''Ρόδακας'': Αστικές αναμνήσεις σε ρετρό κάδρο

Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από παλιές γεύσεις σε μια αθηναϊκή μονοκατοικία.

Ροδακας

Εστιατόριο αναφοράς στην αστική κουζίνα της παλιάς Αθήνας, με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα όσων αγαπούν τα αυθεντικά ρετρό καλοφαγικά spots της πόλης. Μια αρχοντική μονοκατοικία του 1935 στην υπέροχη γειτονιά του Μετς φιλοξενεί τον "Ρόδακα", που κινείται με άνεση ανάμεσα στη σπιτική αύρα και τη νοσταλγία. Σε μια ατμοσφαιρική σάλα και μια μυστική αυλή, τα σεμέν στους τοίχους, οι υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια και τα έπιπλα-αντίκες μάς ταξιδεύουν στο χρόνο, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από χαρακτηριστικές γεύσεις προικισμένες από το κλασικό αθηναϊκό συνταγολόγιο.

Ροδακας

Έχοντας για βάση του τα εξαιρετικά υλικά, το μενού ανθολογεί γευστικές 
μνήμες, όπως το πεντανόστιμο ραγού μελιτζάνας, αλλά και οι γίγαντες πλακί μαγειρεμένοι με τη σάλτσα τους και αρωματισμένοι με άνηθο.

Ροδακας

Η κουζίνα κινείται σε ρετρό συχνότητα, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες, ενώ στα μαγειρευτά ξεχωριστή θέση κατέχουν οι εξαίρετοι λαχανοντολμάδες με άρτιο αβγολέμονο. Για γλυκό κλείσιμο, το αυθεντικό ραβανί Βεροίας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι παίζει μαεστρικά με τις αναμνήσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".