Κυριακάτικα μεσημέρια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Οι σεφ του Mercato, Sergio Favata και Roberto Canata, δίνουν νέα διάσταση και ιταλικό στυλ στο παραδοσιακό κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα.

Mercato Brunch

Στην κομψή παραθαλάσσια τρατορία του 5ου ορόφου του Nafsika στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό, κάθε Κυριακή σερβίρουν brunch με άρωμα Ιταλίας εμπνευσμένο από τις αναμνήσεις των σεφ Sergio Favata και Roberto Canata. "Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, το παραδοσιακό μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής είναι ο συνδετικός κρίκος που ενώνει τις οικογένειες και τους φίλους μαζί", σχολιάζει ο γεννημένος στη Σικελία σεφ Sergio Favata, προσθέτοντας: "Πιατέλες με antipasti, ζουμερά θαλασσινά, ψητά κρέατα, φρέσκα σπιτικά ζυμαρικά, είναι μερικές μόνο από τις πρώτες αναμνήσεις που κρατάω από τις οικογενειακές μας συγκεντρώσεις γύρω από το τραπέζι, όπου εκτός από αυτά τα πιάτα μοιραζόμασταν και πολλές στιγμές γέλιου". 

Στο πλούσιο brunch του Mercato, που θα σερβίρεται κάθε Κυριακή (1 μ.μ. -4.30 μ.μ) έως τον Απρίλιο, θα βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητα ζυμαρικά, επιλεγμένες κοπές προσούτο, Capocollo, Salame και Pancetta, κρεμώδη χειροποίητα τυριά, καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με ρόκα, παρμεζάνα και μαγιονέζα τρούφας, στρείδια Fine De Claire, μαριναρισμένα μύδια, λαβράκι ceviche και ένα μεγάλο salad barμε διάφορες επιλογέςγια να δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα. Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ζουμερό κοτόπουλο σχάρας, χοιρινά παϊδάκια και καπνιστό μοσχαρίσιο ψαρονέφρι ενώ αγαπημένες γεύσεις θα βρείτε και στο μπουφέ με τα επιδόρπια με τάρτες, εκλέρ, τιραμισού, πανακότα, γεμιστά ψωμάκια brioche και cannoli. Κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου μεσημεριανού γεύματος, λειτουργεί Kids Club, εντός του ξενοδοχείου, ενισχύοντας την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Τιμή: 75€ ανά άτομο | Κρατήσεις: 210 890 1199 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.

Αν ο foodie δεν πάει στον σεφ, πάει o σεφ στον foodie…

Γιατί οι σεφ "ξεσπιτώνονται" μαγειρεύοντας ως φιλοξενούμενοι σε κανονικές ή αυτοσχέδιες ενίοτε κουζίνες; Βρεθήκαμε σε μια σειρά γαστρονομικά happening στο εξωτερικό και καταθέτουμε κάποιες σκέψεις για την αμεσότητα κουζίνας-σάλας που θέλει τους μάγειρες να βγαίνουν από το "καβούκι" τους.