Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»: μέρες κρητικής παράδοσης και πολιτισμού

Το γαστρονομικό φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022", επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο να δώσει έμφαση στην πλούσια κρητική παραγωγή και την αξία της κρητικής διατροφής σε μια ανασκόπηση που ξεκινά από την προϊστορική περίοδο και φτάνει στο σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, μεταξύ των οποίων βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι ο Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης (23/9), οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη (25/9), ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος (26/9) και οι Έκτορας Μποτρίνι και Χρήστος Λάπας (27/9). Επίσης, στις μουσικές συναυλίες που στόχο έχουν να δείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού, θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης. 

Τέλος, το πενθήμερο, που τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Ακόμα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό "Ηράκλειο Μ.Α.Ε.", τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τη γαστρονομία στο Ηράκλειο. Στους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική - ζαχαροπλαστική. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.