Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Stanley

Το ιστορικό The Stanley, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, τοπόσημο της πλατείας Καραϊσκάκη, βρίσκεται σε ένα από τα στρατηγικά σημεία εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αποτελώντας μια ολοκληρωμένη πρόταση υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της πόλης.

The Stanley

Στην 1.350 μέτρων ταράτσα του ξενοδοχείου, τη μεγαλύτερη στην Αθήνα, λειτουργούν το μπαρ "Ίκαρος" και το εστιατόριο "Sweet Basil", τα οποία λειτουργούν όλο το χρόνο. Την ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου επιμελείται εδώ και ένα χρόνο ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, σεφ με πολυετή εμπειρία, εξειδίκευση στο σούσι και στις Γιαπωνέζικες φυλές-φάρμες βοειδών (Wagyu), που απέκτησε στο Τόκιο, αλλά και στη θεραπεία-πρόληψη χρόνιων παθήσεων μέσω της διατροφής. Η φιλοσοφία του φαγητού στο "The Stanley" διαμορφώνεται από τη συλλογή εμπειριών του σεφ που μεταφράζεται σε πιάτα με ελληνικό πρόσημο και έμφαση στην παράδοση και την ποιότητα. Η λογική στο φαγητό παραπέμπει στις αρχές ενός boutique χώρου φιλοξενίας με ποικιλία χειροποίητων παρασκευών ενώ η σοφή και πλήρης αξιοποίηση της πρώτης ύλης είναι προτεραιότητα. 

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος

Τα πιάτα εμπνέονται από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ιδωμένη όμως με σύγχρονη ματιά, με την ελληνική πρώτη ύλη να έχει πάντα ηχηρή παρουσία στα μενού. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν πιάτα όπως το σαγανάκι με επικάλυψη από νιφάδες καλαμποκιού, μαρμελάδα ντομάτας και αφρό από φέτα με βανίλια, το μοσχαράκι με σιουφιχτά και ξινομυζήθρα, το λιγκουίνι με ντοματίνια Σαντορίνης ή η σφυρίδα φρικασέ με ελληνικά χόρτα. Η πρόταση φαγητού του "The Stanley" περιλαμβάνει και το raw bar που εκτός από το sushi περιέχει πιάτα της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας όπως σεβίτσε, καρπάτσιο, και τιραντίτο. Διαθέτουν επίσης VIP πρωινό και για εξωτερικούς πελάτες, το οποίο περιλαμβάνει bread corner και super food corner. Το bread corner διαθέτει πλούσια συλλογή από ψωμιά και κριτσίνια που φτιάχνονται ειδικά για το ξενοδοχείο σε συνεργασία με γνωστούς φούρνους της Αθήνας και περιλαμβάνει ψωμί ζέας, βυζαντινό, ψωμί με ντοματίνι κονφί και θυμάρι, pain au lait (γαλλικό ψωμί με γάλα), κουλούρια Θεσσαλονίκης, τυρόψωμο με κουρκουμά και ψωμί με παντζάρι. Το super food corner του ξενοδοχείου καθημερινά γεμίζει με φρέσκιες χειροποίητες πμάρες πρωτεΐνης, γλυκά χωρίς ζάχαρη, προτάσεις με 0% λιπαρά και χειροποίητο spread φουντούκι. Το "Corner Cafe" στο ισόγειο του ξενοδοχείου και είναι προσβάσιμο για όλους από το πρωί προσφέροντας επίσης vegan επιλογές, χειροποίητες μπάρες πρωτεϊνης, σαλάτες, παραδοσιακές πίτες, χειροποίητες πίτσες, corn dog και ποντιακό πιροσκί.   

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα | Τηλ.: 211 9900900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Enkelt

Η cool σύγχρονη Σκανδιναβία έρχεται στο Χαλάνδρι με ένα όμορφο μαγαζί που παίζει έξυπνα με το πνεύμα της εποχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/03/2023

"Κουκούμαβλος": Μία εμβληματική επιστροφή στη Σαντορίνη

Ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του Αιγαίου επανέρχεται, αυτή τη φορά στο "Katikies Chromata".

Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Το ντοκιμαντέρ "Φαγητό και χώρα" δίνει φωνή σε οραματιστές αγρότες και σεφ που κάνουν τη βιωσιμότητα πράξη

Στο επίκεντρο της έρευνας και της αφήγησης βρίσκεται η Ρουθ Ρέιτσελ, μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της αμερικανικής γαστρονομικής κουλτούρας.

"Casa Mexicana": Viva Mexico στο Νέο Ψυχικό

Η πρόσφατη άφιξη στο Νέο Ψυχικό έχει μεξικάνικο αέρα με κοπές από την Αργεντινή να δίνουν τον τόνο σε ένα εξωτικό mix n’ match.

Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα "ρίζωσε" στη Μαβίλη.