Η άνοδος και η πτώση του Chef Charlie Trotter στο ντοκιμαντέρ "Love, Charlie"

Ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά την άνοδο, την κάθοδο και την κληρονομιά του αείμνηστου σεφ Charlie Trotter, κυκλοφορεί το Νοέμβριο.

Love Charlie © Greenwich Entertainment

Σε σκηνοθεσία και σενάριο της Rebecca Halpern, η ταινία, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Νοεμβρίου, παρουσιάζει τη ζωή του Charlie Trotter, ενός από τους πρώτους celebrity chefs, το εστιατόριο του οποίου στο Lincoln Park αποτέλεσε γαστρονομικό προορισμό από το 1987 έως το 2012. Η άνοδός του ωστόσο είχε ένα τίμημα.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αποκλειστικό υλικό, επιστολές από προσωπικά και οικογενειακά αρχεία και ένα ευρύ φάσμα συνεντεύξεων που περιγράφουν την καταστροφική επιδίωξη της τελειότητας από τον σεφ, μέχρι τον θάνατό του το 2013. Αρκετοί υψηλού προφίλ συνάδελφοί του μιλούν για τις αναμνήσεις τους από τον Trotter, όπως ο Grant Achatz (Alinea), ο Homaro Cantu (Moto), ο Giuseppe Tentori (GT Fish & Oyster) και ο Graham Elliot, ο οποίος εργάστηκε στην κουζίνα του Trotter. Υπάρχουν επίσης εμφανίσεις του Anthony Bourdain και της Julia Child. Η ταινία έχει ήδη λάβει πολύ θετικές κριτικές σε φεστιβάλ με την Chicago Tribune να τη χαρακτηρίζει "το πρώτο πλήρως επιτυχημένο ντοκιμαντέρ για τον θρίαμβο και το μαρτύριό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.