Mενού με αστέρια Michelin στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Air France

Οι επιβάτες των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων στις καμπίνες La Première και Business Class με αναχώρηση από το Παρίσι απολαμβάνουν μενού υψηλών προδιαγραφών από τους βραβευμένους με αστέρι Michelin σεφ Michel Roth και Anne-Sophie Pic.

Anne-Sophie Pic Business Dish

 Από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2022 η Air France αποκαλύπτει τα νέα μενού με αστέρια Michelin που έχουν δημιουργήσει οι σεφ Michel Roth και Anne-Sophie Pic για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στις καμπίνες La Première και Business Class με αναχώρηση από το Παρίσι. Δουλεύοντας με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα της εποχής, χορτοφαγικά προϊόντα, κόκκινο και λευκό κρέας και ψάρι, οι σεφ έχουν δημιουργήσει φίνα πιάτα που θα απολαύσουν οι επιβάτες της εταιρίας τους επόμενους μήνες. Με τον τρόπο αυτό, η Air France θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της εξαιρετική γαλλική κουζίνα που είναι πιο βιώσιμη και υπεύθυνη.  

Michel Roth
© Philippe Bauduin

Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ Michel Roth, όπως επίσης και με Bocuse d'or και Meilleur Ouvrier de France έχει δημιουργήσει μία νέα σειρά από φίνα, γκουρμέ πιάτα γαλλικής κουζίνας για τους πελάτες στην καμπίνα La Première.

O Michel Roth είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ στη Γαλλία με ένα από τα πιο διάσημα ρεκόρ στη γαλλική γαστρονομία: Bocuse d'Or και Meilleur ouvrier de France το 1991, έχει τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Légion d'Honneur) το 2006. Έχει βραβευθεί με πολλά αστέρια Michelin και το 2016 πέτυχε τον πολυπόθητο τίτλο του "Romand de l'année" με βαθμολογία 18/20 στο Gault et Millau.  Εναι ένας παθιασμένος σεφ και παράλληλα τελειομανής, του οποίου η βασική του επιθυμία είναι να ευχαριστεί όλους όσους δοκιμάζουν τα πιάτα του, είτε είναι στις όχθες της λίμνης Γενεύης είτε είναι κατά τη διάρκεια μίας πτήσης. Το 2020 ένα νέο εστιατόριο στο Παρίσι, το La Table Cachée by Michel Roth, άνοιξε στο BHV Marais. Από το 2022 ο σεφ ανέλαβε και το εστιατόριο Baron στο Château de Ferrieres, στα ανατολικά της περιοχής του Παρισιού. 

Ο σεφ δημιούργησε ένα ορεκτικό, ένα πρώτο πιάτο και οκτώ κυρίως πιάτα τα οποία σταδιακά θα αποκαλύπτονται στο μενού της εταιρίας στην πιο πολυτελή της καμπίνα:
-    Χαβιάρι Sturia που συνοδεύεται από ένα pancake με κρέμα καπνιστού ψαριού (ορεκτικό)
-    Medallion αστακού, πράσινα σπαράγγια και βινεγκρέτ raspberry (πρώτο πιάτο)
-    Τρυφερό μοσχάρι, φουά γκρα με σάλτσα τρούφας, τηγανητά σπαράγγια και μανιτάρια πορτσίνι
-    Μοσχάρι με λουίζα, λαχανικά και μανιτάρια μορχέλες
-    Κοτόπουλο supreme με δεντρολίβανο, φίνα τάρτα γλυκιάς πιπεριάς και γεμιστά κολοκύθια
-    Κοτόπουλο supreme με ελιές και μαύρη τρούφα, αγκινάρα με σάλτσα πιπεριού και μακαρόνια γκρατέν
-    Κινόα με καραμελωμένο λεμόνι, καλοκαιρινά λαχανικά και κρέμα βασιλικού
-    Πολέντα με τρούφα, πράσινα λαχανικά, κουλί αρακά με δυόσμο και χυμό καρότου
-    Φιλέτο καλκάνι σε χυμό οστρακοειδών που συνοδεύεται από σιγοβρασμένα πράσινα λαχανικά και μύδια 
-    Γαρίδα σε σάλτσα αστακού αρωματισμένη με εστραγκόν, κόκκινο ρύζι και σπανάκι baby

Η καμπίνα La Première είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι σε συγκεκριμένες πτήσεις προς το Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη-JFK, Σαν Φρανσίσκο, Ουάσινγκτον DC (Ηνωμένες Πολιτείες), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού), Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική), Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και Σάο Πάολο (Βραζιλία).

