Το "Artisanal" ξεφουρνίζει σπέσιαλ ψωμιά στο δικό του αρτοποιείο

Το βραβευμένο με βραβείο ελληνικής κουζίνας εστιατόριο των Φώτη Σεργουλόπουλου και Βαγγέλη Γερασίμου πρόκειται να φιλοξενήσει το δικό του αρτοποιείο με χειροποίητα ψωμιά και αρτοσκευάσματα.

Artisanal Lounge & Gardens: Γαστρονομικές εμπειρίες στον ονειρεμένο κήπο

Κλισέ αλλά θα το πω: Το ψωμί είναι τάση. Ή μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, το ψωμί διεκδικεί πλέον τη θέση που του αξίζει στην εστιατορική πιάτσα αφού δεν είναι λίγοι οι σεφ που προλογίζουν πλέον εύγλωττα τα μενού γευσιγνωσίας ή τις ala carte προτάσεις τους σερβίροντας ψωμί που συχνά παρασκευάζουν in - house με παραδοσιακές μεθόδους, προζύμι και προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα.

Στο "Artisanal" λοιπόν, ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και η ομάδα του προχωρούν ένα βήμα παραπέρα έχοντας στα σκαριά ένα νέο πόστο στο εστιατόριο, που από τις 10.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα διαθέτει μια γκάμα από δικά τους ψωμιά φυσικής ωρίμανσης και αρτοσκευάσματα ενώ θα υπάρχει και μία βιτρίνα με επιλεγμένα τυριά μικρών παραγωγών και ενδεχομένως κάποια αλλαντικά επίσης μικρών Ελλήνων παραγωγών. "Θα έχουμε μεταξύ άλλων ψωμί λευκό προζυμένιο, ολικής και με ελάχιστο σιτάρι καμούτ, χαρουπιού με καρύδια, μπαγκέτα με δύο ειδών άλευρα και λαδένια με ξινόχοντρο ενώ θα στήσουμε και μια μικρή βιτρίνα με τυριά όπως αρσενικό Νάξου παλαιωμένο από 24 έως 48 μήνες, γραβιέρα Σύρου, Κυανό και ωριμασμένο κατσικίσκιο κορμό, γραβιέρα Κρήτης και αλλαντικά όπως jamon Έλληνα παραγωγού ή προσούτο Κοζάνης. Δίπλα θα στηθεί μία ακόμα μικρή βιτρίνα με αρτοσκευάσματα όπως προζυμένιους λουκουμάδες με γέμιση και χωρίς, ρολά κανέλας, τυρόψωμο, πίτα κουρού και γλυκά, όλα διαθέσιμα και προς πώληση για το σπίτι, όπως εξάλλου και τα ψωμιά. Επίσης δεν θα έχουμε brunch αφού ουσιαστικά αυτός ο mini φούρνος θα το αντικαταστήσει ενώ ορισμένες παρασκευές του brunch θα ενσωματωθούν στον κατάλογο του μεσημεριανού", μου λέει ο σεφ δίνοντας μια πρώτη εικόνα του αρτοποιείου που θα ανοίξει μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/04/2024

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.