Λάμψη αστεριών στον ουρανό της Ιταλίας και μια τριάστερη "Villa"

Η πρόσφατη παρουσίαση του Οδηγoύ Michelin της Ιταλίας, που για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο «Relais Franciacorta» στην Corte Franca, φώτισε τον έναστρο γαστρονομικό ουρανό της Ιταλίας με νέες λαμπερές αφίξεις.

Villa Crespi

Η φετινή ανακοίνωση των Michelin της Ιταλίας για το 2023 επιφύλασσε στo "Villa Crespi", με επικεφαλής τον σεφ Antonino Cannavacciuolo, την ευχάριστη έκπληξη του τρίτου του αστεριού. Το εστιατόριο που στεγάζεται στο θρυλικό arabesque style παλάτι που έχτισε ο έμπορος βαμβακιού Cristoforo Beningo Crespi ως δώρο στη γυναίκα του, εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στη Μέση Ανατολή και από την αρχιτεκτονική της Βαγδάτης, βρίσκεται στη γραφική λίμνη της Όρτα στη Βόρεια Ιταλία.

Διαβάστε Επίσης

Η κατασκευή της βίλας ξεκίνησε το 1879 και κράτησε 30 χρόνια. Τα υπέροχα μωσαϊκά, τα σκαλισμένα ταβάνια, ο μιναρές στην κορυφή σε ταξιδεύουν στις Χίλιες και μια Νύχτες, ενώ ο καταπράσινος κήπος με τη λίμνη απογειώνουν το μαγικό σκηνικό. Από το 1999 λειτουργεί σαν πεντάστερο ξενοδοχείο με 14 σουΐτες και τη διαχείριση έχει ο γνωστός σεφ Antonino Cannavacciuolo με την γυναίκα του Cinzia. O Antonino είναι διάσημος chef στην Ιταλία και με μεγάλη καριέρα στην τηλεόραση.

Διαβάστε Επίσης

O Gwendal Poullenec, διεθνής διευθυντής του οδηγού Michelin, επισήμανε σε σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της Ιταλίας από τη Λομβαρδία έως τη Σικελία ενώ για τη "Villa Crespi", τόνισε ότι ξεχωρίζει για την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση της κουζίνας με νέες τεχνικές. Εκτός όμως από 1 νέο τριάστερο, στη φετινή έκδοση υπήρχαν 4 νέα εστιατόρια με δύο αστέρια και 34 νέα εστιατόρια με 1 αστέρι κάτι που σημαίνει ότι η Ιταλία πλέον διαθέτει 385 εστιατόρια με αστέρια: 12 εστιατόρια με τρία αστέρια, 38 εστιατόρια με δύο αστέρια και 335 εστιατόρια με ένα αστέρι.

Τα νέα αστέρια

Τρία νέα αστέρια
Villa Crespi, Orta San Giulio

Δύο νέα αστέρια
Acquolina, Ρώμη
Enoteca La Torre, Ρώμη
St. George by Heinz Beck, Ταορμίνα
Locanda Sant’Uffizio Enrico Bartolini, Πενάνγκο

Νέα με ένα αστέρι
Andrea Aprea, Μιλάνο
Enrico Marmo, Βεντιμίλια
Casa Buono, Βεντιμίλια
Locanda Tamerci, Αμέλια
Suinsom, Σέλβα Ντι Βαλ Γκαρντένα
La Stua dei Michil, Λαγκούντο
Luisl Stube, Μπλτσάνο
Paolo Griffa Al Caffè Nazionale, Αόστα
Anima, Μιλάνο
Bubbles, Λάλιο
Cannavacciuolo Vineyard, Καζανόβα ντι Τεριτσιόλα
Terramira, Καπολόνα
Chic Nonna, Φλωρεντία
Campo del Drago, Μονταλτσίνο
Synthesis, Αρίτσια
Pulejo, Ρώμη
Lino, Παβία
Sacred Fire, Σαν Πανταλέο
Senses, Αμάλφι
Prince Cerami, Ταορμίνα
Limu, Μπαγκερία
Tenerumi, Βουλκάνο
Il Sereno al lago, Τόρνο
Trattoria Contemporanea, Λομάτζο
Vitium, Κρέμα
RistoranTino & Co., Σαούτζε ντι Σεζάνα
Dalla Gioconda, Γκαμπίτσε μόντε
Osteria del Viandante, Ρουμπιέρα
Maeba Restaurant, Αριάνο Ιρπίνο
Famiglia Rana Restaurant, Οπεάνο
Il Tiglio, Μοντεμόνακο
Paca, Πράτο
Mec Restaurant, Παλέρμο
Andrea Larossa Restaurant, Τορίνο

Δείτε όλα τα βραβευμένα από τον Michelin εστιατόρια της Ιταλίας στο guidemichelin.com/en/it/restaurants

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.