Στο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" για μεσογειακό σούσι

Το θαλασσινό εστιατόριο του Βύρωνα προσθέτει μία έξτρα πινελιά στο γευστικό καμβά του.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι

Η θαυμάσια οπτική της πρωτεύουσας και μία ανεμπόδιστη θέα που εκτείνεται από τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού είναι, άκοπα και μοιραία, το πρώτο πράγμα που κερδίζει τη ματιά του επισκέπτη, αμέσως μόλις εισέλθει στον κομψό και προσεγμένο χώρο. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή κάθε βραδιά στο "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες". Παράλληλα, είναι και μία θαυμάσια επιλογή για εκείνους που αποζητούν την επέκταση του θέρους με μία εσάνς νησιού, παρά το γεγονός πως τελικά έχουν όλη την πόλη "στο πιάτο". 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι 2

Το εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου υπηρετεί από το 2010 την αληθινή θαλασσινή κουζίνα, με ένα σωστό πάντρεμα της παραδοσιακής με τη μοντέρνα ψαροφαγία καθώς και ωραία παιχνιδίσματα με γνωστά αλλά και πιο ιδιαίτερα υλικά. Εκείνο πάντως που παραμένει σταθερό είναι η καλή πρώτη ύλη που καθημερινά, από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους της χώρας. Όλα τα παραπάνω μετατρέπονται σε ενδιαφέροντα πιάτα από τη σεφ Φιλίτσα Καραμανλή και την ομάδα της.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες Μεσογειακό Σούσι 1

Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτά, το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" έχει εγκαινιάσει και ένα φρέσκο section στη γευστική του φαρέτρα. Μαζί με την κάρτα του εστιατορίου, "τρέχει" κάθε Πέμπτη και Παρασκευή ένα ειδικό μενού "Μεσογειακού Σούσι", υπό την επιμέλεια του Ιάσωνα Δρίτσα.

Προς το παρόν υπάρχουν τρεις διαθέσιμες, ελαφρώς μαγειρεμένες επιλογές -χταπόδι με φάβα, γαρίδα με άρωμα Μεσογείου και καλαμάρι με μαρμελάδα ντομάτας- αλλά το μενού θα εξελίσσεται, με περισσότερο "ωμό" στην πορεία. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.