Ένα ολοκαίνουριο 'Italian Corner' από την Δωροθέα Μερκούρη στο κυριακάτικο brunch του 'St. George Lycabettus'

Μυρωδιές και γεύσεις από την κουζίνα της γείτονος χώρας στο Λυκαβηττό, με οικοδέσποινα την Δωροθέα Μερκούρη.

Δωροθέα Μερκούρη @St George Lycabettus

Η νέα χρονιά φέρνει νέες συνεργασίες στο St.George Lycabettus: Από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και κάθε Κυριακή, η Δωροθέα Μερκούρη θα βρίσκεται στο 'La Suite Lounge', όπου θα μας ταξιδεύει στην Ιταλία, δίνοντάς μας γεύση από τις μυρωδιές και τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας των Mercuri.

"Για μένα η μαγειρική αφορά την κοινότητα, το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον. Έμαθα να μαγειρεύω με τον πατέρα μου, ο οποίος μου δίδαξε τις παραδοσιακές συνταγές που έμαθε κι αυτός μικρός από τη μαμά του και τις γιαγιάδες του, στη Νότια Ιταλία. Σε αυτές προσέθεσα δικές μου πινελιές, για να τις μοιραστώ με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Τώρα, σας προσκαλώ στην κουζίνα μου για να συνεχίσουμε μαζί την παράδοση. Η μαγειρική όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το τι κάνουμε στην κουζίνα, αλλά και το πνεύμα που φέρνουμε σε αυτήν. Στην τελική, η μαγειρική έχει να κάνει με την αγάπη – ετοιμάζουμε φαγητό γι' αυτούς που αγαπάμε και εκφράζουμε την αγάπη αυτή με την προσοχή και τη φροντίδα που δίνουμε σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας, από τα ψώνια μέχρι το σερβίρισμα του πιάτου" αναφέρει η ίδια η Δωροθέα Μερκούρη γι΄αυτό το πρωτότυπο concept.

Στον πλούσιο μπουφέ και το sweet corner του 'La Suite Lounge' λοιπόν, προστίθεται μία αυθεντική γεύση ιταλικής κουζίνας, με την Δωροθέα Μερκούρη να παρουσιάζει συνταγές τόσο από τη νότια όσο και από τη βόρεια Ιταλία, με ζυμαρικά al dente και υλικά που επιμελείται η ίδια. Η γκάμα των συνταγών εκτείνεται από τα  παραδοσιακά antipasti και την pasta al limone μέχρι την αφράτη φοκάτσια, τα lasagna al forno και το κλασικό τιραμισού.

Όλα τα παραπάνω πλαισιώνονται με όμορφες στιγμές χαλάρωσης και την εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη που εκτείνεται μέχρι και τα νησιά του Σαρωνικού. 


Info

Κυριακάτικο brunch: 12.00 – 16.00
Τιμή μπουφέ: €38 
Παιδιά έως 10 ετών: €15
Κρατήσεις: 210 7416191

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 παλιές ψαροταβέρνες της Αττικής - αφορμή για εκδρομή που αξίζει να κρατήσεις μυστικό

Ταβερνάκια με προσωπικότητα σε γραφικούς προορισμούς, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από την πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/03/2024

Νέος executive chef, νέα μενού και νέες γαστρονομικές εμπειρίες στο "Rooftop" του "St. George Lycabettus"

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη γευστική εμπειρία "Dome dining" μέσα σε ένα "Bubble" περιβάλλον με φόντο όλη την Αθήνα.

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ο νέος executive chef στο 'Elaia' του 'Kapsaliana Village'

Αλλαγή σκυτάλης στο βραβευμένο εστιατόριο του κρητικού χωριού-ξενοδοχείου.

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.