Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Οινόραμα 2023.

Οινόραμα 2023 © Οινόραμα

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιού που, παρότι φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια, παραμένει φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική.

30 χρόνια Οινόραμα

Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της Ελλάδας, κάθε χρονιά, επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε walking distance από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. 

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, το Οινόραμα παρουσιάζεται πιο ευέλικτο από ποτέ, χρήσιμο και προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί. Λειτουργώντας σαν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, προβάλλει πολυδιάστατα τα εκθέματά της.

> Διάβασε ακόμη: Ο Παναγιώτης Κατσούδας ζει το κρασί σαν ταξίδι

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών. Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).


Info

4, 5 και 6 Μαρτίου 2023
Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα).
Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€).
Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€).
Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€) και είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες.
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάππειο

  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η σεφ Ελένη Σαράντη είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό που φαίνεται

Επικεφαλής της all-female κουζίνας του "Lost Athens", αλλά και υπεύθυνη όλων των γεύσεων των ξενοδοχείων "Selina" στην Ελλάδα, η Ελένη Σαράντη ξεκίνησε από το fine dining για να μεσουρανήσει στο fine comfort, αποδεικνύοντας ότι και στον κόσμο των κουζινών, δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/03/2023

Πού θα φας τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσεις το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.

Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.

Το "Λαϊκόν" είναι το οινομαγειρείο της καρδιάς μας

Φαγάκι μέγκλα, τσίλικο και μερακλίδικο...

Τελικά, πώς μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο cool μαγαζιά της πόλης;

Ναι, το πολύ αγαπημένο σου app efood φροντίζει και γι' αυτό.

Πιάτα-ποιήματα στα εστιατόρια της Αθήνας

Ποιος είπε πως η αθηναϊκή γεύση δεν μπορεί να βρει θέση στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης;