Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης στο Chicken Picnic @chickenpicnic.gr

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο "Chicken Picnic", εύλογα μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο νόστιμα projects που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό στην Αθήνα: Ένα old school κοτοπουλάδικο με μία new age ματιά αλλά κυρίως με άκρως εστιατορική αντίληψη, τεχνικές και φιλοσοφία στην όλη διαδικασία. Τα παραπάνω, αποτυπώνονται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από ένα από τα πιο απολαυστικά κοτόπουλα της πόλης. 

Πίσω στις αρχές του 2020, ο Μιχάλης Μερζένης οραματίστηκε και πραγματοποίησε το concept, με αφετηρία ένα παλιό σουβλατζίδικο στην Καισαριανή, το οποίο έγινε το πρώτο "Chicken Picnic", για να ακολουθήσει μετά το κατάστημα του Περιστερίου.

Οι κοτομπουκιές στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Το chicken burger στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές ήταν οι αρχικές εκδοχές, για να προστεθούν και μερικές ακόμη αργότερα, όπως το πληθωρικό chicken burger ή τα ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου. Τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Μερζένη στη γευστική επιμέλεια του project, έχει παραλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για την εξαιρετική δουλειά του στο "The Zillers", Παύλος Κυριάκης. Ο τελευταίος θα διατηρήσει ασφαλώς τις βάσεις στο επιτυχημένο εγχείρημα, με μικρές αλλαγές στο υπάρχον μενού. 

Σταδιακά, οι επιλογές σε κοτόπουλο θα γίνουν περισσότερες -για παράδειγμα, σύντομα στη λίστα θα υπάρξει μία σαλάτα Caesar's, καθώς και άλλες προτάσεις- ενώ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους καινούρια πιάτα σε εντελώς διαφορετικό γευστικό ταμπλό, όπως οι φτερούγες Buffalo (που βασίζονται στην αυθεντική αμερικάνικη συνταγή) με καυτερή χειροποίητη σάλτσα bbq και κρέμα μπλε τυριού, τα χοιρινά παϊδάκια σε κρούστα μπαχαρικών και γλυκιά σάλτσα bbq και το mac n' cheese με κρέμα τσένταρ, ελληνική τρούφα και μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης


Info

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή
Τηλ. 210 7255002

Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι
Τηλ. 210 5713600

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".