Ποια είναι τα πιο "hot" εστιατόρια του Μανχάταν;

Τα εστιατορικά ντεμπούτα του Μανχάταν που «λαός» από foodies στη Νέα Υόρκη σπεύδει να δοκιμάσει.

Manhattan © Jason Krieger

Η νέα λίστα του έγκριτου "Eater" συγκεντρώνει μερικά από τα πιο πολυσύχναστα νέα μαγαζιά του Μανχάταν που περιλαμβάνουν από το εστιατόριο του γνωστού σεφ και ανθρωπιστή Jose Andres, που λανσάρει πιάτα εμπνευσμένα από την κουζίνα της ανατολικής Μεσογείου, μέχρι food hall σχεδιασμένο στα πρότυπα αντίστοιχων του είδους στη Σιγκαπούρη.

Urban Hawker
Από τη σύλληψη έως την ολοκλήρωση του νέου αυτού εστιατορίου μεταξύ της Times Square και του Rockefeller Center μεσολάβησαν αρκετά χρόνια για να αναπαραχθεί όσο το δυνατόν πιο πιστά η αίσθηση ενός food hall στη Σιγκαπούρη. Περιλαμβάνει 17 πάγκους με highlights το "Hainan Jones" (κοτόπουλο Χαϊνάν, στον ατμό ή τηγανητό), το "Mr. Fried Rice" (τηγανητό ρύζι με σαλάχι) και το "Mamak's Corner" (ινδικό φαγητό όπως σερβίρεται στη Σιγκαπούρη). Α, και υπάρχει ένα πλήρες μπαρ που ειδικεύεται στα ποτά με τζιν στην είσοδο της 51ης οδού. 135 W 50th St, New York, NY 10020, https://www.urbanhawker.com/

Le Rock
Το "Le Rock" είναι το τελευταίο μιας σειράς από openings εστιατορίων υψηλού προφίλ στο Rockefeller Center - και ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής. Το concept είναι παρόμοιo με αυτό του το εστιατορίου "Frenchette" της ίδιας ομάδας στην Tribeca, θέτοντας στο επίκεντρο την ιδέα ενός γαλλικού μπιστρό υψηλών προδιαγραφών. Το μισό μενού αποτελείται από εποχιακά θαλασσινά, ενώ το άλλο μισό περιλαμβάνει κλασικά πιάτα με μοντέρνο twist όπως τα εσκαργκό που σερβίρονται σε κεραμικά κύπελλα και τα πράσα με βινεγκρέτ που έρχονται τυλιγμένα στα φύλλα τους. 45 Rockefeller Plaza, Νέα Υόρκη, NY 10111, (332) 258-8734 https://www.lerocknyc.com/

Cafe China
Το "Cafe China", φημισμένο εστιατόριο Sichuan που κατείχε αστέρι Michelin για επτά χρόνια, έκλεισε προσωρινά για πέντε μήνες το 2021 και επέστρεψε ανανεωμένο σε ένα τριώροφο κτίριο στο Midtown, λειτουργώντας υπό τη διεύθυνση των Xian Zhang και Yiming Wang. Παντρεύει τα παλιά αγαπημένα πιάτα του μενού, όπως το αρνί με κύμινο και η καπνιστή πάπια με τσάι, με νέες προσθήκες όπως το ολόκληρο ψάρι στον ατμό με πιπεριές καγιέν και ταμπάσκο, dim sum και άλλα τοπικά κινέζικα πιάτα. 59 W 37th St, Νέα Υόρκη, NY 10018, (212) 213-2810, https://cafechinanyc.com/

Zaytinya
Ο σεφ-εστιατόρας και ανθρωπιστής José Andrés άνοιξε το αρχικό "Zaytinya" το 2002 στην Ουάσινγκτον και δύο δεκαετίες αργότερα έφερε το ανατολικομεσογειακό του στέκι στη Νέα Υόρκη. Στο λαμπερό νέο "Ritz-Carlton" στο Nomad, ο σεφ-συνεργάτης του, Michael Costa, ετοιμάζει ένα εκτενές μενού με πιάτα από την Τουρκία, την Ελλάδα και τον Λίβανο. Υπάρχουν άφθονα spreads, δεκάδες μεζέδες, πίτα με σουτζούκι, λαχταριστό kibbeh με μεδούλι, και σουβλάκια όπως κεμπάπ κόφτα, κεμπάπ από τα Άδανα και μπούτι κοτόπουλου με σουμάκ. Για επιδόρπιο, το γαλακτομπούρεκο γίνεται πιο "φανταχτερό" με καμένη μαρέγκα, μαύρη ελιά και σορμπέ λεμονιού. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε θέσεις στο μπαρ δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο και για το lounge στον τελευταίο όροφο, το Nubeluz, όπου καλό είναι να κάνετε την κράτησή σας αρκετά πιο νωρίς. 1185 Broadway, Νέα Υόρκη, NY 10001, (332) 249-8160, https://www.zaytinya.com/

