"Meet the European Lamb' στην Ήπειρο

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ΕΔΟΚ πραγματοποιεί περιήγηση στην Ήπειρο 10 έγκριτων δημοσιογράφων από τη Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο του προγράμματος "Meet the European Lamb".

ΕΔΟΚ

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ΕΔΟΚ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτουμένου προγράμματος "Meet the European Lamb" που υλοποιεί, έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα 10 έγκριτους δημοσιογράφους της γαστρονομίας, πέντε από τη Σαουδική Αραβία και πέντε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.  

Σκοπός της  αποστολής είναι η γνωριμία  της κτηνοτροφικής και γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Ηπείρου, που είναι η αντιπροσωπευτικότερη περιφέρεια για  την κτηνοτροφία, την βιοποικιλότητα  και την παραγωγή εκλεκτών  προϊόντων με  την υπογραφή της φύσης. Στόχος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι η ενημέρωση και η προώθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού πρόβειου κρέατος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας καθώς  επίσης η αύξηση των  εξαγωγών στις αγορές στόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Η ΕΔΟΚ με το  πρόγραμμα της, συνεπικουρουμένη από την περιφέρεια  Ηπείρου,   σκοπεύουν στην  ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  του πρόβειου κρέατος, σε ότι αφορά την ποιότητα, τη γεύση, την υψηλή διατροφική αξία, την ασφάλεια  και την  υγιεινή. Αναδεικνύουν επίσης την αειφορία στις μεθόδους εκτροφής των προβάτων, εστιάζοντας στην ανανέωση της  μοναδικής  βιοποικιλότητας της περιοχής. Για την υλοποίηση του μοναδικού  αυτού εγχειρήματος, αμέριστη είναι η  συμβολή, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη και των συνεργατών του, καθώς επίσης και  του Προέδρου της Ένωσης Μετακινουμένων Κτηνοτρόφων κ. Γιάννη  Δεκόλη. Η άφιξη των Αράβων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και την επομένη η αποστολή θα ξεκινήσει  για την Ήπειρο, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της ΕΔΟΚ. Η αποστολή των Αράβων δημοσιογράφων, θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.