Τι ετοιμάζει ο Σωτήρης Ευαγγέλου φέτος στο "Grandma’s";

Το εστιατόριο στο ξενοδοχείο Liostasi «παίζει» με την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές, παρουσιάζοντας τέσσερα διαφορετικά menu degustation.

Grandma's

Με πανοραμική θέα το λιμάνι της Ίου και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Σίκινος, το εστιατόριο "Grandma’s" στο ξενοδοχείο Liostasi, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πισίνα "παίζει" με την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές. Την επιμέλεια του μενού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας.

Στο τιμόνι της θα βρούμε τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Χρήστο Κανουλά. Η φετινή κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά menu degustation, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται σε εκείνους που ακολουθούν τη vegan διατροφή. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή à la carte.

Grandma's

Μια ακόμα φετινή καινοτομία είναι ότι έχει δοθεί βάρος στα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά. Ειδική μνεία σε αυτή την κατηγορία αξίζει στα ραβιόλι, γεμιστά με σπανάκι και πολλά μυρωδικά, που συνοδεύονται από σάλτσα φέτας – μια διαφορετική σπανακόπιτα – όπως επίσης και το γιουβέτσι που φτιάχνεται από τρία διαφορετικά ζυμαρικά και στην κορυφή του έχει ένα ταρτάρ γαρίδας. 

Grandma's

Στα νέα πιάτα σημειώστε τη σούπα λαχανικών που σερβίρεται πότε ζεστή και πότε κρύα, το "λιόκαφτο" χταπόδι με τον αφρό ταραμά και την κάπαρη, το ψάρι φρικασέ, με ό,τι φρέσκο ψάρι υπάρχει, που "παντρεύεται" με αυγολέμονο και πολλά αρωματικά βότανα αλλά και τη διαφορετική εκδοχή του παστίτσιο και του μουσακά. 

Ξενοδοχείο Liostasi, Ίος Κυκλάδες, τηλ. 2286092140
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.