Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης στο Chicken Picnic @chickenpicnic.gr

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο "Chicken Picnic", εύλογα μπορούμε να μιλάμε για ένα από τα πιο νόστιμα projects που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το γρήγορο φαγητό στην Αθήνα: Ένα old school κοτοπουλάδικο με μία new age ματιά αλλά κυρίως με άκρως εστιατορική αντίληψη, τεχνικές και φιλοσοφία στην όλη διαδικασία. Τα παραπάνω, αποτυπώνονται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από ένα από τα πιο απολαυστικά κοτόπουλα της πόλης. 

Πίσω στις αρχές του 2020, ο Μιχάλης Μερζένης οραματίστηκε και πραγματοποίησε το concept, με αφετηρία ένα παλιό σουβλατζίδικο στην Καισαριανή, το οποίο έγινε το πρώτο "Chicken Picnic", για να ακολουθήσει μετά το κατάστημα του Περιστερίου.

Οι κοτομπουκιές στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Το chicken burger στο Chicken Picnic
@chickenpicnic.gr

Σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές ήταν οι αρχικές εκδοχές, για να προστεθούν και μερικές ακόμη αργότερα, όπως το πληθωρικό chicken burger ή τα ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου. Τη σκυτάλη από τον Μιχάλη Μερζένη στη γευστική επιμέλεια του project, έχει παραλάβει εδώ και λίγες ημέρες ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin για την εξαιρετική δουλειά του στο "The Zillers", Παύλος Κυριάκης. Ο τελευταίος θα διατηρήσει ασφαλώς τις βάσεις στο επιτυχημένο εγχείρημα, με μικρές αλλαγές στο υπάρχον μενού. 

Σταδιακά, οι επιλογές σε κοτόπουλο θα γίνουν περισσότερες -για παράδειγμα, σύντομα στη λίστα θα υπάρξει μία σαλάτα Caesar's, καθώς και άλλες προτάσεις- ενώ ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους καινούρια πιάτα σε εντελώς διαφορετικό γευστικό ταμπλό, όπως οι φτερούγες Buffalo (που βασίζονται στην αυθεντική αμερικάνικη συνταγή) με καυτερή χειροποίητη σάλτσα bbq και κρέμα μπλε τυριού, τα χοιρινά παϊδάκια σε κρούστα μπαχαρικών και γλυκιά σάλτσα bbq και το mac n' cheese με κρέμα τσένταρ, ελληνική τρούφα και μαϊντανό.

Διαβάστε Επίσης


Info

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή
Τηλ. 210 7255002

Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι
Τηλ. 210 5713600

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Mazi Mas by Theros / Κως

Το "Mazi Mas" συνδυάζει την πολυτέλεια της σύγχρονης φιλοξενίας με μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία, χάρη στη δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2024

Gelsomino Restaurant / Κως

Το εστιατόριο Gelsomino, ενσωματωμένο στο ιστορικό ξενοδοχείο "Albergo Gelsomino" στην Κω, συνδυάζει την κομψότητα της ιταλικής εποχής με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια εμπειρία πολυτέλειας και γεύσης, σε ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Broadway / Κως

Με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Η όλο και πιο ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική γεύση της Κω

Το Νησί του Ιπποκράτη συσφίγγει τις σχέσεις του με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, ποντάροντας σε κλασικές αξίες που εξελίσσονται αλλά και νέες συνεργασίες με βραβευμένους σεφ που ανανεώνουν το τοπίο.

Η "Μυρτιά" είναι ένα εστιατόριο-προορισμός στην Ιθάκη

Το ανοιχτόκαρδο σποτ στη βόρεια πλευρά του νησιού τιμά τη ντόπια γευστική κουλτούρα και τη γαρνίρει με μοναδική θέα στην ιόνια μικρονησία.

Το "Nikkei Floresta" κρατά ζωντανό το καλοκαίρι στο Κολωνάκι

Συμπληρώνοντας το δέκατο καλοκαίρι λειτουργίας του, το πάντα fun και εντελώς καλοκαιρινό bar restaurant του Κέντρου μας υποδέχεται για λίγη ακόμη exotica, με τον exec chef Νίκο Ψηλό να υπογράφει μενού που σταχυολογεί fusion αγαπημένα και ιντριγκαδόρικους νεοτερισμούς

Μία ακόμη βόλτα στη Λέκκα

Πού θα πας και πού θα πιεις στα 150 μέτρα ενός δρόμου που έχει πάντοτε τον τρόπο του να πρωταγωνιστεί στο κέντρο της Αθήνας.