Τα μυστικά του νερού ξεκλειδώνουν οι WSPC και Nestle Hellas

Ο Ανδρέας Ματθίδης DipWSET και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ηγούνται σειράς από workshops που διοργανώνουν η εμβληματική σχολή οινοχοΐας και η εταιρείας παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, προκειμένου να αποκαλύψουν στους επαγγελματίες της εστίασης ότι δεν είναι όλα τα νερά ίδια.

Σομελιέ Νερού: εσείς τι νερό θα πιείτε σήμερα;

Είναι όλα τα νερά ίδια; Ασφαλώς και όχι, κι αυτό ακριβώς έρχονται να εξηγήσουν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, με το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, που έχει εντάξει στα προγράμματά του το WSPC, σε μία - στρατηγικής σημασίας - συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική σύμπραξη, το WSPC και η Nestlé Ελλάς - η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® - δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings και τις διαφορές μεταξύ των νερών, οι εισηγητές του προγράμματος βοηθούν να καταρριφθεί ο μύθος ότι "όλα τα νερά είναι ίδια", αναβαθμίζοντας, τελικά, την εμπειρία του πελάτη.

Τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Εκεί, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της WSPC, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Νερό WSPC

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Πρίγκιπας" που γίνεται βασιλιάς της γεύσης

Το δημοφιλές σποτ των Εξαρχείων μεγαλώνει και εξελίσσεται, παραμένοντας μία θαυμάσια πρόταση για πριν και μετά από την πλησιέστερη θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/03/2023

Bio Festival 2023: Τα πάντα για τα βιολογικά προϊόντα στην Τεχνόπολη

Βιολογικά προϊόντα φαγητού και ποτού, ομορφιάς και υγείας αλλά και μια σειρά από ομιλίες και workshops θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ που τιμά τη βιολογική παραγωγή.

Δυο νέες αγαπημένες γεύσεις από τη Nespresso Professional

Αρώματα βανίλιας και καραμέλας γεμίζουν την καθημερινότητά μας, με τις νέες αρωματικές γεύσεις Caffé Vanilio και Caffé Caramello, που εξελίσσουν δυο παλιά αγαπημένα φαβορί ραφινάροντας τη γευστική τους απόλαυση.

Η Nico Lazaridi καλωσορίζει τα μονοποικιλιακά κρασιά Cavalieri

Ένα ολοκαίνουριο κρασί από Merlot και η νέα εσοδεία για το Assyrtiko έρχονται να εμπλουτίσουν την οικογένεια μονοποικιλιακών οίνων Cavalieri.

Τι ετοιμάζεις στο "Chicken Picnic", Παύλο Κυριάκη;

Το επιτυχημένο project που κάνει γευστικό focus στο κοτόπουλο ενώνει τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ.

Ο Ερβέ Προνζάτο είναι πλέον fusion και ανοίγει ένα νέο street-φουντάδικο στα Πετράλωνα

Ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ, πολιτογραφημένος στη γαστρονομική Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, δηλώνει ενθουσιωδώς κοσμοπολίτης, λατρεύει το street food και ανοίγει στα Πετράλωνα το ψαγμένο street-φουντάδικο "Hawker".