Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Νέα κρασιά Cavalieri από το Nico Lazaridi

Η οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη είχε ξεκινήσει την ανανέωση των Cavalieri πριν από μερικούς μήνες, όταν η Malagousia 2022 κέρδισε τις εντυπώσεις. Η συνέχεια ήρθε πριν από μερικές εβδομάδες, με ένα ακόμα μονοποικιλιακό οίνο από 100% Merlot, που αποτελεί και το μοναδικό, μέχρι τώρα, ερυθρό κρασί της συγκεκριμένης οικογένειας. Σε αυτά τα δύο, μόλις προστέθηκε και η νέα εσοδεία του Cavalieri Assyrtiko 2022. 

Τα Cavalieri είναι πλέον μονοποιλιακοί οίνοι, με σκοπό την καλύτερη ανάδειξη συγκεκριμένων ποικιλιών. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από τον τιμητικό τίτλο Cavalieri, που δόθηκε από την Ιταλική Δημοκρατία στον Νίκο, την Μάργκα και τον Φεδερίκο Λαζαρίδη.

Cavalieri ASSYRTIKO 2022

Ένα από τα νεότερα οινικά προϊόντα της Nico Lazaridi που αγαπήθηκε από το οινόφιλο κοινό ετοιμάζεται να συναντήσει τους απανταχού φίλους του με τη νέα του εσοδεία. Μόλις εμφιαλώθηκε και πλέον κυκλοφορεί ο τρύγος του 2022. Ο οίνος που ανανέωσε το χαρμάνι του το 2020 και αποτελείται από 100% Ασύρτικο προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης Δράμα. Αναδεικνύει την ηπειρωτική έκφραση της σπουδαίας ελληνικής ποικιλίας, με έμφαση στον αρωματικό της πλούτο και το γεμάτο της σώμα.

Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες από 12 ως 17οC σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ένα ποσοστό του ολοκληρώνει τη ζύμωση σε δρύινα βαρέλια, με παρουσία λεπτών οινολασπών. Διαθέτει πλούσιο σώμα, με ευχάριστα υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Θα συνοδεύσει άριστα πιάτα με φρέσκα λαχανικά, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά με όξινες σάλτσες καθώς και μανιτάρια, λευκά κρέατα, hummus και sushi. 

> Αλκοόλ: 13% - Ολική οξύτητα: 5.76 g/l - Ανάγοντα σάκχαρα: 1.27 g/l

Cavalieri MERLOT 2021

Η ιδιαίτερη δημοφιλής ποικιλία Merlot που μεγαλουργεί στο Bordeaux και την Τοσκάνη πρωταγωνιστεί σε αυτό το φινετσάτο ερυθρό κρασί. Για αυτό τον ερυθρό οίνο με το βαθύ πορφυρό χρώμα που φέρει την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αγορά ακολουθήθηκε κλασσική ερυθρή οινοποίηση με μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση και εφαρμογή μικρο-οξυγόνωσης. Ακολούθησε ωρίμαση για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. 

Στη μύτη διακρίνουμε έντονα αρώματα που θυμίζουν κόκκινα ώριμα φρούτα, με νύξεις σοκολάτας, κέδρου και μαρμελάδας φράουλας. Διαθέτει γεμάτο στόμα με μαλακές τανίνες και φρουτώδη επίγευση. Θα συνοδεύσει υπέροχα πλατό με ώριμα τυριά, πιάτα με κρέατα σχάρας αλλά και κόκκινα μαγειρευτά κρέατα καθώς και κυνήγι με σύνθετες σάλτσες. 

> Αλκοόλ: 13.5% - Ολική οξύτητα: 6.6 g/l - Ανάγοντα σάκχαρα: 3.8 g/l

Cavalieri MALAGOUSIA 2022 

Η αναγεννημένη ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί σε αυτό το γοητευτικό κρασί με τα πολύπλοκα αρώματα και τη φινετσάτη γεύση. Ο έντονος αρωματικός χαρακτήρας της μαλαγουζιάς είναι ευρέως γνωστός. Με τη MALAGOUSIA Cavalieri το ζητούμενο ήταν να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό: οι θερμοκρασίες οινοποίησης κρατήθηκαν χαμηλές και χάρη στην επαφή με τις οινολάσπες, κατόπιν της ζύμωσης, έπεσε η ένταση του μονότονου τερπενικού χαρακτήρα αφού σκοπός μας ήταν να επιτευχθεί μια μεγαλύτερη αρωματική πολυπλοκότητα. 

Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με έντονη μύτη από ανθικές και βοτανικές νότες και μαζί ελαφριά αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων. Το σώμα είναι μέτριο, με ευχάριστη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση. Μπορείτε να το απολαύσετε δροσερό, στους 8 με 13°C. Καθώς είναι ένας αρωματικά περίπλοκος οίνος, μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα γεύσεων, τόσο της μεσογειακής, όσο και της ασιατικής κουζίνας και να συνοδεύσει πιάτα με ψητά πουλερικά, ζυμαρικά, ριζότο, κρεμώδεις σάλτσες, πράσινες σαλάτες και λαχανικά. 

> Αλκοόλ: 11.5% - Ολική οξύτητα: 5.4 g/l - Ανάγοντα σάκχαρα: 1.7 g/l

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.