Το "Mavadda" δίνει νοστιμιά στο Κιάτο

Ένα all day gastrobar στην κεντρική πλατεία της πόλης κρατά τον γευστικό πήχη ψηλά μιξάροντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες σε ντιζαϊνάτο σκηνικό με ρομαντικό πρόσημο.

Mavadda Κιάτο

Mavadda σημαίνει αγάπη, φιλία, οικειότητα. Κι αυτά ακριβώς τα συναισθήματα είναι που εμπνέει ο ντιζαϊνάτος, αλλά και ζεστός, φιλόξενος χώρος του "Mavadda" στο Κιάτο, ενός all day gastrobar που κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη της πόλης. Τοποθετημένο στρατηγικά στην κεντρική πλατεία, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Κιάτου, το "Mavadda" ξεκινά τη μέρα από νωρίς, με προσεγμένα ροφήματα και εκλεκτά χαρμάνια καφέ, ενώ πληθωρικά αυγομαγειρέματα, pancakes και healthy bowls μας γεμίζουν ενέργεια.

Mavadda Κιάτο

Από το μεσημέρι και μετά, ο σεφ Παναγιώτης Μαζιώτης βγάζει τα μεγάλα όπλα, μιξάρνοντας μοντέρνα γευστικά φαβορί με εκλεκτές πρώτες ύλες, για ένα μενού που κινείται με άνεση στο σημείο όπου το comfort συναντά την αυθεντική νοστιμιά. Έτσι, το καρπάτσιο μόσχου συνοδεύεται από καβουρδισμένο φουντούκι, coffee mayo, γραβιέρα σπηλιάς και φρέσκια μαύρη τρούφα, ενώ τα linguini με γαρίδα και κρέμα παντζαριού δικαίως έχουν κερδίσει μια θέση στα best sellers. Η πληθωρική λογική της ισπανικής παέγιας εκφράζεται εδώ με την ιταλική κομψότητα ενός ριζότο με κοτόπουλο, γαρίδα, chorizo και κρέμα κόκκινης πιπεριάς, ενώ η σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα, που σερβίρεται με σαλάτα πράσινου μήλου, κρέμα πατάτας και φρέσκια τρούφα, ή η ταλιάτα από φιλέτο μόσχου, που έρχεται με τσιμιτσούρι, κρέμα τυριού και baby πατάτες κονφί, είναι οι απαντήσεις του "Mavadda" στις πιο μεγάλες ορέξεις της παρέας.

Mavadda Κιάτο

Όσο για μετά το dinner; Θεματικά party nights κρατούν το vibe ζωηρό, η μπάρα μιξάρει κλασικά και signature cocktails με premium βάσεις και πρωτότυπο flair, ενώ πλάι στη μεγάλη συλλογή αποσταγμάτων και τη δουλεμένη λίστα κρασιών έχει πρόσφατα τοποθετηθεί και η πρώτη μαύρη βρύση της Estrella Damn στην ελληνική περιφέρεια, για την draft εκδοχή της απόλυτης γαστρονομικής μπύρας.

Μαυρούλια Καλογεροπούλου, Κιάτο
2742 021003
https://www.mavadda.gr/
FB: Mavadda
IG: mavadda_gastrobar

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.