Maximilian Riedel, ο δεξιοτέχνης των ποτηριών στην Αθήνα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το κρασί και τα δημοφιλέστερα ποτήρια του πλανήτη.

Ρίντελ

Ο συνεχιστής της 11ης γενιάς και ηγέτης της Riedel και μάλλον το πιο γνωστό όνομα της βιομηχανίας ποτηριών παγκοσμίως, Maximilian J. Riedel, θα υποδεχτεί το ελληνικό κοινό για μια μοναδική παρουσίαση τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:30 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Από το ποτήρι στον κόσμο του κρασιού και των αισθήσεων

Ο Maximilian J. Riedel θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες σε μια ενδιαφέρουσα και ενημερωτική εμπειρία, μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων, η οποία θα αποδείξει τον πραγματικό αντίκτυπο του σχήματος και του μεγέθους του ποτηριού στην αντίληψη και την απόλαυση του κρασιού.

Ρίντελ 3

H αυστριακή εταιρεία Riedel αποτελεί εδώ και 265 χρόνια την πλέον πρωτοπόρο υαλουργία στην παραγωγή ποτηριών και καραφών κρασιού. Ο Claus J. Riedel to 1958 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που αναγνώρισε ότι το μπουκέτο, η γεύση, η ισορροπία και η επίγευση των κρασιών επηρεάζονται από το σχήμα του ποτηριού από το οποίο καταναλώνονται.

Ο Maximilian J. Riedel με τη σειρά του φημίζεται τόσο για την επιτυχία του να κάνει γνωστή τη Riedel παγκοσμίως αλλά και για τις σχεδιαστικές του ικανότητες εφαρμόζοντας επιστημονικά αποδεδειγμένες τεχνικές και προσφέροντας νέα και καινοτόμα προϊόντα.

Ρίντελ 2

Τα ποτήρια κρασιού Riedel, σχεδιασμένα σε συνεργασία με ειδικούς οινολόγους, είναι τα πρώτα που μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν λεπτομερώς για την εξαγωγή των οργανοληπτικών ιδιοτήτων του κρασιού και την ενίσχυση της γεύσης αφού κάθε τύπος κρασιού απαιτεί διαφορετικό ποτήρι για να εντείνει τα αρώματα και τις γεύσεις του.

Ρίντελ 1

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τη νέα σειρά ποτηριών Riedel Veloce. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Maximilian Riedel, το κάθε ένα από τα ποτήρια θα αποκαλύψει τα μυστικά του με το σωστό κρασί.

> Διάβασε ακόμη: Τα μπαρ του χειμώνα

Η Deals SA σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία παραγωγής ποτηριών Riedel είναι αυτή που διοργανώνει το event, με τον Maximilian J. Riedel να βρίσκεται για πρώτη φορά ενώπιον του ελληνικού κοινού.


Info

6 Μαρτίου 2023
18.30

Τιμή εισιτηρίου: €95
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.