Στο "Ελαίας Γη" απολαύσαμε γεύσεις Ελλάδας στο πλέον δροσερό σκηνικό

Ένα από τα πιο δροσερά σημεία της πόλης, η αυλή του «Ελαίας Γη» με το απολαυστικό πανόραμα του Λεκανοπεδίου, συνεχίζει την πορεία της στο τερέν των καλοβαλμένων ελληνικών γεύσεων, πλαισιωμένων από αύρα αρχοντικής κομψότητας.

Ελαίας Γη

Έχει μια ανακουφιστική αρχοντιά αυτή η απλόχωρη αυλή της Πολιτείας, που έρχεται σαν έξτρα χάδι δροσιάς στο ήδη απολαυστικό cool σκηνικό, με bonus ένα από πιο μεγαλοπρεπή πανοράματα της Αττικής. Ιδανικό για μάθημα γεωγραφίας του Λεκανοπεδίου, έτσι όπως απλώνεται σε όλη του την αρχοντιά, το θέαμα γίνεται ιδιαίτερα ρομαντικό αν το βιώσει κανείς την ώρα του ηλιοβασιλέματος, που ο ουρανός φορά τον ροδοκόκκινο μανδύα του και το σιντριβάνι σιγοντάρει την αίσθηση δροσιάς με την οποία προικίζουν τη βεράντα τα ψηλά πλατάνια.

Ελαίας Γη

Με αέρα κοσμικού κέντρου παλαιάς κοπής, κι ένα touch αριστοκρατικής χαλαρότητας και ευδαιμονίας στην ατμόσφαιρα, συνθέτει σκηνικό παλιάς Αθήνας στα πιο ντεκοντρακτέ της, στο οποίο θα βρεθείτε να δειπνείτε παρέα με πολιτικούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και μεγάλες παρέες επισκεπτών που, συνοδεία παλιών Αθηναίων, συρρέουν για να απολαύσουν καλοβαλμένες ελληνικές γεύσεις, πλαισιωμένες από αίσθημα φιλόξενης οικογενειακής θέρμης. Κομψά νεαρά ζευγάρια σε ρομαντικό ραντεβού και οικογενειακά τραπέζια με γιορτινή αφορμή συμπληρώνουν μια ανθρωπογεωγραφία ολότελα αρμονική με την κουζίνα του "Ελαίας Γη", που βρίσκει το σημείο τομής της ελληνικής παράδοσης με μια ελαφρώς comme il faut κομψότητα, και το σερβίρει στο πιάτο.

Διαβάστε Επίσης

Ρετρό αύρα φέρνει στο τραπέζι, για παράδειγμα, η μελιτζανοσαλάτα που παρασκευάζεται επιτόπου από το ζεστό και άκρως αποτελεσματικό σέρβις, ενώ υλικά πιο à la mode, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα, που έρχονται ξαπλωμένα σε έναν αφράτο πουρέ από μελιτζάνα, φέρουν μια γλυκιά μαμαδίστικη αθωότητα στη σάλτσα τους. Ρουστίκ αβρότητα κλείνει στην τραγανή χειροποίητη γρετζάδα του φύλλου της η ελαφρώς πικάντικη ένταση της κολοκυθόπιτας, που υπογραμμίζει τη δροσερή γλυκάδα του κηπευτικού, ενώ τα νόστιμα και αρωματικά σαρμαδάκια, με το πολύ επιτυχημένο αβγολέμονο, κλείνουν σπιτίσια θαλπωρή στο κάπως ταλαιπωρημένο τύλιγμά τους.

Ελαίας Γη
Λεωνίδας Τούμπανος

Ισχυρό χαρτί είναι εδώ και η κρεατοφαγία, με την ταλιάτα από Black Angus να έρχεται ζουμερή και γευστική, επιβεβαιώνοντας την έφεση της κουζίνας σε ψητά όπως το αφράτο κεμπάπ από νεροβούβαλο ή το ζουμερό φιλετάκι από κόκορα. Την αίσθηση αυτή υπογραμμίζουν άλλωστε και πιάτα με λιγότερο σαφή γευστική αιχμή, όπως ο μερακλίδικος καπνιστός γύρος, που ό,τι έχει πάει στραβά με την άτονη σάλτσα από μετσοβόνε, το επανορθώνει με ποιοτική, σωστά διαχειρισμένη πρώτη ύλη, που πάντα αποτελεί σταθερή αξία σ’ αυτό το ιστορικό πια σημείο της πόλης.

+ Τα σετ μενού με 14 ή 24 πιάτα, ιδανικά για μεγάλες παρέες, είναι ο καλύτερος τρόπος να αφεθείτε στις γεύσεις του "Ελαίας Γη", απολαμβάνοντας ατμόσφαιρα οικογενειακής μάζωξης.

- Ορεκτικά όπως η μανιταρόσουπα, το χούμους και το ταρτάκι τυριών σηκώνουν αρκετό καλιμπράρισμα σε εντάσεις και υφές, ώστε το ξεκίνημα της εμπειρίας να στέκονται στο ύψος της συνέχειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.