Το "Mavadda" δίνει νοστιμιά στο Κιάτο

Ένα all day gastrobar στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατά τον γευστικό πήχη ψηλά μιξάροντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες σε ντιζαϊνάτο σκηνικό με ρομαντικό πρόσημο.

Mavadda Κιάτο

Mavadda σημαίνει αγάπη, φιλία, οικειότητα. Κι αυτά ακριβώς τα συναισθήματα είναι που εμπνέει ο ντιζαϊνάτος, αλλά και ζεστός, φιλόξενος χώρος του "Mavadda" στο Κιάτο, ενός all day gastrobar που κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη της πόλης. Τοποθετημένο στρατηγικά στην κεντρική πλατεία, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κιάτου, το "Mavadda" ξεκινά τη μέρα από νωρίς, με προσεγμένα ροφήματα και εκλεκτά χαρμάνια καφέ, ενώ πληθωρικά αυγομαγειρέματα, pancakes και healthy bowls μας γεμίζουν ενέργεια.

Mavadda Κιάτο

Από το μεσημέρι και μετά, ο σεφ Παναγιώτης Μαζιώτης βγάζει τα μεγάλα όπλα, μιξάρνοντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες, για ένα μενού που κινείται με άνεση στο σημείο όπου το comfort συναντά την αυθεντική νοστιμιά. Έτσι, το καρπάτσιο μόσχου συνοδεύεται από καβουρδισμένο φουντούκι, coffee mayo, γραβιέρα σπηλιάς και φρέσκια μαύρη τρούφα, ενώ τα linguini με γαρίδα και κρέμα παντζαριού δικαίως έχουν κερδίσει μια θέση στα best sellers. Η πληθωρική λογική της ισπανικής παέγιας εκφράζεται εδώ με την ιταλική κομψότητα ενός ριζότο με κοτόπουλο, γαρίδα, chorizo και κρέμα κόκκινης πιπεριάς, ενώ η σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που σερβίρεται με σαλάτα πράσινου μήλου, κρέμα πατάτας και φρέσκια τρούφα, ή η ταλιάτα από φιλέτο μόσχου, που έρχεται με τσιμιτσούρι, κρέμα τυριού και baby πατάτες κονφί, είναι οι απαντήσεις του "Mavadda" στις πιο μεγάλες ορέξεις της παρέας.

Mavadda Κιάτο

Όσο για μετά το dinner; Θεματικά party nights κρατούν το vibe ζωηρό, η μπάρα μιξάρει κλασικά και signature cocktails με premium βάσεις και πρωτότυπο flair, ενώ πλάι στη μεγάλη συλλογή αποσταγμάτων και τη δουλεμένη λίστα κρασιών έχει πρόσφατα τοποθετηθεί και η πρώτη μαύρη βρύση της Estrella Damn στην ελληνική περιφέρεια, για την draft εκδοχή της απόλυτης γαστρονομικής μπύρας.

Μαυρούλια Καλογεροπούλου, Κιάτο
2742 021003
https://www.mavadda.gr/
FB: Mavadda
IG: mavadda_gastrobar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Lesante Cape": Η ελληνική φιλοξενία συναντά την υψηλή γαστρονομία μέσα από τις δημιουργίες του Σταύρου Υφαντίδη

Το πιο πρόσφατο εγχείρημα της Lesante Collection στη Ζάκυνθο βάζει τη γεύση στο επίκεντρο αντλώντας έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Τι σημαίνει να είσαι σεφ-πατρόν στην εστιατορική Αθήνα του τώρα

Άνταμ Κοντοβάς, Δήμος Σαμουράκης και Χάρης Νικολούζος μιλούν για την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο.

'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.

Gorlomi

Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.

Αναζητώντας τον καλύτερο Έλληνα σομελιέ του 2024

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, με τη συμμετοχή 14 συνολικά διαγωνιζομένων, θα λάβει χώρα στις 2 Μαρτίου.

Ο Ferran Adrià μαγείρεψε "Alchemist": Βρεθήκαμε στο κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς

Τρεις avant-garde σεφ, menu dégustation 46 σταδίων, μια γιορτή προς τιμήν της κληρονομιάς του "El Bulli" και του Ferran Adrià, του σεφ που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο τρώει ο κόσμος τον 21ο αιώνα. Η πρωτοπορία αντεπιτίθεται με όραμα έναν πιο δίκαιο και νόστιμο πλανήτη και το "αθηνόραμα" ήταν εκεί.