Δοκιμάσαμε το ανατολίτικο fusion του "Goya Gastrobar"

Αύρα εξωτικού αισθησιασμού και ιδιαίτερη αγάπη για το sushi, συναντιούνται στα τραπέζια του ατμοσφαιρικού spot στα απόμερα της Γλυφάδας, με την υπογραφή του ομίλου Σταθοκωστόπουλου.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Ταλαιπωρημένο από τα άνοιξε – κλείσε των προηγούμενων, πανδημικών χρονιών, που το δυσκόλεψαν να βρει τα πατήματά του, το "Goya Gastrobar" στα ψηλά της Γρηγορίου Λαμπράκη μπαίνει στη φετινή σεζόν με πατημένα γκάζια, χάρη στη φόρα που του χάρισε το περασμένο καλοκαίρι, με το δυνατό brunch να βάζει τις μεγάλες βεράντες του μαγαζιού στις all day συνήθειες των Νοτίων. Τώρα που η θερμοκρασία πέφτει, το ενδιαφέρον μεταφέρεται στο εσωτερικό, όπου το μυστηριακό σκηνικό ζούγκλας, με δόσεις μητροπολιτικού sexiness συνθέτει μια ατμοσφαιρκή σάλα πιστή σ’ αυτήν τεατράλε υποβλητικότητα με δόσεις υπερβολής, που αγαπά η περιοχή.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Έτσι, κρεμαστοί κήποι κατεβαίνουν απ' τα ταβάνια ενώ οι ζωντανές φλόγες που τυλίγουν το deck του DJ ρίχνουν την αχλή τους σε μια μεγάλη καθρεφτένια καμηλοπάρδαλη που μοιάζει να το έσκασε απ’ τον ζωολογικό κήπο του Alexander McQueen για να έρθει να σταθεί απέναντι από ένα life-sized ξύλινο παγώνι με εντυπωσιακή ουρά, αμφότερα εκατέροθεν μιας μπάρας που μιξάρει παιχνιδιάρικα κοκτέιλ με ονόματα όπως Blood 0, Naughty Strawberry και Slutty Pumpkin. Αυτό το τελευταίο, που ζητήσαμε να έρθει στο τραπέζι μας, είναι ένα γλυκόξινο tiki που, παρά την επιθετική του είσοδο με το μπαρουτοκαπνισμένο κλωνάρι κανέλας να σκορπά μυρωδιές αμφιβολίας για την ευστοχία της επιλογής μας, αποκαθιστά τις εντυπώσεις με τις ζωηρές εντάσεις και την ορεκτικά πικάντικη κάψα του. Δίκαια ένα από τα best seller του καταλόγου, λειτούργησε φίνα σαν απεριτίφ για την κοσμοπολίτικη exotica που ξεδίπλωσε εμπρός μας το μενού.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

Με τον σεφ Δημήτρη Κουρκούτα επικεφαλής της δεύτερης εποχής της κουζίνας του (το "Goya Gastrobar" είχε αρχικά στηθεί σαν ένα Nikkei steakhouse σε επιμέλεια του σεφ Πέτρου Συρίγου, γνωστού από τις τηλεοπτικές κουζίνες, ενώ τώρα οι premium κοπές περιορίζονται σε striploin και ribeye από Black Angus με τρούφες και… χρυσαφικά), το γευστικό ρεπερτόριο διατηρεί τον εξωτικό προσανατολισμό του, κάνοντας όμως focus σε δημιουργικές αναδιατυπώσεις του ιαπωνικού fusion, όπως το συνθέτει ο σεφ που βρίσκεται επίσης πίσω από τις ασιατικές γεύσεις του εστιατορίου "Ιθάκη".

Έτσι, μολονότι ο τόνος κι ο σολομός – καίτοι βουτυρένια εδώ – δεν είναι τα πιο συναρπαστικά ψάρια που μπορείς να δοκιμάσεις σε nigiri, το ρυζένιο κρεβατάκι στο οποίο έρχονται ξαπλωμένα, έχει άριστο στακάτο δάγκωμα με τόση όση οξύτητα για να σπάσει το άμυλο και να αναδειχθεί το ψάρι. Δοκιμάστε το καλύτερα με το εξαιρετικό μαγιάτικο που φιλετάρει η κουζίνα, το οποίο πρωταγωνιστεί και στο ωραία ισορροπημένο σε υφές και εντάσεις σεβίτσε με πουρέ αβοκάντο, πίκλα jalapeno, ραπανάκι και τηγανητό σιναπόσπορο.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

"Άνθρωποι που δεν αντέχουν ούτε να μυρίσουν το κουνουπίδι, ενθουσιάζονται με τη δική μας τραγανή εκδοχή" μας ενημερώνει ο μετρ κι είναι λογικό, αφού γεύση κι άρωμα του παρεξηγημένου λαχανικού εξαφανίζονται κάτω από την επιβλητική ένταση του γλυκοκαυτερού κορεάτικου γλάσου που σκεπάζει την κατά τ’ άλλα άριστη, αέρινη τεμπούρα, στην οποία πιθανά οφείλει και την δημοφιλία του αυτό το πιο ευπώλητο απ’ τα πιάτα του μενού. Αντίθετα, το μπούτι από κοτόπουλου, που έρχεται τρυφερό και ζουμερό, αγκαλιασμένο από γλυκόξινη tonkatsu sauce, μολονότι δεν είναι το πιο νόστιμο του κοτετσιού, κερδίζει ωραία σπιρτάδα από τον απροσδόκητο συνδυασμό του με τον πουρέ σελινόριζας – miso, δείχνοντας ότι η κουζίνα ξέρει από επικίνδυνες ισορροπίες.

Αστέρι του μενού πάντως είναι το μυλοκόπι σε den miso, μια ελεύθερη κι ολότελα εύστοχη μεταγραφή του black cod, που έρχεται συνοδεία μιας aioli πατάτας – αυτή η τελευταία λεπτομέρεια (μεταφράζεται στο στόμα σαν ένας λιπαρός, κολλώδης αφρός σκορδαλιάς) είναι μια παραφωνία που απειλεί τη φινέτσα του πιάτου, που κατά τα άλλα προσφέρει μια πολύ ωραία ιδέα σε μια πολύ ωραία εκτέλεση: η αφράτη, ζουμερή και flaky σάρκα του εξαιρετικού ψαριού γίνεται ιδανικό όχημα για την ισορροπημένη και μαυλιστικής υφής den miso του σεφ να γεμίσει το στόμα με νοστιμιά βαθιά και πολύπλοκη, προικισμένη με umami νότες.

Goya Gastrobar Γλυφάδα

+ Η μεγάλη ακρίβεια στις υφές και τους συνδυασμούς τους δείχνει τεχνική υψηλού επιπέδου στην κουζίνα, αφήνοντας υποσχέσεις για συνεχή ανοδική πορεία μέσα στη σεζόν.

- Μολονότι σχετικά μικρός και μαζεμένος, ο κατάλογος κρύβει αστάθεια στην ευστοχία των γεύσεων και της καθαρότητάς τους, που είναι και το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσει ο σεφ.

Γρ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα
2109637120
Τιμή: 45 - 85

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.