Το "Ches" σηκώνει αυλαία στην Ίο

Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο της Ίου προτείνει ένα γαστρονομικό island hopping στις Κυκλάδες με τη σφραγίδα του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Ches Ios

Ένα διαρκώς πιο ενδιαφέρον γαστρονομικό και όχι μόνο προφίλ φαίνεται να διαμορφώνει η Ίος, παρουσιάζοντας ποιοτικές προτάσεις που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το αγαπημένο κυκλαδονήσι στους επισκέπτες του. Η πιο σημαντική από τις φετινές νέες αφίξεις είναι ασφαλώς το εστιατόριο "Ches" που ανοίγει τις πόρτες του στις 30/7 με fine dining διάθεση πάνω στην μαγική παραλία του Παπά. 
 

Ches Ios 1

Κομμάτι του πολύ ξεχωριστού ξενοδοχείου "Calilo" που ανήκει στο premium portfolio του δραστήριου ομίλου LuxurIos, αλλά με εντελώς δική του προσωπικότητα, το εστιατόριο ξεδιπλώνει τη δράση του σε έναν πολύ κομψό και ατμοσφαιρικό χώρο με arty χαρακτήρα. Την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με πολλούς Χρυσούς Σκούφους αλλά και ένα αστέρι Michelin αθηναϊκού εστιατορίου "CTC", ο οποίος δεν θα μπορούσε παρά να κάνει μια πρόταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. 

"Ερωτεύτηκα το νησί όπως και το ξενοδοχείο από την πρώτη στιγμή που το επισκέφτηκα, τόσο για την ατμόσφαιρα όσο και για την μοναδική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται" λέει στο "α" ο πολύ ταλαντούχος σεφ, ο οποίος επιμελείται τη γευστική πρόταση του "Calilo" συνολικά, αρχής γενομένης από το πρωινό που έχει ενισχυθεί με πολλά τοπικά προϊόντα και το all day εστιατόριο που σερβίρει fine comfort ελληνικές γεύσεις. 

Όσο για το ολοκαίνουργιο "Ches", η έμπνευση του έχει την αφετηρία της στο χαρισματικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και τις γεύσεις τους, που περνά μέσα από το προσωπικό μαγειρικό του φίλτρο. Έτσι, υπό το γενικό concept "33 πιάτα από τα 33 κυκλαδονήσια" ο σεφ Τσιοτίνης προτείνει ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό island hopping που αξίζει να απολαύσετε αν σχεδιάζετε διακοπές στο νησί. 

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Τα πιάτα θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ωστόσο κάποιες από τις πρώτες "στάσεις" του μενού με το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το εστιατόριο περιλαμβάνουν το Νησί των Ανέμων (μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φρέσκα βότανα και χειροποίητο λαρδί), την Σαντορίνη (βελουτέ φάβας με μαστίχα, ταρτάρ από ψάρι ημέρας και τηγανητή κάπαρη) και βεβαίως την Ίο (σιγομαγειρεμένο ντόπιο κατσικάκι στα κάρβουνα με χειροποίητο ζυμαρικό μερμιτζέλι και κονφί λαχανικών).

"Ches" (Ξεν. "Calilo"), Παραλία Παπά, Ίος, 2286440740

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.