"Pelagos": Γιορτές με αριστοκρατική αύρα

Στην αθηναϊκή ριβιέρα, το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και χρυσοσκουφάτο ρεστοράν στο "Four Seasons Astir Palace" συνδυάζει μια αύρα αριστοκρατικής χαλαρότητας με τη φινετσάτη κουζίνα του εξαιρετικά ταλαντούχου σεφ Luca Piscazzi.

Pelagos

Το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin και χρυσοσκουφάτο ρεστοράν στο "Four Seasons Astir Palace" συνδυάζει μια αύρα αριστοκρατικής χαλαρότητας με τη φινετσάτη κουζίνα του εξαιρετικά ταλαντούχου σεφ Luca Piscazzi. Στο μενού της παραμονής Χριστουγέννων φιγουράρουν πιάτα με γκράντε προφίλ, όπως το ταρτάρ καραβίδας με καρπάτσιο παντζαριού και σάλτσα από σαμπάνια και χαβιάρι, το ψητό στήθος πάπιας με φουαγκρά, πουρέ καρότου και λωτό και το ραβιόλι με μαύρη τρούφα, πορτσίνι, τζίντζερ και λάδι λεβάντας, ενώ αντίστοιχης λογικής είναι και το μενού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με πιάτα όπως το σπαγγέτι με χαβιάρι, μαύρο ταχίνι και σάλτσα στρειδιών, το φουαγκρά ωρίμανσης σε κερί μέλισσας με καλαμπόκι, μαύρη τρούφα και ζωμό ρακόμελου και μανιταριών και το μοσχαρίσιο φιλέτο με μαύρη τρούφα και Bagna cauda.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.