Η θαυμάσια οπτική της πρωτεύουσας και μία ανεμπόδιστη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού είναι, άκοπα και μοιραία, το πρώτο πράγμα που κερδίζει τη ματιά του επισκέπτη, αμέσως μόλις εισέλθει στον κομψό και προσεγμένο χώρο. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή κάθε βραδιά στο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες". Παράλληλα, είναι και μία θαυμάσια επιλογή για εκείνους που αποζητούν την επέκταση του θέρους με μία εσάνς νησιού, παρά το γεγονός πως τελικά έχουν όλη την πόλη "στο πιάτο".
Το εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου υπηρετεί από το 2010 την αληθινή θαλασσινή κουζίνα, με ένα σωστό πάντρεμα της παραδοσιακής με τη μοντέρνα ψαροφαγία καθώς και ωραία παιχνιδίσματα με γνωστά αλλά και πιο ιδιαίτερα υλικά. Εκείνο πάντως που παραμένει σταθερό είναι η καλή πρώτη ύλη που καθημερινά, από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους της χώρας. Όλα τα παραπάνω μετατρέπονται σε ενδιαφέροντα πιάτα από τη σεφ Φιλίτσα Καραμανλή και την ομάδα της.
Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτά, το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" έχει εγκαινιάσει και ένα φρέσκο section στη γευστική του φαρέτρα. Μαζί με την κάρτα του εστιατορίου, "τρέχει" κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ένα ειδικό μενού "Μεσογειακού Σούσι", υπό την επιμέλεια του Ιάσωνα Δρίτσα.
Προς το παρόν υπάρχουν τρεις διαθέσιμες, ελαφρώς μαγειρεμένες επιλογές -χταπόδι με φάβα, γαρίδα με άρωμα Μεσογείου και καλαμάρι με μαρμελάδα ντομάτας- αλλά το μενού θα εξελίσσεται, με περισσότερο "ωμό" στην πορεία.