Η Nespresso Professional μας ταξιδεύει στο Congo

Με όχημα ένα φλιτζάνι από τον νέο της Congo Organic, έναν οργανικό καφέ υψηλής ποιότητας από το πρόγραμμα Reviving Origins, που αναβιώνει σπουδαίες, σχεδόν εξαφανισμένες ποικιλίες καφέ.

Nespresso Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ένας απαλός οργανικός καφές, με νότες ψημένων δημητριακών, αρώματα ξηρών καρπών και ήπια φρουτώδη γεύση, ο νέος καφές Congo Organic είναι το πιο πρόσφατο στολίδι στο περιδέραιο εκλεκτών premium καφέδων που φέρνει στα φλιτζάνια μας η Nespresso Professional: ένας φίνος καφές που καβουρδίζεται σε δύο μέρη 50/50, με απολαυστική ένταση και γευστική διάρκεια.

Nespresso Congo

Ιδανικός τόσο για την αρχή μιας επαγγελματικής συνάντησης, όσο και ως γευστική υπογραφή μιας ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας, ο Congo Organic σερβίρεται ιδανικά ως μονός espresso, ή ως lungo, όμως οι τρόποι απόλαυσής του δεν σταματούν εκεί. Χάρη στα έντονα φρουτώδη αρώματα, αλλά και τις νότες μπισκότου που αφήνει στον ουρανίσκο, λειτουργεί εξαιρετικά και σε συνταγές με γάλα: ένας latte macchiato, για παράδειγμα, θα ενισχύσει την ισορροπία του και θα εκπλήξει ευχάριστα, αφού θα δώσει πλούτο στο ρόφημά μας, χωρίς ο καφές να χάνεται μέσα του.

Διαθέσιμος εποχιακά και ανά περιόδους μόνο, ο Congo Organic φτάνει στα φλιτζάνια μας χάρη στο πρόγραμμα Reviving Origins της Nespresso, μέσω του οποίου η εταιρεία επιδιώκει την αναβίωση σπουδαίων, αλλά σχεδόν εξαφανισμένων ποικιλιών καφέ. Ποικιλιών, δηλαδή, όπως οι κόκκοι Arabica που φύονται στα πλούσια σε βροχή ηφαιστειακά εδάφη, κατά μήκος των ακτών της λίμνης Κίβου του ανατολικού Κονγκό.

Nespresso Χρυσοί Σκούφοι

Τη γευστική κληρονομιά αυτού του τόσο σπάνιου terroir κλείνουν μέσα τους οι κάψουλες του Congo Organic, δυστυχώς όμως είναι πια μόνο ένα μικρό μέρος του Κονγκό αυτό που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικροκαλλιεργητές της χώρας, αφού τα χρόνια συγκρούσεων και πολιτικής αστάθειας άφησαν πολλές φυτείες εγκαταλειμμένες. Στόχος του Nespresso REVIVING ORIGINS είναι, μέσα από τη συνεργασία με τους αγρότες του Νότιου Κίβου να υποστηρίξει τις κοινότητες του καφέ στην ανάπτυξη του καφέ του Κονγκό στο έπακρο, ούτως ώστε κάθε χρόνο να φτάνει όλο και περισσότερος απ’ αυτόν τον σπουδαίο καφέ στο φλιτζάνι μας.

Μέχρι τότε, ο Congo Organic της Nespresso Professional παραμένει ένας σπάνιος θησαυρός, σε μια φίνα κάψουλα στη διάθεσή μας. Ας τον απολαύσουμε ξέροντας πως με κάθε μας γουλιά γινόμαστε μέρος της προσπάθειας της Nespresso για την αποκατάσταση της παραγωγής καφέ σε περιοχές που έχουν πληγεί από αντιξοότητες, όπως η κλιματική αλλαγή και οι συγκρούσεις. 

Για να ανακαλύψετε τις ποικιλίες της Nespresso Professional καθώς και τις απολαυστικές νέες συνταγές καφέ, επισκεφθείτε το www.nespresso-pro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.