Στο "Ελαίας Γη" απολαύσαμε γεύσεις Ελλάδας στο πλέον δροσερό σκηνικό

Ένα από τα πιο δροσερά σημεία της πόλης, η αυλή του «Ελαίας Γη» με το απολαυστικό πανόραμα του Λεκανοπεδίου, συνεχίζει την πορεία της στο τερέν των καλοβαλμένων ελληνικών γεύσεων, πλαισιωμένων από αύρα αρχοντικής κομψότητας.

Ελαίας Γη

Έχει μια ανακουφιστική αρχοντιά αυτή η απλόχωρη αυλή της Πολιτείας, που έρχεται σαν έξτρα χάδι δροσιάς στο ήδη απολαυστικό cool σκηνικό, με bonus ένα από πιο μεγαλοπρεπή πανοράματα της Αττικής. Ιδανικό για μάθημα γεωγραφίας του Λεκανοπεδίου, έτσι όπως απλώνεται σε όλη του την αρχοντιά, το θέαμα γίνεται ιδιαίτερα ρομαντικό αν το βιώσει κανείς την ώρα του ηλιοβασιλέματος, που ο ουρανός φορά τον ροδοκόκκινο μανδύα του και το σιντριβάνι σιγοντάρει την αίσθηση δροσιάς με την οποία προικίζουν τη βεράντα τα ψηλά πλατάνια.

Ελαίας Γη

Με αέρα κοσμικού κέντρου παλαιάς κοπής, κι ένα touch αριστοκρατικής χαλαρότητας και ευδαιμονίας στην ατμόσφαιρα, συνθέτει σκηνικό παλιάς Αθήνας στα πιο ντεκοντρακτέ της, στο οποίο θα βρεθείτε να δειπνείτε παρέα με πολιτικούς, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και μεγάλες παρέες επισκεπτών που, συνοδεία παλιών Αθηναίων, συρρέουν για να απολαύσουν καλοβαλμένες ελληνικές γεύσεις, πλαισιωμένες από αίσθημα φιλόξενης οικογενειακής θέρμης. Κομψά νεαρά ζευγάρια σε ρομαντικό ραντεβού και οικογενειακά τραπέζια με γιορτινή αφορμή συμπληρώνουν μια ανθρωπογεωγραφία ολότελα αρμονική με την κουζίνα του "Ελαίας Γη", που βρίσκει το σημείο τομής της ελληνικής παράδοσης με μια ελαφρώς comme il faut κομψότητα, και το σερβίρει στο πιάτο.

Διαβάστε Επίσης

Ρετρό αύρα φέρνει στο τραπέζι, για παράδειγμα, η μελιτζανοσαλάτα που παρασκευάζεται επιτόπου από το ζεστό και άκρως αποτελεσματικό σέρβις, ενώ υλικά πιο à la mode, όπως τα μοσχαρίσια μάγουλα, που έρχονται ξαπλωμένα σε έναν αφράτο πουρέ από μελιτζάνα, φέρουν μια γλυκιά μαμαδίστικη αθωότητα στη σάλτσα τους. Ρουστίκ αβρότητα κλείνει στην τραγανή χειροποίητη γρετζάδα του φύλλου της η ελαφρώς πικάντικη ένταση της κολοκυθόπιτας, που υπογραμμίζει τη δροσερή γλυκάδα του κηπευτικού, ενώ τα νόστιμα και αρωματικά σαρμαδάκια, με το πολύ επιτυχημένο αβγολέμονο, κλείνουν σπιτίσια θαλπωρή στο κάπως ταλαιπωρημένο τύλιγμά τους.

Ελαίας Γη
Λεωνίδας Τούμπανος

Ισχυρό χαρτί είναι εδώ και η κρεατοφαγία, με την ταλιάτα από Black Angus να έρχεται ζουμερή και γευστική, επιβεβαιώνοντας την έφεση της κουζίνας σε ψητά όπως το αφράτο κεμπάπ από νεροβούβαλο ή το ζουμερό φιλετάκι από κόκορα. Την αίσθηση αυτή υπογραμμίζουν άλλωστε και πιάτα με λιγότερο σαφή γευστική αιχμή, όπως ο μερακλίδικος καπνιστός γύρος, που ό,τι έχει πάει στραβά με την άτονη σάλτσα από μετσοβόνε, το επανορθώνει με ποιοτική, σωστά διαχειρισμένη πρώτη ύλη, που πάντα αποτελεί σταθερή αξία σ’ αυτό το ιστορικό πια σημείο της πόλης.

+ Τα σετ μενού με 14 ή 24 πιάτα, ιδανικά για μεγάλες παρέες, είναι ο καλύτερος τρόπος να αφεθείτε στις γεύσεις του "Ελαίας Γη", απολαμβάνοντας ατμόσφαιρα οικογενειακής μάζωξης.

- Ορεκτικά όπως η μανιταρόσουπα, το χούμους και το ταρτάκι τυριών σηκώνουν αρκετό καλιμπράρισμα σε εντάσεις και υφές, ώστε το ξεκίνημα της εμπειρίας να στέκονται στο ύψος της συνέχειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.