Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή - Δειπνοσοφιστήριον: μια αποκλειστική γαστρονομική συνεργασία

Το "Δειπνοσοφιστήριον” και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους, με το κορυφαίο catering να βάζει ένα ακόμα λαμπρό Ίδρυμα στην γκάμα των ξεχωριστών πελατών του από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού.

Δειπνοσοφιστήριον ίδρυμα Γουλανδρή

Το "Δειπνοσοφιστήριον” και το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας τους, με το κορυφαίο catering να βάζει ένα ακόμα λαμπρό Ίδρυμα στην γκάμα των ξεχωριστών πελατών του από τον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ η ανακοίνωση της συνεργασίας γιορτάστηκε με μια βραδιά με λαμπερούς καλεσμένους, που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους του Μουσείου και να πάρουν μια γεύση από το φίνο finger food και τα ιδιαίτερα coctails.

Δειπνοσοφιστήριον Γουλανδρή

Στον ημιόροφο του Μουσείου του Ιδρύματος που βρίσκεται στο Παγκράτι, στεγάζεται το κομψό καφέ-εστιατόριο-μπαρ, όπου μπορείς να απολαύσεις από καφέ, πρωινό και brunch μέχρι το μεσημεριανό γεύμα σου και φυσικά ένα κοκτέιλ, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου αλλά χωρίς το αντίτιμο εισόδου. Η ντιζαϊνάτη εσωτερική αυλή του εστιατορίου είναι μια ήσυχη όαση μέσα στο πράσινο. Το μενού, που αγαπάει τα φρέσκα και υγιεινά υλικά, υπογράφει ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος, ενώ τις οινικές επιλογές έχει επιμεληθεί ο κορυφαίος sommelier Άρης Σκλαβενίτης. Ο γνωστός mixologist Άρης Χατζηαντωνίου προτείνει έναν κατάλογο ποτών στον οποίο ξεχωρίζουν δύο signature low abv cocktails, ιδανικά για τις απογευματινές ώρες. 

Δειπνοσοφιστήριον ίδρυμα Γουλανδρή

Οι όμορφοι χώροι του νεοκλασικού κτιρίου που φιλοξενεί το Μουσείο προσφέρονται για διοργάνωση ιδιαίτερων εκδηλώσεων, από μικρά ή επίσημα δείπνα και cocktail parties μέχρι συνέδρια, ημερίδες, θεατρικές, μουσικές και λοιπές εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη μνεία στην εντυπωσιακή, μεγάλη αίθουσα Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης εμβαδού 170 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει σε ένα ατελείωτο σε μήκος τραπέζι, με υπέροχη αrt de la table, καθιστό δείπνο μέχρι και 70 ατόμων.

Δειπνοσοφιστήριον Γουλανδρή

Στα ειδικά για τις εκδηλώσεις διαμορφωμένα μενού, το "Δειπνοσοφιστήριον" εστιάζει στα φρέσκα και αγνά υλικά τοπικής προέλευσης, τα οποία ακολουθούν την εποχικότητα και τις ανάγκες κάθε εκδήλωσης: από signature cocktails και finger food έως επίσημα δείπνα, πλαισιωμένα πάντα με υψηλής αισθητικής διακόσμηση. Αν ακόμα δεν το έχετε επισκεφθεί, να θυμίσουμε ότι τo Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή περιλαμβάνει στους εξαιρετικά σχεδιασμένους χώρους του μια πολύτιμη συλλογή σπάνιων έργων από κορυφαία ονόματα ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών που σημάδεψαν τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Ανάμεσά τους, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Klee, Giacometti, Bacon, Pollock, Lichtenstein, Chagall, Botero, ενώ από του Έλληνες ξεχωρίζουμε ονόματα όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Στάμος, Takis, Chryssa μεταξύ άλλων. 

Ερατοσθένους 13, Αθήνα | Τηλ.: 210 7562895 | Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή: 10 π.μ – 6 μ.μ, Παρασκευή: 10 π.μ – 8 π.μ. Τρίτη κλειστά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.