Τα μυστικά του νερού ξεκλειδώνουν οι WSPC και Nestle Hellas

Ο Ανδρέας Ματθίδης DipWSET και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW ηγούνται σειράς από workshops που διοργανώνουν η εμβληματική σχολή οινοχοΐας και η εταιρείας παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, προκειμένου να αποκαλύψουν στους επαγγελματίες της εστίασης ότι δεν είναι όλα τα νερά ίδια.

Σομελιέ Νερού: εσείς τι νερό θα πιείτε σήμερα;

Είναι όλα τα νερά ίδια; Ασφαλώς και όχι, κι αυτό ακριβώς έρχονται να εξηγήσουν ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων Ανδρέας Ματθίδης DipWSET, με το νέο καινοτόμο Ελληνικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νερού, που έχει εντάξει στα προγράμματά του το WSPC, σε μία - στρατηγικής σημασίας - συνεργασία με τη Nestlé Ελλάς.

Μέσα από αυτή τη στρατηγική σύμπραξη, το WSPC και η Nestlé Ελλάς - η εταιρεία παραγωγής του ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή® και διανομής των premium ιταλικών Φυσικών Μεταλλικών Νερών Acqua Panna® και S.Pellegrino® - δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες της HO.RE.CA., καθώς και σε επαγγελματίες του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου, να λάβουν την απαραίτητη εκπαίδευση αναφορικά με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Κατανοώντας τη διαδικασία του water tasting, των διαφορετικών pairings και τις διαφορές μεταξύ των νερών, οι εισηγητές του προγράμματος βοηθούν να καταρριφθεί ο μύθος ότι "όλα τα νερά είναι ίδια", αναβαθμίζοντας, τελικά, την εμπειρία του πελάτη.

Τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν μέσα από το 1ο  επαγγελματικό workshop που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 23 Φεβρουαρίου, με εισηγητή τον Πρόεδρο & Head of WSPC Education, Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW. Εκεί, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν τη διαδικασία της γευσιγνωσίας νερού και τα πιθανά pairings, εμβαθύνοντας πλήρως στην κατηγορία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Επόμενη στάση: Αθήνα

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού συνεχίζεται την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Αθήνα και τις εγκαταστάσεις του WSPC. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα της WSPC, ωστόσο πρέπει να κάνουν την κράτησή τους έγκαιρα, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Νερό WSPC

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2024

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.