Local Gourmet Festival 2022 στο νησί των Ιπποτών

Πέντε γαστρονομικά μυαλά καταξιωμένων Ελλήνων σεφ θα δώσουν το «παρών» στην ανοιχτή κουζίνα του χρυσοσκουφάτου «Noble Gourmet Restaurant»» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στη Ρόδο στο πλαίσιο της 4ης βερσιόν του Local Gourmet Festival.

Noble_Gourmet_Restaurant_ELYSIUM

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο "Noble" του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" διοργανώνει και φέτος, από 25 έως 28 Ιουλίου, το φεστιβάλ όπου ενδιαφέρουσες συμπράξεις της μπριγάδας του εστιατορίου με καταξιωμένους Έλληνες σεφ φωτίζουν την τοπική αλλά και εθνική μας κουζίνα.

Προσκεκλημένοι και φέτος είναι πέντε αξιόλογοι Έλληνες σεφ με δυνατή γαστρονομική πέννα που θα συνυπάρξουν με την ομάδα του "Noble" δημιουργώντας ειδικά μενού γευσιγνωσίας με σημείο αναφοράς το ελληνικό τερουάρ. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης κάθε προσκεκλημένος θα παρουσιάσει τρία πιάτα σύγχρονου ελληνικού προφίλ σε ένα μενού 6 σταδίων, με την έτερη τριάδα να συμπληρώνουν ροδίτικες γεύσεις υπό την καθοδήγηση των οικοδεσποτών (Γιώργος Τρουμούχης, Executive chef του Elysium Resort & Spa και Σπύρος Κουγιός, Head chef του Noble).

Διαβάστε Επίσης

Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με προσκεκλημένο τον Άγγελο Λάντο, chef de cuisine στη χρυσοσκουφάτη και βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin "Σπονδή", τον οποίο θα συνοδεύσει ο διακεκριμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Το κυρίως πιάτο του μενού είναι μια μους σφυρίδας με ξινολάπαθο και βότανα, ενώ η ομάδα του Noble αντίστοιχα θα παρουσιάσει έναν αστακό με καβουρμά, μελισόχορτο και άλυσο. Τη σκυτάλη παίρνει την επόμενη μέρα o Παναγιώτης Γιακαλής, executive chef στο επίσης χρυσοσκουφάτο "Patio" του ξενοδοχείου "Margi" στην Αθήνα, προτείνοντας μπακαλιάρο με κρούστα λιαστής ντομάτας, αυγολέμονο από μάραθο, αλμύρα και αγκινάρες, ενώ ο Τρουμούχης με τον Κουγιό ζωντανεύουν μνήμες από την τελετουργία συλλογής ροδίτικων μανιταριών προσφέροντας αλιά με κουκουμάρια, βοδινό και γάρο Wagyu Α5, μανίτες και φασκόμηλο. Στις 27 Ιουλίου ακολουθεί ο Πάνος Δήμου, chef έρευνας και ανάπτυξης στο τριάστερο "El Celler de Can Roca" στη Χιρόνα της Ισπανίας, ο οποίος θα συνθέσει μια "Καλοκαιρινή Αναρχία” σε ένα πιάτο αρνιού που θα φτιάξει στη "nose to tale" λογική. Η ροδίτικη αντιπρόταση εδώ θα είναι ένας σαλμός, σαν αυτούς που έβρισκες στο "παραθύρι" των παλιών ροδίτικων σπιτιών με κολιό σε σάλτσα "σύβραση", σφαίρα ταραμά και μαύρα κλαδιά από μυρωδικά. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με καλεσμένο τον Τάσο Στεφάτο, Εxecutive chef στα χρυσοσκουφάτα "Petra" και "Elements" του ομίλου ξενοδοχείων Canaves Oia της Σαντορίνης. Ο Στεφάτος παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό του πιάτο, το λευκαδίτικο σοφιγάδο, εν είδει "γράμματος από το Ιόνιο” ενώ η αντιπρόταση της ομάδας του Noble είναι μια μετεξέλιξη της ροδίτικης κουλούμπρας με φαγκρί ψημένο σε φύκι Kombu, γαλάκτωμα ασκινού με χαβιάρι οσιέτρα, αγκινάρες και σταφύλι με αντζούγια. Το line-up είναι και φέτος δυνατό οπότε λόγω περιορισμένων θέσεων πρέπει να κάνετε έγκαιρα την κράτησή σας. 

www.localgourmetfestival.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.