Τα ελληνικά εστιατόρια της La Liste Mediterranean 2023

7 εκπρόσωποι της εστιατορικής σκηνής της χώρας βραβεύτηκαν στον έγκριτο θεσμό, ξεχωρίζοντας σε μία νέα κατηγορία που κάνει focus στη Μεσόγειο.

Το εστιατόριο του Scorpios στη Μύκονο που μπήκε στη La Liste Mediterranean

H La Liste αποτελεί εδώ και χρόνια έναν πολυσυλλεκτικό παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων, απευθυνόμενη σε ένα κοινό που λατρεύει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει. Ετησίως, δημοσιεύει τη δική της κατάταξη με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (από γαστρονομικά εστιατόρια και ενδιαφέροντα μπιστρό μέχρι κρυμμένα διαμαντάκια και αυθεντικά μέρη), αντλώντας στοιχεία από περισσότερες από 1.000 πηγές - σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οδηγοί όπως οι Michelin, Zagat και Gault & Millau, καθώς επίσης και από αξιόπιστες κριτικές σε έγκυρα Μέσα -μεταξύ αυτών το Αθηνόραμα και ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων- και στήλες γαστρονομίας διεθνούς εμβέλειας, τα οποία επεξεργάζεται βάσει αλγορίθμου.

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 2
© Mediatome

Ελληνικά εστιατόρια στην La Liste 1
© Mediatome

Για τη φετινή λίστα -τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν μερικές ημέρες στο ιστορικό ξενοδοχείο Hermitage, στο Μονακό- εγκαινίασε μεταξύ άλλων και τα ειδικά βραβεία LA LISTE Mediterranean Special Awards 2023, που επιβραβεύουν τους σεφ και τα εστιατόρια των χωρών της Μεσογείου. Εκείνους δηλαδή που τιμούν τη μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και συνεισφέρουν στην ενίσχυση της σκηνής της περιοχής.

Διαβάστε Επίσης

Ανάμεσα στα βραβευμένα spots της εν λόγω κατηγορίας υπήρξαν και μερικά ελληνικά -όλα πολυσυζητημένα για διαφορετικούς λόγους το καθένα- μέρη. Τα μυκονιάτικα σουξέ "Scorpios" και "Nammos" αναδείχθηκαν Best Party Spot και Best Mediterranean Glam αντίστοιχα, με το δεύτερο μάλιστα να αποσπά και το βραβείο του Best Mediterranean Festive Spirit. Tο "Ergon" των αδερφών Δούζη τιμήθηκε με το Innovation Award, ενώ το "Pharaoh" του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου αναδείχθηκε η άφιξη της χρονιάς.

Στην κυρίως λίστα, με τα 1.000 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, βρίσκουμε 3 κορυφαία ελληνικά γαστρονομικά ινστιτούτα. Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και με δύο αστέρια Michelin "Delta", με La Liste score 90.50, και τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Σπονδή" (90.00) και "Βαρούλκο" (80.00).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η δυνατή ελληνική γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου

Μετρώντας αντίστροφα για την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στις 13 Ιουνίου, στην οποία ο αστεράτος σεφ του Λονδίνου Ασημάκης Χανιώτης θα δημιουργήσει το μενού, ρίχνουμε τους προβολείς στη αγγλική πρωτεύουσα, όπου η ελληνική γαστρονομία κερδίζει την εκτίμηση των Βρετανών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/06/2023

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023: Χειροκροτάμε την ελληνική κουζίνα με ταυτότητα αλλά και τα υποψήφια εστιατόρια

Το φετινό σαφάρι σε ολόκληρη την επικράτεια για τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας που έρχονται στις 13/6, έφερε στο φως εξαιρετικά παραδείγματα τόσο προς μίμηση όσο και προς αποφυγή. Ας δούμε λοιπόν ξανά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χαρίζουν στην εθνική μας κουζίνα την ξεχωριστή ταυτότητα που οφείλει να έχει και μαζί τους φετινούς υποψηφίους για βράβευση.

Η μπύρα Mythos ανήκει σε όλους

Μια νέα καινοτόμα επικοινωνιακή καμπάνια μας συστήνει από την αρχή την αγαπημένη μπύρα που υπάρχει παντού δίπλα μας!

Τρία spots για ιταλικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.