14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" στη Σίφνο, με επετειακό χαρακτήρα

Η δημοφιλής γαστρονομική εκδήλωση επιστρέφει στη Σίφνο στον παραδοσιακό οικισμό του Αρτεμώνα.

Σίφνος

Το 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές" πραγματοποιείται φέτος από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου που φέτος εορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και  Νησιωτικής Πολιτικής και ο Δήμος Σίφνου, με τη στήριξη τοπικών συλλόγων και φορέων. 

BY VANGELIS RASSIAS TSELEMENTES2018
© Βαγγέλης Ρασσιάς

Το τριήμερο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήθος γευστικών πρωτοβουλιών με εκπροσώπους από τα νησιά των Κυκλάδων, περιοχών ανά την Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού που θα "ανταμώσουν" στη Σίφνο για να αναδείξουν την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική τους παράδοση. Σε μια διαμορφωμένη γωνιά της πλατείας, παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, τα "Τσελεμεντάκια", θα συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς, ντυμένα με ποδιές και πολύχρωμους μαγειρικούς σκούφους. Το φεστιβάλ θα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό καθημερινά από τις 6.30 μ.μ μέχρι τις 10 μ.μ με τη σκυτάλη να παίρνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς σκοπούς της Σίφνου και των άλλων νησιών. Τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν μαγειρέματα παραδοσιακών εδεσμάτων σε παραλίες του νησιού δίπλα στη θάλασσα. Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη και τα προσφερόμενα φαγητά, κερασμένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.