''Σερσέ λα φαμ'': Η πλατεία του χωριού στο κέντρο της Αθήνας

Μια απόδραση από τον χρόνο προσφέρει το μοντέρνο καφενείο.

Σερσε λα φαμ

Είναι μια σπάνια συνθήκη αυτή που έχει καταφέρει να συνθέσει το "Σερσέ λα Φαμ", το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως, που φέρνει αύρα καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με την αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη του να λειτουργεί ως χρονομηχανή κι απόδραση συγχρόνως.

Σερσε λα φαμ

Φωλιασμένο στην πλατεΐτσα απέναντι από τη Μητρόπολη, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα και στήνει το ιδανικό σκηνικό όχι μόνο για να αισθανθείς τουρίστας στην πόλη σου, ανάμεσα στο υπόλοιπο multi culti κοινό που συγκεντρώνει από νωρίς για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι, αλλά και για να νιώσεις σαν να έχεις βρεθεί στην πλατεία του χωριού, χωρίς καν να φύγεις απ’ το κέντρο της πόλης, όταν δίνεις τα απογευματινά σου ραντεβού για τσίπουρο, κρασάκι και μεζέ.

Σερσε λα φαμ 1

Στην αίσθηση σιγοντάρει το μενού που έχει φρεσκάρει η Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, φέρνοντας εδώ την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, και το μοναδικό της χάρισμα για πιάτα που ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς στην αυλή της γιαγιάς.

Σερσε λα φαμ

Για τους early risers, το πρωινό της Σταυριανής, δηλαδή ένας δίσκος γεμάτος εκλεκτές λιχουδιές όπως χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, κερκυραϊκό νούμπουλο, κρητική γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι και στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα βασιλικό ξεκίνημα για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.