Mirra Kythnos: Νησιωτικό dining με άποψη στην Κύθνο

Ένα προσεγμένο all-day, που έγινε προορισμός από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

Mirra

Ποιοτικό comfort food με διαλεχτές πρώτες ύλες, νόστιμα πιάτα σύγχρονης προσέγγισης και επιλεγμένες κοπές κρέατος συνθέτουν την κάρτα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σεφ Στέφανο Σαράντο στο νόστιμο αυτό πόστο της Κύθνου. Εδώ θα απολαύσετε ένα πλούσιο brunch με παρασκευές αυγών, ομελέτες και healthy power bowls, αλλά και Pinsa, χορταστικά σάντουιτς και smash double burgers. Στη βραδινή κάρτα φιγουράρουν σπεσιαλιτέ όπως tartare από βοδινό φιλέτο, καβουροσαλάτα tartare με βασιλικό καβούρι Αλάσκας και yellow tuna, αλλά προτάσεις για δυνατούς παίχτες όπως USDA Prime Black Angus, fillet, striploin και ribeye. Συχνά μάλιστα μπορεί να πετύχετε και διαφορετικές κοπές ωρίμασης όπως Porterhouse ή slow cooked σπαλομπριζολα.

Mirra

Την ενημερωμένη κάβα του "Mirra" που επίσης διαθέτει συλλογή με γιαπωνέζικα whisky, παλαιωμένα τζιν, ρούμι κ.α., υπογράφει η sommelier Κωνσταντίνα Ρούσσου ολοκληρώνοντας την εμπειρία με ταιριαστά pairings από μια ευρεία γκάμα ετικετών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αλλά και guests-παρουσιάσεις οινοποιείων. 

Mirra, Μέριχας, Κύθνος τηλ. 6947778768

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.