Τα μυστικά του νερού ξεκλειδώνουν οι WSPC και Nestle Hellas

Ο Ανδρέας Ματθίδης DipWSET και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ηγούνται σειράς από workshops που διοργανώνουν η εμβληματική σχολή οινοχοΐας και η εταιρείας παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, προκειμένου να αποκαλύψουν στους επαγγελματίες της εστίασης ότι δεν είναι όλα τα νερά ίδια.

Σομελιέ Νερού: εσείς τι νερό θα πιείτε σήμερα;

Είναι όλα τα νερά ίδια; Ασφαλώς και όχι, κι αυτό ακριβώς έρχονται να εξηγήσουν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, με το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, που έχει εντάξει στα προγράμματά του το WSPC, σε μία - στρατηγικής σημασίας - συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική σύμπραξη, το WSPC και η Nestlé Ελλάς - η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® - δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings και τις διαφορές μεταξύ των νερών, οι εισηγητές του προγράμματος βοηθούν να καταρριφθεί ο μύθος ότι "όλα τα νερά είναι ίδια", αναβαθμίζοντας, τελικά, την εμπειρία του πελάτη.

Τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Εκεί, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της WSPC, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Νερό WSPC

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει παϊδάκια η Αθήνα

Μία επίκαιρη λίστα που ανανεώνεται και ξεκοκαλίζεται κάθε φορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2024

Last call για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς πλησιάζει στο φινάλε του, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδού ορισμένες ιδέες για να προγραμματίσετε τις εξόδους σας όσο ακόμα προλαβαίνετε.

Παραδοσιακές γεύσεις, vegan κοπές και βραβευμένα εστιατόρια σε 5 στάσεις στα Εξάρχεια

Από cozy γειτονικά ταβερνάκια μέχρι μοντέρνα vegan στέκια, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Εξάρχεια έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

13 χρόνια "Botrini's" με εορταστικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό ινστιτούτο του Έκτορα Μποτρίνι σβήνει 13 κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει αναλόγως.

Γιάννη Μπάμπαλη, τι θα τρώμε στο "WooWoo";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, λίγο πριν το αθηναϊκό του ντεμπούτο στο Κολωνάκι και το πάντοτε ιντριγκαδόρικο spot.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.