Το "Mavadda" δίνει νοστιμιά στο Κιάτο

Ένα all day gastrobar στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατά τον γευστικό πήχη ψηλά μιξάροντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες σε ντιζαϊνάτο σκηνικό με ρομαντικό πρόσημο.

Mavadda Κιάτο

Mavadda σημαίνει αγάπη, φιλία, οικειότητα. Κι αυτά ακριβώς τα συναισθήματα είναι που εμπνέει ο ντιζαϊνάτος, αλλά και ζεστός, φιλόξενος χώρος του "Mavadda" στο Κιάτο, ενός all day gastrobar που κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη της πόλης. Τοποθετημένο στρατηγικά στην κεντρική πλατεία, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κιάτου, το "Mavadda" ξεκινά τη μέρα από νωρίς, με προσεγμένα ροφήματα και εκλεκτά χαρμάνια καφέ, ενώ πληθωρικά αυγομαγειρέματα, pancakes και healthy bowls μας γεμίζουν ενέργεια.

Mavadda Κιάτο

Από το μεσημέρι και μετά, ο σεφ Παναγιώτης Μαζιώτης βγάζει τα μεγάλα όπλα, μιξάρνοντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες, για ένα μενού που κινείται με άνεση στο σημείο όπου το comfort συναντά την αυθεντική νοστιμιά. Έτσι, το καρπάτσιο μόσχου συνοδεύεται από καβουρδισμένο φουντούκι, coffee mayo, γραβιέρα σπηλιάς και φρέσκια μαύρη τρούφα, ενώ τα linguini με γαρίδα και κρέμα παντζαριού δικαίως έχουν κερδίσει μια θέση στα best sellers. Η πληθωρική λογική της ισπανικής παέγιας εκφράζεται εδώ με την ιταλική κομψότητα ενός ριζότο με κοτόπουλο, γαρίδα, chorizo και κρέμα κόκκινης πιπεριάς, ενώ η σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που σερβίρεται με σαλάτα πράσινου μήλου, κρέμα πατάτας και φρέσκια τρούφα, ή η ταλιάτα από φιλέτο μόσχου, που έρχεται με τσιμιτσούρι, κρέμα τυριού και baby πατάτες κονφί, είναι οι απαντήσεις του "Mavadda" στις πιο μεγάλες ορέξεις της παρέας.

Mavadda Κιάτο

Όσο για μετά το dinner; Θεματικά party nights κρατούν το vibe ζωηρό, η μπάρα μιξάρει κλασικά και signature cocktails με premium βάσεις και πρωτότυπο flair, ενώ πλάι στη μεγάλη συλλογή αποσταγμάτων και τη δουλεμένη λίστα κρασιών έχει πρόσφατα τοποθετηθεί και η πρώτη μαύρη βρύση της Estrella Damn στην ελληνική περιφέρεια, για την draft εκδοχή της απόλυτης γαστρονομικής μπύρας.

Μαυρούλια Καλογεροπούλου, Κιάτο
2742 021003
https://www.mavadda.gr/
FB: Mavadda
IG: mavadda_gastrobar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.