Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Οινόραμα 2023.

Οινόραμα 2023 © Οινόραμα

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιού που, παρότι φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια, παραμένει φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική.

30 χρόνια Οινόραμα

Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της Ελλάδας, κάθε χρονιά, επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε walking distance από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. 

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, το Οινόραμα παρουσιάζεται πιο ευέλικτο από ποτέ, χρήσιμο και προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί. Λειτουργώντας σαν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, προβάλλει πολυδιάστατα τα εκθέματά της.

> Διάβασε ακόμη: Ο Παναγιώτης Κατσούδας ζει το κρασί σαν ταξίδι

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών. Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).


Info

4, 5 και 6 Μαρτίου 2023
Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα).
Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€).
Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€).
Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€) και είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες.
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.

"Grand Resort Lagonissi": Ένα εκλεκτό δείπνο σε συνεργασία με το Mullineux Winery για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα γαστρονομικό ταξίδι που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρασιού και της υψηλής γαστρονομίας, με τη συμμετοχή του Chris και της Andrea Mullineux.