El Quijote
Η επιστροφή του "El Quijote" προετοιμάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που το Hotel Chelsea έκλεισε το ιστορικό στέκι για ανακαίνιση το 2018. Το ισπανικό εστιατόριο έχει ανανεωθεί από τη hip ομάδα πίσω από το "Sunday in Brooklyn" με τη συμβολή και του συνιδιοκτήτη Charles Seich. Τα θαλασσινά είναι το σημείο αναφοράς εδώ, από τις γαρίδες που μαγειρεύονται a la plancha και περιχύνονται με σκόρδο και ελαιόλαδο, μέχρι την εντυπωσιακή παέγια του εστιατορίου, με καλαμάρια, μύδια και γαρίδες. 226 W 23rd St, Νέα Υόρκη, NY 10011, (212) 518-1843, https://www.elquijotenyc.com/

Oiji Mi
Προσθέστε το "Oiji Mi" στον κατάλογο των εστιατορίων που προσφέρουν μενού γευσιγνωσίας για περίπου 100 δολάρια. Αυτό που σερβίρεται εδώ - με τιμή 135 δολάρια για πέντε πιάτα - αναδεικνύει σύγχρονες κορεατικές σπεσιαλιτέ όπως χτένια με βινεγκρέτ gochugaru, "μαργαριτάρια" πράσινου μήλου και yuja και αποδομημένο bo ssam με στρείδια και χοιρινή κοιλιά. Οι κρατήσεις είναι ήδη πολλές σε αυτό το εστιατόριο 80 θέσεων στο Flatiron, το οποίο δημιούργησε η ομάδα που διατηρούσε το αναγνωρισμένο σύγχρονο κορεατικό εστιατόριο Oiji, στο East Village. 17 W 19th St, New York, NY 10011, (212) 256-1259, https://www.oijimi.com/

Lysée
Αυτό το κομψό ζαχαροπλαστείο έγινε ανάρπαστο από τη στιγμή που άνοιξε, και για καλό λόγο: Η σεφ Eunji Lee έχει τη φήμη για τα παιχνιδιάρικα αλλά εξαιρετικά επιδόρπια που, μέχρι τώρα, βρίσκονταν μόνο σε μενού ζαχαροπλαστικής εστιατορίων υψηλών προδιαγραφών, όπως το κορεατικό "Jungsik", βραβευμένο με αστέρι Michelin. Στο Lysée ετοιμάζει μια σειρά από ιδιαίτερα επιδόρπια που παραπέμπουν στο κορεατικό υπόβαθρο, τη γαλλική της εκπαίδευση και την αγάπη της για το αμερικανικό φαγητό. 44 E 21st St, Νέα Υόρκη, NY 10010

Rowdy Rooster
Οι δραστήριες περσόνες πίσω από ένα από τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Αμερικής του 2021 δεν φαίνεται να κόβουν ταχύτητα. Στο τελευταίο τους ντεμπούτο, ο εστιάτορας Roni Mazumdar και ο σεφ Chintan Pandya τηγανίζουν τραγανό, πικάντικο κοτόπουλο, μεταφέροντας στο East Village τη γνωστή σπεσιαλιτέ από τους ινδικούς πάγκους του δρόμου. Το μικροσκοπικό κατάστημα ετοιμάζει τηγανητό κοτόπουλο με τρία διαφορετικά μείγματα μπαχαρικών, σάντουιτς κοτόπουλου με γιαούρτι κρεμμυδιού και τσάτνεϊ μέντας, καθώς και συνοδευτικά όπως τραγανή μελιτζάνα ή πατάτα pakoras και καλαμπόκι masala. Για τους χορτοφάγους, το vado pao σε μέγεθος σνακ με δυόσμο και τσάτνεϊ ταμάρινδου σε βουτυρωμένο ρολό pao είναι ένα εξίσου πικάντικο hit. 149 1st Ave., New York, NY 10003, https://www.rowdyrooster.com/

