Το "Artisanal" ξεφουρνίζει σπέσιαλ ψωμιά στο δικό του αρτοποιείο

Το βραβευμένο με βραβείο ελληνικής κουζίνας εστιατόριο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου πρόκειται να φιλοξενήσει το δικό του αρτοποιείο με χειροποίητα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Artisanal Lounge & Gardens: Γαστρονομικές εμπειρίες στον ονειρεμένο κήπο

Κλισέ αλλά θα το πω: Το ψωμί είναι τάση. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το ψωμί διεκδικεί πλέον τη θέση που του αξίζει στην εστιατορική πιάτσα αφού δεν είναι λίγοι οι σεφ που προλογίζουν πλέον εύγλωττα τα μενού γευσιγνωσίας ή τις ala carte προτάσεις τους σερβίροντας ψωμί που συχνά παρασκευάζουν in - house με παραδοσιακές μεθόδους, προζύμι και προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα.

Στο "Artisanal" λοιπόν, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και η ομάδα του προχωρούν ένα βήμα παραπέρα έχοντας στα σκαριά ένα νέο πόστο στο εστιατόριο, που από τις 10.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διαθέτει μια γκάμα από δικά τους ψωμιά φυσικής ωρίμανσης και αρτοσκευάσματα ενώ θα υπάρχει και μία βιτρίνα με επιλεγμένα τυριά μικρών παραγωγών και ενδεχομένως κάποια αλλαντικά επίσης μικρών Ελλήνων παραγωγών. "Θα έχουμε μεταξύ άλλων ψωμί λευκό προζυμένιο, ολικής και με ελάχιστο σιτάρι καμούτ, χαρουπιού με καρύδια, μπαγκέτα με δύο ειδών άλευρα και λαδένια με ξινόχοντρο ενώ θα στήσουμε και μια μικρή βιτρίνα με τυριά όπως αρσενικό Νάξου παλαιωμένο από 24 έως 48 μήνες, γραβιέρα Σύρου, Κυανό και ωριμασμένο κατσικίσκιο κορμό, γραβιέρα Κρήτης και αλλαντικά όπως jamon Έλληνα παραγωγού ή προσούτο Κοζάνης. Δίπλα θα στηθεί μία ακόμα μικρή βιτρίνα με αρτοσκευάσματα όπως προζυμένιους λουκουμάδες με γέμιση και χωρίς, ρολά κανέλας, τυρόψωμο, πίτα κουρού και γλυκά, όλα διαθέσιμα και προς πώληση για το σπίτι, όπως εξάλλου και τα ψωμιά. Επίσης δεν θα έχουμε brunch αφού ουσιαστικά αυτός ο mini φούρνος θα το αντικαταστήσει ενώ ορισμένες παρασκευές του brunch θα ενσωματωθούν στον κατάλογο του μεσημεριανού", μου λέει ο σεφ δίνοντας μια πρώτη εικόνα του αρτοποιείου που θα ανοίξει μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
03/12/2022

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.

"Τρεις λαλούν": Vegan κουζίνα με ουσία

Ένα ακόμα πόστο, στο Γκάζι, που προσφέρει μια αξιόλογη γκάμα προτάσεων για κάθε ώρα της ημέρας, αποδεικνύει ότι η αυστηρά χορτοφαγική κουζίνα πέρα από ιδεολογικό έχει και γευστικό ενδιαφέρον.

Sushimou

Για να απολαύσεις τη χάρη εξαιρετικών ψαριών, ο Αντώνης Δρακουλαράκος κεντάει sashimi και nigiri σε ένα αμίμητο one man show.

Ρέθυμνο: Μια ιστορία οίνου και γαστρονομικού πλούτου

Με αγροτικά project που προσεγγίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία, αλλά και διαμαντάκια της κρητικής γης που διεκδικούν θέση στις καρδιές και τα πιάτα μας, το τοπίο του Ρεθύμνου γίνεται ολοένα πιο ελκυστικό.