Η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο επιστρέφει

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Οινόραμα 2023.

Οινόραμα 2023 © Οινόραμα

Το Οινόραμα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και, βέβαια, τη μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα από το 1994. Με άλλα λόγια, την έκθεση κρασιού που, παρότι φέτος κλείνει τα 30 της χρόνια, παραμένει φρέσκια, δυναμική και άκρως αποτελεσματική.

30 χρόνια Οινόραμα

Το σημαντικότερο οινικό γεγονός της Ελλάδας, κάθε χρονιά, επανέρχεται στο Ζάππειο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου - στο χώρο που έχει ταυτιστεί μαζί του και έχει αποδειχθεί ιδανικός για την προβολή του ελληνικού κρασιού.Οι ψηλοτάβανες αίθουσες με το φυσικό φωτισμό, η εύκολη πρόσβαση, τα δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια που βρίσκονται σε walking distance από το Ζάππειο Μέγαρο, εξασφαλίζουν τις ιδανικότερες συνθήκες σε εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης. 

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά του κρασιού, το Οινόραμα παρουσιάζεται πιο ευέλικτο από ποτέ, χρήσιμο και προσιτό σε όλους, καταναλωτές και επαγγελματίες, με πρωταγωνιστή –τι άλλο;– το ίδιο το κρασί. Λειτουργώντας σαν μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας, προβάλλει πολυδιάστατα τα εκθέματά της.

> Διάβασε ακόμη: Ο Παναγιώτης Κατσούδας ζει το κρασί σαν ταξίδι

Φέτος, θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 300 ελληνικά και ξένα οινοποιεία, όλοι οι οινοποιοί και τα κορυφαία κτήματα της χώρας μας, ενώ όπως πάντοτε η Πλατεία Γευσιγνωσίας θα φροντίσει για τις δοκιμές όλων των νέων κυκλοφοριών. Ασφαλώς, δε γίνεται να μην υπάρξουν και οι οινικές αποκαλύψεις, με μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες αμπέλου, φυσικά κρασιά και, γενικότερα, κρασιά ιδιαίτερων οινοποιητικών τεχνικών ή και πραγματικά σπάνιων γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Ελλάδας (αφανείς ποικιλίες).


Info

4, 5 και 6 Μαρτίου 2023
Η έκθεση χωρίζεται σε 6 χρονοθυρίδες των τεσσάρων ωρών (δύο ανά ημέρα: πρωί 10:00 - 14:00 και απόγευμα 15:00 - 19:00 με μία ώρα διάλειμμα ενδιάμεσα).
Το κόστος εισόδου για κάθε τετράωρη περίοδο είναι 15€ (φοιτητές 12€).
Το ολοήμερο εισιτήριο (1-day pass, είσοδος και στις δύο περιόδους) κοστίζει 25€ (φοιτητές 20€).
Το τριήμερο εισιτήριο (3-day pass, είσοδος σε όλες τις περιόδους), κοστίζει 35€ (φοιτητές 30€) και είναι η καλύτερη λύση για τους επαγγελματίες.
Προπώληση μέσω viva.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.