Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Stanley

Το ιστορικό The Stanley, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, τοπόσημο της πλατείας Καραϊσκάκη, βρίσκεται σε ένα από τα στρατηγικά σημεία εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αποτελώντας μια ολοκληρωμένη πρόταση υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο της πόλης.

The Stanley

Στην 1.350 μέτρων ταράτσα του ξενοδοχείου, τη μεγαλύτερη στην Αθήνα, λειτουργούν το μπαρ "Ίκαρος" και το εστιατόριο "Sweet Basil", τα οποία λειτουργούν όλο το χρόνο. Την ολοκληρωμένη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου επιμελείται εδώ και ένα χρόνο ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, σεφ με πολυετή εμπειρία, εξειδίκευση στο σούσι και στις Γιαπωνέζικες φυλές-φάρμες βοειδών (Wagyu), που απέκτησε στο Τόκιο, αλλά και στη θεραπεία-πρόληψη χρόνιων παθήσεων μέσω της διατροφής. Η φιλοσοφία του φαγητού στο "The Stanley" διαμορφώνεται από τη συλλογή εμπειριών του σεφ που μεταφράζεται σε πιάτα με ελληνικό πρόσημο και έμφαση στην παράδοση και την ποιότητα. Η λογική στο φαγητό παραπέμπει στις αρχές ενός boutique χώρου φιλοξενίας με ποικιλία χειροποίητων παρασκευών ενώ η σοφή και πλήρης αξιοποίηση της πρώτης ύλης είναι προτεραιότητα. 

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος

Τα πιάτα εμπνέονται από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ιδωμένη όμως με σύγχρονη ματιά, με την ελληνική πρώτη ύλη να έχει πάντα ηχηρή παρουσία στα μενού. Οι προτάσεις περιλαμβάνουν πιάτα όπως το σαγανάκι με επικάλυψη από νιφάδες καλαμποκιού, μαρμελάδα ντομάτας και αφρό από φέτα με βανίλια, το μοσχαράκι με σιουφιχτά και ξινομυζήθρα, το λιγκουίνι με ντοματίνια Σαντορίνης ή η σφυρίδα φρικασέ με ελληνικά χόρτα. Η πρόταση φαγητού του "The Stanley" περιλαμβάνει και το raw bar που εκτός από το sushi περιέχει πιάτα της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας όπως σεβίτσε, καρπάτσιο, και τιραντίτο. Διαθέτουν επίσης VIP πρωινό και για εξωτερικούς πελάτες, το οποίο περιλαμβάνει bread corner και super food corner. Το bread corner διαθέτει πλούσια συλλογή από ψωμιά και κριτσίνια που φτιάχνονται ειδικά για το ξενοδοχείο σε συνεργασία με γνωστούς φούρνους της Αθήνας και περιλαμβάνει ψωμί ζέας, βυζαντινό, ψωμί με ντοματίνι κονφί και θυμάρι, pain au lait (γαλλικό ψωμί με γάλα), κουλούρια Θεσσαλονίκης, τυρόψωμο με κουρκουμά και ψωμί με παντζάρι. Το super food corner του ξενοδοχείου καθημερινά γεμίζει με φρέσκιες χειροποίητες πμάρες πρωτεΐνης, γλυκά χωρίς ζάχαρη, προτάσεις με 0% λιπαρά και χειροποίητο spread φουντούκι. Το "Corner Cafe" στο ισόγειο του ξενοδοχείου και είναι προσβάσιμο για όλους από το πρωί προσφέροντας επίσης vegan επιλογές, χειροποίητες μπάρες πρωτεϊνης, σαλάτες, παραδοσιακές πίτες, χειροποίητες πίτσες, corn dog και ποντιακό πιροσκί.   

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα | Τηλ.: 211 9900900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.