Anne-Sophie Pi
© Anne EmmanuelleThion


Επίσης, η Air France συνεχίζει τη συνεργασία της με την βραβευμένη με τρία αστέρια Michelin σεφ Anne-Sophie Pic, η οποία αυτή τη σαιζόν δημιουργεί ένα μενού υψηλών απαιτήσεων στην καμπίνα Business στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Η σεφ το 1991 ανέλαβε το γαστρονομικό εστιατόριο του πατέρα της, "La Maison Pic”, που κατείχε 3 αστέρια Michelin. Έχει σήμερα στην ιδιοκτησία της κι άλλα εστιατόρια που την καθιστούν τη πιο βραβευμένη γυναίκα σεφ στον κόσμο έχοντας αποσπάσει συνολικά 10 αστέρια Michelin. Οι γαστρονομικές δημιουργίες της Anne Sophie Pic βασίζονται σε τρεις αξίες: σεβασμό, γεύση και απλότητα. Εκτός από τα πολλά της αστέρια, οι αξίες της αυτές έχουν κερδίσει πολλά βραβεία όπως το "Veuve Cliquot 2011" και "Καλύτερη Γυναίκα Σεφ στον κόσμο" από την San Pellegrino και τα "World's 50 Best Restaurants Awards".

Η σεφ έχει ετοιμάσει οκτώ γευστικά πιάτα για την απόλυτη απόλαυση κατά την πτήση:
-    Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μουσελίνα πατάτας, τσάτνεϊ δαμάσκηνου και φρυγανιά αρωματισμένη με εστραγκόν
-    Ψητό κοτόπουλο, ριζότο, κολοκυθάκια με πράσινο κάρδαμο
-    Μπακαλιάρος με φύκια, σάλτσα από βότανα, κόκκινο ρύζι, σπανάκι και κομπόστα μάραθου
-    Στιφάδο μοσχάρι με καφέ και κονσομέ γλυκού κρεμμυδιού  
-    Κοτόπουλο με σάλτσα τόνκα και κρεμώδη πολέντα με μανιτάρια
-    Ζυμαρικά κοχύλι, κουλί σέσκουλου με λεμόνι, ελαφριά κρέμα κατσικίσιου τυριού, ψημένους σπόρους κολοκύθας

Έως το τέλος του 2022 η εταιρία έχει δεσμευθεί να προσφέρει 100% γαλλικό κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά όπως επίσης και ψάρια βιώσιμης αλίευσης, σε όλες τις πτήσεις της από το Παρίσι και σε όλες τις καμπίνες. Θα προσφέρεται επίσης σταθερά ένα πιάτο για χορτοφάγους και όλα τα γεύματα θα παρασκευάζονται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία. Η εταιρία επιλέγει τοπικά προϊόντα, σεβόμενη την εποχικότητα και ενθαρρύνοντας την βιώσιμη γεωργία. Τα παιδικά και βρεφικά μενού θα προετοιμάζονται αποκλειστικά από βιολογικά προϊόντα.

Michel Roth La Première Dish

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, η Air France δίνει φέτος την δυνατότητα να προεπιλέξουν οι επιβάτες το ζεστό γεύμα τους στην καμπίνα Business πριν την αναχώρηση. Η υπηρεσία αυτή συνδυάζει την εγγύηση της διαθεσιμότητας για τον πελάτη με την βιώσιμη κατανάλωση. Η αεροπορική εταιρία έχει δεσμευθεί επίσης να ανακυκλώνει και να ελαχιστοποιήσει κατά 90% τα πλαστικά μίας χρήσης κατά τη διάρκεια των πτήσεων έως τις αρχές του 2023. Επίσης, όταν ορισμένα αντικείμενα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πλέον στις πτήσεις, θα προσφέρονται σε δωρεές. Η βιώσιμη τροφοδοσία των πτήσεων αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Air France για πιο υπεύθυνα ταξίδια. Η εταιρία έχει αναπτύξει τις πρωτοβουλίες αυτές κάτω από την ομπρέλα του Air France ACT. Όλες αυτές οι δράσεις αναφέρονται αναλυτικά στο airfranceact.airfrance.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.