Σαν σταρ του "Sinema"

Το νέο all day δίπλα από το Πολεμικό μουσείο έχει κινηματογραφική εσάνς και οικεία νοστιμιά.

Sinema

Σε ένα προνομιακό σημείο του κέντρου, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού και στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, άνοιξε πρόσφατα το νέο all day των ιδιοκτητών του "Cine Πολεμικό Μουσείο", του θερινού σινεμά που άναψε τους προβολείς του πέρυσι το καλοκαίρι. Μεγάλες τζαμαρίες, ευρύχωρη κομψή σάλα με μίνιμαλ διακόσμηση, παστέλ πράσινα μοντέρνα καθίσματα και μία μικρή καλαίσθητη μπάρα στο βάθος, δίνουν τον τόνο ενός χώρου που προσφέρεται για όλες τις ώρες της μέρας, από το πρωί για καφέ ή σνακ, το μεσημέρι για ελαφρύ γεύμα και επαγγελματικές συναντήσεις, το βράδυ για μια χαλαρή έξοδο. Καιρού επιτρέποντος, όταν το επισκεφτείτε, η αυλή είναι ωραίο πόστο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού επιμελείται ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που προτείνει πιάτα προσαρμοσμένα στο ύφος ενός all day πατώντας σε γνώριμες γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Στο μενού θα βρείτε από burger, poke bowl και pinsa μέχρι πιάτα σχάρας και comfort επιλογές χωρίς φιοριτούρες αλλά με προσεγμένες πινελιές του σεφ, που ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη. Δοκιμάστε από ορεκτικά τα "μουσακαδάκια", που ουσιαστικά είναι η απόδοση του μουσακά με προφίλ καλοτηγανισμένης κροκέτας, τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας, που λιώνουν στο στόμα, το al dente ριγκατόνι με φρέσκια τρούφα και τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια και για το γλυκό τελείωμα, το αποδομημένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλια και κουλί φρούτων του δάσους ή την εκδοχή του "προφιτερόλ", ένα κι ένα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Προσεχώς, -όπως αναφέρει στο "α" ο σεφ- ενδέχεται να ενισχυθεί το "κινηματογραφικό" υπόβαθρο του χώρου με εμβόλιμα θεματικά μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Psyche Wine Bar" κλείνει δύο χρόνια και το γιορτάζει

Το "Psyche" εδώ και δύο χρόνια ενσαρκώνει την ουσία ενός σύγχρονου wine bar, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη γοητεία μιας αυθεντικής όασης στην καρδιά της πρωτεύουσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Bloom project: Ο νέος all day καλοκαιρινός προορισμός στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Από το πρωί με καφέ, σνακ στην παραλία, healthy bowls, kids menu με όλες τις αγαπημένες γεύσεις, μέχρι αργά το βράδυ με επιλογές πιάτων και cocktails, το "Bloom" γίνεται το νέο hot spot της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Πίτσα ή μακαρόνια; Ανακαλύψτε τη πιτσαρία /σπαγγετερία που φτιάχνει τα καλύτερα στο Μαρούσι

Από τη μικρή του αρχή με μόλις μερικά τραπέζια και μόνο μια/δυο πίτσες στο μενού, σύντομα η φήμη του εστιατορίου μεγάλωσε και ήρθε κοντά μας στο Μαρούσι.

S. Pellegrino: Mας υποδέχεται στο εστιατόριο του "Κρεοπωλείου Διαμέλας"

Το κρεοφαγικό εστιατόριο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, του κρεοπωλείου που ταυτίζει το όνομά του με την ποιότητα από το 1962, αναδεικνύει το καλό ελληνικό κρέας σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς.

Manu

Sui generis pop ντεκόρ σε μια γεωμετρία του μπλε και της γαλβανιζέ λαμαρίνας, αλλά δυστυχώς πολύ άνιση κουζίνα με καλά αλλά και πολύ μέτρια πιάτα, η οποία χρειάζεται ανασύνταξη.