Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

'GB Roof Garden' και 'Tudor Hall' 2023

Τα εμβληματικά ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" δε σταματούν στιγμή να διασχίζουν τις λεωφόρους του fine dining, με την πορεία τους να συνεχίζεται και με τα νέα εποχικά μενού σε "GB Roof Garden" και "Tudor Hall" για αυτόν το χειμώνα.

Ο executive chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης με την έμπειρη ομάδα του, βαδίζοντας σταθερά και διαχρονικά στο δρόμο της βιωσιμότητας, επιλέγουν τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, προτάσσουν την υψηλού επιπέδου μαγειρική τους τέχνη και μας καθηλώνουν με ευφάνταστα πιάτα, θεϊκές γεύσεις, εικόνες και αρώματα. 

Το fine comfort του "GB Roof Garden"

Στο αγαπημένο αθηναϊκό στέκι, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο "GB Roof Garden Restaurant", ο ταλαντούχος chef de cuisine Νίκος Λιόκας -με πολυετή θητεία σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου- έχει σχεδιάσει με εξαιρετική μαεστρία ένα συναρπαστικό "fine comfort" μενού με μεσογειακές επιρροές και γνήσιες νοσταλγικές γεύσεις.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Για την προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Ανακαλύψτε αυθεντικές γεύσεις με ένταση και βαθιά νοστιμιά με πρωταγωνιστές το καλαμάρι στα κάρβουνα με σάλτσα καπνιστού ταραμά, το ριζότο με ψητή κολοκύθα, λαδοτύρι Ζακύνθου και φουντούκι, την πατάτα Νάξου στη θράκα με βούτυρο νουαζέτ, πουρέ κουνουπίδι με πράσο σε ζύμωση και σάλτσα γραβιέρας Νάξου αλλά και το συγκλονιστικό αρνάκι -σπάλα, παϊδάκι και καρέ- με ψητή πατάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και γιαούρτι με δυόσμο.

Εξίσου αξιόλογα πιάτα που αποπνέουν διεθνή αέρα είναι η παντζαροσαλάτα με κατσικίσιο τυρί, κύμινο, φαλάφελ και τραγανή κινόα και τα λιγκουίνι με ‘nduja’, σάλτσα από γάρο, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο. Διάφορα είδη ολόφρεσκου προζυμένιου ψωμιού σερβίρονται αχνιστά απευθείας από το φούρνο του νέου αρτοποιείου του ιστορικού ξενοδοχείου. 

Στο "Tudor Hall" για κοσμοπολίτικη ελληνική κουζίνα

Στο ανανεωμένο και πολυτελές εστιατόριο -επίσης βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Tudor Hall", ο διακεκριμένος chef de cuisine Νίκος Λειβαδιάς με αξιόλογη εμπειρία στο fine dining και τη σύγχρονη προσέγγιση και με τη φαντασία του σε πρώτο πλάνο δίνει νέα διάσταση στην ελληνική κουζίνα.

Τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ασυναγώνιστη γεύση αναδεικνύοντας τη μοντέρνα εκδοχή των ντόπιων παραδοσιακών υλικών. Τα canapés καλωσορίσματος αποτελούνται από μικρά πολύχρωμα αριστουργήματα που προκαλούν έκρηξη γεύσεων στο στόμα και μας βάζουν στο κλίμα για την εμπειρία που ακολουθεί.

Περιλαμβάνουν καπνιστό χέλι με αγγούρι πίκλα και χαβιάρι, μοσχάρι ταρτάρ με τυρί κρέμα και τρούφα, χειροποίητο πελτέ από βιολογικές τομάτες με κριτσίνια και πέντε διαφορετικά είδη ψωμιού. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το ριζότο από λευκά σπαράγγια, κρόκο αυγού κονφί, γραβιέρα Νάξου, πράσο και κάππαρη και η καραβίδα - ταρτάρ και ψητή- με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και καβουρδισμένο φιστίκι.

Από τα πιο απολαυστικά και περίτεχνα κυρίως πιάτα του μενού είναι ο μπακαλιάρος με αστακό και καρότο, το στήθος από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ μανιταριών, τρούφα και ραβιόλι γεμιστό με μπούτι καθώς και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτα και σάλτσα με φραγκοστάφυλο και κόκκινο κρασί. 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται τις οινικές αρμονίες που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική σας εμπειρία και υπογράφει τη βραβευμένη λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".