη πότε μεγαλύτερη, δεν σταματά να σχηματίζεται από πεινασμένους Γλυφαδιώτες που έρχονται να τσεκάρουν το νέο στέκι της περιοχής. Νέο είναι για εμάς βέβαια, γιατί η ιστορία του ξεκινά στην πραγματικότητα το 2011 στην παραθαλάσσια Punta del Este της μακρινής Ουρουγουάης, εκεί δηλαδή όπου η Isabella Acquilina δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το πρώτο και μοναδικό μέχρι πριν λίγες μέρες "La Linda" που έκανε όνομα αλλά και βραβεύτηκε για τα γλυκά και τα σπέσιαλ ψωμιά του. Η αγάπη της για τη θάλασσα αλλά και την Ελλάδα, όπου κατοικεί ο πατέρας της, είναι τα στοιχεία που την έκαναν να μεταφέρει τόσο τα μεν όσο και τα δε από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας, με συνέταιρό της τον Emmett Loughran. 

lalinda2

lalinda3

Ο χώρος, εντελώς λιτός και με το ανοιχτόχρωμο γυμνό τσιμέντο να επικρατεί, κατευθύνει το μάτι από τη μία στο μεγάλο, ορατό εργαστήριο, και από την άλλη στις βιτρίνες που εφοδιάζονται διαρκώς με φρέσκα καλούδια. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα τυπικά της Ουρουγουάης, σαν τα αφράτα κρουασανάκια bizcocho είτε με τυρί είτε με γλυκιά κρέμα, το μπισκοτογλυκό cocada σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με καρύδα και dulce de leche, το σαν μιλφέιγ στην όψη rojel επίσης με dulce de leche και μαρέγκα, τα βουτήματα Alfajores, τα ελαφρώς γλασαρισμένα κρουασάν medialuna, τα πιτάκια empanadas, τα σπέσιαλ προζυμένια ψωμιά και πόσα ακόμα. 

Πλάι τους στέκουν ακόμα εδέσματα πιο οικεία όπως τα brownies, τα περίτεχνα στρογγυλά και μακρόστενα κέικ, οι πίτες με πράσο και μπρόκολο, τα δελεαστικά και πληθωρικά σάντουιτς, που καθένα έχει το δικό του ψωμί βάσης και ξεχωριστά υλικά, όπως η φοκάτσια με δύο ειδών pesto, μοτσαρέλα και μορταδέλα. Τα πάντα παρασκευάζονται εδώ από την αρχή, δεν χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο, στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του πραγματικού βουτύρου, της κρέμας και του ζυμαριού και καθόλου εκείνη της τεχνητής γλύκας. 

lalinda4

Επικεφαλής όσων συμβαίνουν στο εργαστήριο είναι ο σεφ Ηλίας Κουραχάνης που εκπαιδεύτηκε στο "La Linda" της Ουρουγουάης αλλά κάνει και τις δικές του προτάσεις που ενσωματώνουν και ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Προς το παρόν ο χώρος λειτουργεί με τη λογική του self service, και μπορείτε να καθίσετε είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα είτε σε εκείνα της αυλής που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με λιακάδα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος για brunch και κατόπιν θα ενταχθεί στο παιχνίδι και ένα πιο εστιατορικό βραδινό μενού, που θα εστιάζει στα εκλεκτά κρεατικά και τα κρασιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. 

lalinda5

"La Linda", Κύπρου 13, Γλυφάδα, 2108949900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.