Nudibranch
Μια τριάδα "αποφοίτων" του "Momofuku" - ο Jeff Kim, ο Matthew Lee και ο Victor Xia - ξεκίνησαν το "Nudibranch" ως pop-up, ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να μαγειρεύουν πιάτα που συμπυκνώνουν τις συνολικές εμπειρίες από τη θητεία τους στην ομάδα εστιατορίων του David Chang και άλλα εστιατόρια της πόλης. Πλέον η μαγειρική τους βρήκε μόνιμη στέγη στο East Village, σε πόστο όπου το μενού prix fixe των 85 δολαρίων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα παραδοσιακά ασιατικά συστατικά σε πιάτα όπως η soba που περιλούζεται με τρίμματα από αυγοτάραχο, και τα τηγανητά βατραχοπόδαρα που συνοδεύονται από ένα μείγμα βοτάνων. 125 1st Ave., Νέα Υόρκη, NY 10003
(646) 476-2249, https://nudibranchnyc.com/

Little Myanmar
Το βιρμανικό φαγητό ήταν πάντα ένα σπάνιο εύρημα στη Νέα Υόρκη, αλλά το "Little Myanmar" είναι ένα από τα λίγα εστιατόρια που προσπαθούν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην κουζίνα αυτή σε όλη την πόλη. Η οικογένεια που βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση ξεκίνησε με το "Yun Cafe", έναν μικροσκοπικό πάγκο μέσα σε έναν σταθμό του μετρό στο Jackson Heights (ο οποίος μάλιστα παραμένει ανοιχτός). Στο East Village, ο σεφ Thidar Kyaw εκφράζεται πιο ελεύθερα αφού το μαγαζί διαθέτει περισσότερο χώρο (και περισσότερο εξοπλισμό) και αυτό είναι σαφές στο μενού: Το εστιατόριο μπορεί να υπερηφανεύεται για μια μεγάλη γκάμα από σαλάτες, ψητά σουβλάκια και κάρυ ήπια ή πιο πικάντικα. Μην παραλείψετε ναδοκιμάσετε το κάρυ κατσίκας, το οποίο ο κριτικός του Eater Robert Sietsema επαίνεσε ως μία από τις καλύτερες εκδοχές του πιάτου στην πόλη. 150 E 2nd St, New York, NY 10009

Potluck Club
Προσφέροντας μια παιχνιδιάρικη εκδοχή του συνδυασμού κινέζικου και αμερικανικού φαγητού, το "Potluck Club" άνοιξε πρόσφατα σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Chinatown. Ο χώρος έχει κινηματογραφική εσάνς, με μια μαρκίζα που γράφει: "Here For A Good Time Not A Long Time" ενώ το σχετικά σύντομο μενού περιλαμβάνει πιάτα που θα μπορούσαν να βρεθούν σε μια κλασική καντονέζικη αίθουσα δεξιώσεων, όπως κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι που σερβίρεται με μπισκότα, και short ribs μπρεζέ με κολοκύθα kabocha. Η ομάδα απαρτίζεται από τους Cory Ng, Kimberly Ho, Justin Siu, Tommy Leong, Ricky Nguyen και τον σεφ Zhan Chen. 133 Chrystie St, New York, NY 10002, https://thepotluckclubny.com/

Corner Bar
Το "Corner Bar" βρίσκεται στο πρόσφατα εγκαινιασμένο "Nine Orchard Hotel" και είναι το νέο εστιατόριο του Ignacio Mattos. Όσο ζέστη κι αν κάνει έξω, το φαγητό είναι δροσερό, φρέσκο και ντελικάτο, από τα στρείδια μέχρι τη σαλάτα με ντομάτα, η οποία λέγεται ότι είναι ακαταμάχητη. Το μενού είναι απλό, με ορεκτικά που δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ για να τα δοκιμάσετε, σπαγγέτι pomodoro, μύδια και ψητό κοτόπουλο. Το ξενοδοχειακό φαγητό στα καλύτερά του, απλό αλλά κομψό, ό,τι πρέπει για έναν κουρασμένο ταξιδιώτη. 60 Canal St, New York, NY 10002, (646) 869-9310,https://cornerbarnyc.com/

Le Dive
Το νέο εγχείρημα του Jon Neidich, ένα γωνιακό σημείο που ακτινοβολεί από ζωντάνια, έχει αυστηρά γαλλική βάση: από τον κατάλογο των κρασιών, μέχρι τα πιάτα του μενού που περιλαμβάνουν προτάσεις όπως η ολόκληρη αγκινάρα στον ατμό που περιχύνεται με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι, η μπριζόλα ταρτάρ με κάπαρη και αγγουράκι τουρσί και ο τόνος Nicoise με πατάτες, πράσινα φασολάκια και μια όξινη βινεγκρέτ κρεμμυδιού. 37 Canal St, Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη 10002, (646) 370-6222, https://www.ledivenyc.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.