
Είναι μια σπάνια συνθήκη αυτή που έχει καταφέρει να συνθέσει το "Σερσέ λα Φαμ", το μοντέρνο καφενείο της Μητροπόλεως, που φέρνει αύρα καλοκαιρινών διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με την αυθεντική καρτποσταλική σαγήνη του να λειτουργεί ως χρονομηχανή κι απόδραση συγχρόνως.

Φωλιασμένο στην πλατεΐτσα απέναντι από τη Μητρόπολη, απλώνει τα τραπεζάκια του κάτω από τα δέντρα και στήνει το ιδανικό σκηνικό όχι μόνο για να αισθανθείς τουρίστας στην πόλη σου, ανάμεσα στο υπόλοιπο multi culti κοινό που συγκεντρώνει από νωρίς για καφεδάκι, τσιμπολόγημα και χάζι, αλλά και για να νιώσεις σαν να έχεις βρεθεί στην πλατεία του χωριού, χωρίς καν να φύγεις απ’ το κέντρο της πόλης, όταν δίνεις τα απογευματινά σου ραντεβού για τσίπουρο, κρασάκι και μεζέ.

Στην αίσθηση σιγοντάρει το μενού που έχει φρεσκάρει η Μανιάτισσα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου, φέρνοντας εδώ την ιδιαίτερη ευαισθησία της για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, και το μοναδικό της χάρισμα για πιάτα που ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς στην αυλή της γιαγιάς.

Για τους early risers, το πρωινό της Σταυριανής, δηλαδή ένας δίσκος γεμάτος εκλεκτές λιχουδιές όπως χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης, κερκυραϊκό νούμπουλο, κρητική γραβιέρα, θυμαρίσιο μέλι και στραγγιστό γιαούρτι, είναι ένα βασιλικό ξεκίνημα για κάθε μέρα της εβδομάδας.