Η Nespresso Professional μας ταξιδεύει στο Congo

Με όχημα ένα φλιτζάνι από τον νέο της Congo Organic, έναν οργανικό καφέ υψηλής ποιότητας από το πρόγραμμα Reviving Origins, που αναβιώνει σπουδαίες, σχεδόν εξαφανισμένες ποικιλίες καφέ.

Nespresso Χρυσοί Σκούφοι 2022

Ένας απαλός οργανικός καφές, με νότες ψημένων δημητριακών, αρώματα ξηρών καρπών και ήπια φρουτώδη γεύση, ο νέος καφές Congo Organic είναι το πιο πρόσφατο στολίδι στο περιδέραιο εκλεκτών premium καφέδων που φέρνει στα φλιτζάνια μας η Nespresso Professional: ένας φίνος καφές που καβουρδίζεται σε δύο μέρη 50/50, με απολαυστική ένταση και γευστική διάρκεια.

Nespresso Congo

Ιδανικός τόσο για την αρχή μιας επαγγελματικής συνάντησης, όσο και ως γευστική υπογραφή μιας ξεχωριστής γαστρονομικής εμπειρίας, ο Congo Organic σερβίρεται ιδανικά ως μονός espresso, ή ως lungo, όμως οι τρόποι απόλαυσής του δεν σταματούν εκεί. Χάρη στα έντονα φρουτώδη αρώματα, αλλά και τις νότες μπισκότου που αφήνει στον ουρανίσκο, λειτουργεί εξαιρετικά και σε συνταγές με γάλα: ένας latte macchiato, για παράδειγμα, θα ενισχύσει την ισορροπία του και θα εκπλήξει ευχάριστα, αφού θα δώσει πλούτο στο ρόφημά μας, χωρίς ο καφές να χάνεται μέσα του.

Διαθέσιμος εποχιακά και ανά περιόδους μόνο, ο Congo Organic φτάνει στα φλιτζάνια μας χάρη στο πρόγραμμα Reviving Origins της Nespresso, μέσω του οποίου η εταιρεία επιδιώκει την αναβίωση σπουδαίων, αλλά σχεδόν εξαφανισμένων ποικιλιών καφέ. Ποικιλιών, δηλαδή, όπως οι κόκκοι Arabica που φύονται στα πλούσια σε βροχή ηφαιστειακά εδάφη, κατά μήκος των ακτών της λίμνης Κίβου του ανατολικού Κονγκό.

Nespresso Χρυσοί Σκούφοι

Τη γευστική κληρονομιά αυτού του τόσο σπάνιου terroir κλείνουν μέσα τους οι κάψουλες του Congo Organic, δυστυχώς όμως είναι πια μόνο ένα μικρό μέρος του Κονγκό αυτό που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικροκαλλιεργητές της χώρας, αφού τα χρόνια συγκρούσεων και πολιτικής αστάθειας άφησαν πολλές φυτείες εγκαταλειμμένες. Στόχος του Nespresso REVIVING ORIGINS είναι, μέσα από τη συνεργασία με τους αγρότες του Νότιου Κίβου να υποστηρίξει τις κοινότητες του καφέ στην ανάπτυξη του καφέ του Κονγκό στο έπακρο, ούτως ώστε κάθε χρόνο να φτάνει όλο και περισσότερος απ’ αυτόν τον σπουδαίο καφέ στο φλιτζάνι μας.

Μέχρι τότε, ο Congo Organic της Nespresso Professional παραμένει ένας σπάνιος θησαυρός, σε μια φίνα κάψουλα στη διάθεσή μας. Ας τον απολαύσουμε ξέροντας πως με κάθε μας γουλιά γινόμαστε μέρος της προσπάθειας της Nespresso για την αποκατάσταση της παραγωγής καφέ σε περιοχές που έχουν πληγεί από αντιξοότητες, όπως η κλιματική αλλαγή και οι συγκρούσεις. 

Για να ανακαλύψετε τις ποικιλίες της Nespresso Professional καθώς και τις απολαυστικές νέες συνταγές καφέ, επισκεφθείτε το www.nespresso-pro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.