Στάση Μετρό Κατεχάκη: Στην πιπεράτη και θαλασσινή "Πιπεριά"

Παρότι δεν το μαρτυρά το στεριανό της όνομα, η «Πιπεριά» ψηφίζει εδώ και 22 χρόνια θάλασσα στις παρυφές του Νέου Ψυχικού.

πιπεριά

Δύο βήματα μονάχα από τη στάση μετρό Κατεχάκη, η θαλασσινής κατεύθυνσης ταβέρνα δημιουργεί το κλίμα για ότι επακολουθήσει ήδη από την ανοιχτόκαρδη σάλα της συνδυάζοντας το ρουστίκ με το μοντέρνο σε ζεστές γωνιές.

Κρατώντας την ολόφρεσκη καθημερινή ψαριά και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα πάντα στο προσκήνιο, εμπλουτίζει το μενού της καθημερινά, ενώ δεν διστάζει δίπλα σε ντελικάτες fusion γεύσεις να σερβίρει και μεζέδες που σπαρταράνε. Το γιουβέτσι με γαρίδες αρτυμένο με στακοβούτυρο "κοντράρει" στα ίσα τα μύδια με τζίντζερ, σόγια, wasabi, σκόρδο και σησαμέλαιο που ελληνο-ιαπωνίζουν.

Περισσότερα στο Αφιέρωμα Μετρόραμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

27/09/2023

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.

Σεπτέμβρης ο τρυγητής: Ο μήνας του αμπελιού μάς βρίσκει στο Οινοποιείο Δουλουφάκη

Μια βόλτα στις Δαφνές της Κρήτης, όπου απλώνεται ο αμπελώνας του Οινοποιείου Δουλουφάκη, είναι must για να μπούμε στο κλίμα του τρύγου και να γνωρίσουμε καλύτερα τις εργασίες της οινοποίησης.

Πού βγαίνουμε πριν και μετά τις συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού;

Παλιά και νέα στέκια γύρω από το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού υποδέχονται τους συναυλιόφιλους του ανανεωμένου τοπόσημου.

Συνταγές με φυτικό γάλα από την Nespresso Professional

Για πολλούς μπορεί να μοιάζουν με καπρίτσιο των καιρών, για άλλους όμως τα εναλλακτικά, ελεύθερα λακτόζης γάλατα είναι μονόδρομος για λόγους όχι απλά διατροφικούς, αλλά υγείας. Ελάτε να δούμε πώς μπορούμε να τα απολαύσουμε, με μερικές από τις πιο πρωτότυπες συνταγές της Nespresso Professional!

Στην "Aspasia" η Σταυριανή Ζερβακάκου μαγειρεύει τη γη και τη θάλασσα της Μάνης

Το γραφικό Σταυρί, ιδιαίτερη πατρίδα της, διάλεξε η Σταυριανή Ζερβακάκου για να στήσει το μαγειρική της φωλιά και να στρώνει, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, ένα τραπέζι που ξεχειλίζει μανιάτικα αρώματα.

30 χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Η γαστρονομία της βραδιάς

Σε μια ατμόσφαιρα φορτισμένη με συγκίνηση, οι 11 επιδραστικότεροι σεφ της Ελλάδας μαγείρεψαν ένα εξαιρετικό μενού, τιμώντας τα 30 χρόνια κορυφαίας γαστρονομίας στην Ελλάδα.