Κυριακάτικα μεσημέρια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata, δίνουν νέα διάσταση και ιταλικό στυλ στο παραδοσιακό κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα.

Mercato Brunch

Στην κομψή παραθαλάσσια τρατορία του 5ου ορόφου του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, κάθε Κυριακή σερβίρουν brunch με άρωμα Ιταλίας εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις των σεφ Sergio Favata και Roberto Canata. "Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις οικογένειες και τους φίλους μαζί", σχολιάζει ο γεννημένος στη Σικελία σεφ Sergio Favata, προσθέτοντας: "Πιατέλες με antipasti, ζουμερά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, είναι μερικές μόνο από τις πρώτες αναμνήσεις που κρατάω από τις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι, όπου εκτός από αυτά τα πιάτα μοιραζόμασταν και πολλές στιγμές γέλιου". 

Στο πλούσιο brunch του Mercato, που θα σερβίρεται κάθε Κυριακή (1 μ.μ. -4.30 μ.μ) έως τον Απρίλιο, θα βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, επιλεγμένες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad barμε διάφορες επιλογέςγια να δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα. Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι ενώ αγαπημένες γεύσεις θα βρείτε και στο μπουφέ με τα επιδόρπια με τάρτες, εκλέρ, τιραμισού, πανακότα, γεμιστά ψωμάκια brioche και cannoli. Κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος, λειτουργεί Kids Club, εντός του ξενοδοχείου, ενισχύοντας την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Τιμή: 75€ ανά άτομο | Κρατήσεις: 210 890 1199 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.