Τι ετοιμάζει ο Σωτήρης Ευαγγέλου φέτος στο "Grandma’s";

Το εστιατόριο στο ξενοδοχείο Liostasi «παίζει» με την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές, παρουσιάζοντας τέσσερα διαφορετικά menu degustation.

Grandma's

Με πανοραμική θέα το λιμάνι της Ίου και στο βάθος να αχνοφαίνεται η Σίκινος, το εστιατόριο "Grandma’s" στο ξενοδοχείο Liostasi, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πισίνα "παίζει" με την τοπική κουζίνα των Κυκλάδων με μεσογειακές επιρροές. Την επιμέλεια του μενού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχει ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, γνωστός για την αγάπη που τρέφει για την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας.

Στο τιμόνι της θα βρούμε τον Executive Chef του ξενοδοχείου, Χρήστο Κανουλά. Η φετινή κάρτα του εστιατορίου περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά menu degustation, εκ των οποίων το ένα απευθύνεται σε εκείνους που ακολουθούν τη vegan διατροφή. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή à la carte.

Grandma's

Μια ακόμα φετινή καινοτομία είναι ότι έχει δοθεί βάρος στα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται καθημερινά. Ειδική μνεία σε αυτή την κατηγορία αξίζει στα ραβιόλι, γεμιστά με σπανάκι και πολλά μυρωδικά, που συνοδεύονται από σάλτσα φέτας – μια διαφορετική σπανακόπιτα – όπως επίσης και το γιουβέτσι που φτιάχνεται από τρία διαφορετικά ζυμαρικά και στην κορυφή του έχει ένα ταρτάρ γαρίδας. 

Grandma's

Στα νέα πιάτα σημειώστε τη σούπα λαχανικών που σερβίρεται πότε ζεστή και πότε κρύα, το "λιόκαφτο" χταπόδι με τον αφρό ταραμά και την κάπαρη, το ψάρι φρικασέ, με ό,τι φρέσκο ψάρι υπάρχει, που "παντρεύεται" με αυγολέμονο και πολλά αρωματικά βότανα αλλά και τη διαφορετική εκδοχή του παστίτσιο και του μουσακά. 

Ξενοδοχείο Liostasi, Ίος Κυκλάδες, τηλ. 2286092140
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.