Σαν σταρ του "Sinema"

Το νέο all day δίπλα από το Πολεμικό μουσείο έχει κινηματογραφική εσάνς και οικεία νοστιμιά.

Sinema

Σε ένα προνομιακό σημείο του κέντρου, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού και στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, άνοιξε πρόσφατα το νέο all day των ιδιοκτητών του "Cine Πολεμικό Μουσείο", του θερινού σινεμά που άναψε τους προβολείς του πέρυσι το καλοκαίρι. Μεγάλες τζαμαρίες, ευρύχωρη κομψή σάλα με μίνιμαλ διακόσμηση, παστέλ πράσινα μοντέρνα καθίσματα και μία μικρή καλαίσθητη μπάρα στο βάθος, δίνουν τον τόνο ενός χώρου που προσφέρεται για όλες τις ώρες της μέρας, από το πρωί για καφέ ή σνακ, το μεσημέρι για ελαφρύ γεύμα και επαγγελματικές συναντήσεις, το βράδυ για μια χαλαρή έξοδο. Καιρού επιτρέποντος, όταν το επισκεφτείτε, η αυλή είναι ωραίο πόστο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού επιμελείται ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που προτείνει πιάτα προσαρμοσμένα στο ύφος ενός all day πατώντας σε γνώριμες γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Στο μενού θα βρείτε από burger, poke bowl και pinsa μέχρι πιάτα σχάρας και comfort επιλογές χωρίς φιοριτούρες αλλά με προσεγμένες πινελιές του σεφ, που ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη. Δοκιμάστε από ορεκτικά τα "μουσακαδάκια", που ουσιαστικά είναι η απόδοση του μουσακά με προφίλ καλοτηγανισμένης κροκέτας, τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας, που λιώνουν στο στόμα, το al dente ριγκατόνι με φρέσκια τρούφα και τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια και για το γλυκό τελείωμα, το αποδομημένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλια και κουλί φρούτων του δάσους ή την εκδοχή του "προφιτερόλ", ένα κι ένα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Προσεχώς, -όπως αναφέρει στο "α" ο σεφ- ενδέχεται να ενισχυθεί το "κινηματογραφικό" υπόβαθρο του χώρου με εμβόλιμα θεματικά μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/04/2024

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.