Retro Gastro: Σε τροχιά funky γευστικών προτάσεων

retro gastro

Σε "απευθείας σύνδεση" με το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της ταπεραμέντο, η μοναδικής αισθητικής Funky Taverna, ξεχειλίζει φινέτσα και know how στα πάντα της! Στο Retro Gastro στην καρδιά του Θησείου, τα δημιουργικά πιάτα, είτε στην πρωταρχική συνταγή τους είτε δουλεμένα με έμπνευση και σύγχρονες τεχνικές, φέρνουν γεύση με προσωπικότητα και γνώση στο τραπέζι, υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου σεφ Ιωάννη Τσακλάνου. Φυσικά, δίνουν μεγάλη προσοχή σε ό,τι προσφέρει η ελληνική γη από άκρη σε άκρη, οπότε μην παραλείψετε να δοκιμάσετε καπνιστά μύδια και σκουμπρί από Βόρεια Εύβοια, τυριά από τα Γιαννιτσά, πλιγούρι και φάβα από τα Φαρσάλα.

retro gastro

Γεύσεις που υμνούν την τοπικότητα της διαλεγμένης πρώτης ύλης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, συνομιλούν με τις μνήμες, σε πιάτα διόλου συνηθισμένα. Από τους θρακιώτικους γιουφκάδες (παραδοσιακό ζυμαρικό) με μανιτάρια, αρωματικό βούτυρο και φρέσκια τρούφα μέχρι τον ανατρεπτικό τραχανά κολοκύθας, εδώ η sui generis γευστική ταυτότητα μένει αξέχαστη. Η κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης δεν σταματά να ανασκευάζεται, με τολμηρούς συνδυασμούς που μεταφράζονται σε συναρπαστικές προτάσεις κρεατοφαγίας που ελίσσονται σε ιδιαίτερες ελληνικές κοπές από την Φάρμα Αμαραντίδη στη Δράμα.

Retro Gastro

Ειδικά για τις γιορτές, οι πινελιές της παράδοσης συναντούν χειμωνιάτικα πιάτα, όσο εντυπωσιακά πλατό τυριών και αλλαντικών συνοδεύουν το καλοπίνειν. Την ίδια στιγμή, η λίστα κρασιών εξερευνά τον ελληνικό αμπελώνα και συνοδεύει ιδανικά τις γεύσεις, ενώ η διάθεση για εξερεύνηση μπορεί να σας οδηγήσει στο κελάρι με την πλούσια συλλογή, που "κρύβεται" στο υπόγειο του χώρου.

Ηρακλειδών 19 & Ακταίου, Θησείο, 2103427803

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.