Σαν σταρ του "Sinema"

Το νέο all day δίπλα από το Πολεμικό μουσείο έχει κινηματογραφική εσάνς και οικεία νοστιμιά.

Sinema

Σε ένα προνομιακό σημείο του κέντρου, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού και στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, άνοιξε πρόσφατα το νέο all day των ιδιοκτητών του "Cine Πολεμικό Μουσείο", του θερινού σινεμά που άναψε τους προβολείς του πέρυσι το καλοκαίρι. Μεγάλες τζαμαρίες, ευρύχωρη κομψή σάλα με μίνιμαλ διακόσμηση, παστέλ πράσινα μοντέρνα καθίσματα και μία μικρή καλαίσθητη μπάρα στο βάθος, δίνουν τον τόνο ενός χώρου που προσφέρεται για όλες τις ώρες της μέρας, από το πρωί για καφέ ή σνακ, το μεσημέρι για ελαφρύ γεύμα και επαγγελματικές συναντήσεις, το βράδυ για μια χαλαρή έξοδο. Καιρού επιτρέποντος, όταν το επισκεφτείτε, η αυλή είναι ωραίο πόστο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού επιμελείται ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που προτείνει πιάτα προσαρμοσμένα στο ύφος ενός all day πατώντας σε γνώριμες γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Στο μενού θα βρείτε από burger, poke bowl και pinsa μέχρι πιάτα σχάρας και comfort επιλογές χωρίς φιοριτούρες αλλά με προσεγμένες πινελιές του σεφ, που ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη. Δοκιμάστε από ορεκτικά τα "μουσακαδάκια", που ουσιαστικά είναι η απόδοση του μουσακά με προφίλ καλοτηγανισμένης κροκέτας, τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας, που λιώνουν στο στόμα, το al dente ριγκατόνι με φρέσκια τρούφα και τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια και για το γλυκό τελείωμα, το αποδομημένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλια και κουλί φρούτων του δάσους ή την εκδοχή του "προφιτερόλ", ένα κι ένα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Προσεχώς, -όπως αναφέρει στο "α" ο σεφ- ενδέχεται να ενισχυθεί το "κινηματογραφικό" υπόβαθρο του χώρου με εμβόλιμα θεματικά μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.