Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

'GB Roof Garden' και 'Tudor Hall' 2023

Τα εμβληματικά ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" δε σταματούν στιγμή να διασχίζουν τις λεωφόρους του fine dining, με την πορεία τους να συνεχίζεται και με τα νέα εποχικά μενού σε "GB Roof Garden" και "Tudor Hall" για αυτόν το χειμώνα.

Ο executive chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης με την έμπειρη ομάδα του, βαδίζοντας σταθερά και διαχρονικά στο δρόμο της βιωσιμότητας, επιλέγουν τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, προτάσσουν την υψηλού επιπέδου μαγειρική τους τέχνη και μας καθηλώνουν με ευφάνταστα πιάτα, θεϊκές γεύσεις, εικόνες και αρώματα. 

Το fine comfort του "GB Roof Garden"

Στο αγαπημένο αθηναϊκό στέκι, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο "GB Roof Garden Restaurant", ο ταλαντούχος chef de cuisine Νίκος Λιόκας -με πολυετή θητεία σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου- έχει σχεδιάσει με εξαιρετική μαεστρία ένα συναρπαστικό "fine comfort" μενού με μεσογειακές επιρροές και γνήσιες νοσταλγικές γεύσεις.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Για την προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Ανακαλύψτε αυθεντικές γεύσεις με ένταση και βαθιά νοστιμιά με πρωταγωνιστές το καλαμάρι στα κάρβουνα με σάλτσα καπνιστού ταραμά, το ριζότο με ψητή κολοκύθα, λαδοτύρι Ζακύνθου και φουντούκι, την πατάτα Νάξου στη θράκα με βούτυρο νουαζέτ, πουρέ κουνουπίδι με πράσο σε ζύμωση και σάλτσα γραβιέρας Νάξου αλλά και το συγκλονιστικό αρνάκι -σπάλα, παϊδάκι και καρέ- με ψητή πατάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και γιαούρτι με δυόσμο.

Εξίσου αξιόλογα πιάτα που αποπνέουν διεθνή αέρα είναι η παντζαροσαλάτα με κατσικίσιο τυρί, κύμινο, φαλάφελ και τραγανή κινόα και τα λιγκουίνι με ‘nduja’, σάλτσα από γάρο, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο. Διάφορα είδη ολόφρεσκου προζυμένιου ψωμιού σερβίρονται αχνιστά απευθείας από το φούρνο του νέου αρτοποιείου του ιστορικού ξενοδοχείου. 

Στο "Tudor Hall" για κοσμοπολίτικη ελληνική κουζίνα

Στο ανανεωμένο και πολυτελές εστιατόριο -επίσης βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Tudor Hall", ο διακεκριμένος chef de cuisine Νίκος Λειβαδιάς με αξιόλογη εμπειρία στο fine dining και τη σύγχρονη προσέγγιση και με τη φαντασία του σε πρώτο πλάνο δίνει νέα διάσταση στην ελληνική κουζίνα.

Τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ασυναγώνιστη γεύση αναδεικνύοντας τη μοντέρνα εκδοχή των ντόπιων παραδοσιακών υλικών. Τα canapés καλωσορίσματος αποτελούνται από μικρά πολύχρωμα αριστουργήματα που προκαλούν έκρηξη γεύσεων στο στόμα και μας βάζουν στο κλίμα για την εμπειρία που ακολουθεί.

Περιλαμβάνουν καπνιστό χέλι με αγγούρι πίκλα και χαβιάρι, μοσχάρι ταρτάρ με τυρί κρέμα και τρούφα, χειροποίητο πελτέ από βιολογικές τομάτες με κριτσίνια και πέντε διαφορετικά είδη ψωμιού. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το ριζότο από λευκά σπαράγγια, κρόκο αυγού κονφί, γραβιέρα Νάξου, πράσο και κάππαρη και η καραβίδα - ταρτάρ και ψητή- με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και καβουρδισμένο φιστίκι.

Από τα πιο απολαυστικά και περίτεχνα κυρίως πιάτα του μενού είναι ο μπακαλιάρος με αστακό και καρότο, το στήθος από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ μανιταριών, τρούφα και ραβιόλι γεμιστό με μπούτι καθώς και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτα και σάλτσα με φραγκοστάφυλο και κόκκινο κρασί. 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται τις οινικές αρμονίες που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική σας εμπειρία και υπογράφει τη βραβευμένη λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Manu

Sui generis pop ντεκόρ σε μια γεωμετρία του μπλε και της γαλβανιζέ λαμαρίνας, αλλά δυστυχώς πολύ άνιση κουζίνα με καλά αλλά και πολύ μέτρια πιάτα, η οποία χρειάζεται ανασύνταξη.