Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.

«Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021»: μέρες κρητικής παράδοσης και πολιτισμού

Το γαστρονομικό φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022/Heraklion Gastronomy Days 2022", επιστρέφει από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου με στόχο να δώσει έμφαση στην πλούσια κρητική παραγωγή και την αξία της κρητικής διατροφής σε μια ανασκόπηση που ξεκινά από την προϊστορική περίοδο και φτάνει στο σήμερα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, μεταξύ των οποίων βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές βασισμένες στα ποιοτικά κρητικά προϊόντα. Οι σεφ που θα συμμετέχουν είναι ο Μιχάλης Χάσικος και ο Στέφανος Λαυρενίδης (23/9), οι Μανώλης Παπουτσάκης, Αριστοτέλης Ζέρβας και Μαρία Καµνάκη (25/9), ο Τάσος Παπαδάκης και ο Γιάννης Κορνάρος (26/9) και οι Έκτορας Μποτρίνι και Χρήστος Λάπας (27/9). Επίσης, στις μουσικές συναυλίες που στόχο έχουν να δείξουν τον πλούτο του κρητικού πολιτισμού, θα εμφανιστούν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, ο Βασίλης Σταυρακάκης και ο Μιχάλης Τζουγανάκης. 

Τέλος, το πενθήμερο, που τελεί, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο. Ακόμα, μία από τις ημέρες θα είναι αφιερωμένη στη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των τριών δήμων του Νομού Ημαθίας. Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας διοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με τον  Αναπτυξιακό Οργανισμό "Ηράκλειο Μ.Α.Ε.", τη ΔΕΠΑΝΑΛ και τη ΔΗΚΕΗ, έχοντας τη στήριξη και του συνόλου των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τη γαστρονομία στο Ηράκλειο. Στους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, που θα προσφέρει τη δυνατότητα δύο υποτροφιών για μαγειρική - ζαχαροπλαστική. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.