"To Καπλάνι": Εδώ που οι δημιουργικές γεύσεις συναντούν την κρητική φιλοξενία

Aυθεντικές κλασικές αλλά και πειραγμένες συνταγές από τη Μεγαλόνησο.

Καπλάνι

Στο γνώριμο και αγαπημένο "Καπλάνι", όνομα συνώνυμο της απόλαυσης και της καλής μεσογειακής κουζίνας, με παραδοσιακές νοστιμιές της λεβεντογέννας γης, άριστη εξυπηρέτηση και χαμογελαστό προσωπικό, θα κάνεις τα πιο γευστικά Χριστούγεννα. Στον όμορφο χώρο του, με τη σύγχρονη αισθητική προσέγγιση στην παράδοση, απολαμβάνεις τη δημοφιλή κρητική φιλοξενία στα καλύτερά της, καθώς και αυθεντικές κλασικές αλλά και πειραγμένες συνταγές από τη Μεγαλόνησο.

Γιορτάστε μαζί του, με ένα εορταστικό μενού για καλοφαγάδες, με αγριογούρουνο ελευθέρας βοσκής στη γάστρα, μαριναρισμένο σε κρασί και συνοδεία μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας. Σούπα από κολοκύθα και ψιλοκομμένο απάκι με σάλτσα από ξύγαλο και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, σαλάτα του Βασιλιά, μια πανδαισία φρεσκάδας και γεύσης και, φυσικά, μια γλυκιά νότα που θα ολοκληρώσει το γεύμα σας, ο χειροποίητος κορμός κάστανο με μους σοκολάτας και παντεσπάνι από αλεύρι χαρουπιού, πασπαλισμένο με τρούφα σοκολάτας υγείας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
03/02/2023

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Όλυμπος Νάουσα/ Θεσσαλονίκη

Το πιο εμβληματικό ίσως εστιατόριο της Ελλάδας, το γαστρονομικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, επανέρχεται μετά το κλείσιμό του το 1994 με φινέτσα και αρχοντιά. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα του Δημήτρη Τασιούλα τέρπει.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.