Gastronomy Wednesdays στο Athénée με guest chef τον Γιάννη Κιόρογλου

Οι «Gastronomy Wednesdays», μια σειρά από γαστρονομικές βραδιές όπου η σκυτάλη της κουζίνας παραδίδεται σε καλεσμένους καταξιωμένους σεφ, συνεχίζονται στο κομψό αθηναϊκό πόστο με επόμενο καλεσμένο τον Γιάννη Κιόρογλου, σεφ του κοσμοπολίτικου "La Guerite" στις Κάννες.

Γιάννης Κιόρογλου

Τo Athénée συνεχίζει τις βραδιές γαστρονομίας, στις οποίες οι θαμώνες του ανταποκρίθηκαν θερμά σε προηγούμενες διοργανώσεις, με προσκεκλημένους καταξιωμένους σεφ να μαγειρεύουν για μία βραδιά ένα ειδικό μενού.

Επόμενος καλεσμένος τωv "Gastronomy Wednesdays” στις 26 Οκτωβρίου είναι ο Γιάννης Κιόρογλου, σεφ μεταξύ άλλων του φημισμένου κοσμοπολίτικου εστιατορίου "La Guérite" στις Κάννες. Η κουζίνα του είναι ένα εξαιρετικό δείγμα κομψής μαγειρικής με γεμάτες γεύσεις και άρτια τεχνική, την έχω δοκιμάσει και στην έδρα του και προσυπογράφω την ποιότητα της γαστρονομικής του γραφής. Αποτυπώνει με επιτυχία τη θερινή joie de vivre σε όλο της το μεγαλείο σε πιάτα με λεπτεπίλεπτες γεύσεις, εντάσεις και ξεκάθαρο μεσογειακό χαρακτήρα.

Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει θητεύσει σε εστιατόρια ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας μαγειρικής σκηνής. Ενδεικτικά αναφέρω τα "Martin Berasategui Restaurant", "Quique Dacosta Restaurant" και "Konstantin Filippou Restaurant" ενώ στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το "Etrusco", το "Water" του ξενοδοχείου Asterias Suites, το αθηναϊκό "Hytra", το "Mylos" στη Σαντορίνη, το "Salvia" του Aristi Mountain Resort & Villas στα Ζαγοροχώρια. Από το 2013 που ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου "La Guérite" στο νησί Île Sainte-Marguerite στις Κάννες, κέρδισε τις εντυπώσεις σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Αλβέρτος του Μονακό αλλά και του διεθνούς jet set όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Μπιγιονσέ, ο Έλτον Τζον και η λίστα συνεχίζεται...

Έχοντας καταφέρει να εξελίξει το εν λόγω εστιατόριο σε σημείο αναφοράς της Κυανής Ακτής, πλέον συνεργάζεται ως Executive / Consultant Chef με τα εστιατόρια La Guérite Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική), La Guérite στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Medusa Restaurant / Cabaret / Club στις Κάννες Γαλλίας, Victoria Paris Restaurant στο Παρίσι Γαλλίας, Victoria Restaurant στο Σαν Τροπέ Γαλλίας, Shellona Greek Restaurant στον Άγιο Βαρθολομαίο (Καραϊβική).

Menu degustation
Pissaladierè
Greek toast 
Γαρίδες Κοιλάδας, νερό ντομάτας, αχλάδι, σαφράν
Χριστόψαρο με μανιτάρια, βερίκοκο, καρύδια
Μαύρος χοίρος με ριζότο σέλερι, καφέ και φουντούκια
Humus
Φθινοπωρινές γεύσεις
Mignardises

Degustation menu: 65€
Degustation menu with wine pairing: 85€

Κρατήσεις: 210 3251430

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".